10 dolog, amit egy érett nő nem követ el egy párkapcsolatban

Vannak dolgok, amiket egy érett nő nem tesz egy párkapcsolatban. Hogy miért? Mert a saját bőrén már megtapasztalta, hogy ha mégis megteszi, az a kapcsolat rovására megy. Persze neked nem feltétlenül muszáj a saját károdon tanulni. Okulhatsz más hibáiból is.

no4.jpg

1. Nem hanyagolja el a kapcsolatait a párja miatt

 

Egy fellobbanó szerelem első heteiben hajlamosak vagyunk csak a párunkra fókuszálni, szeretnénk minden percet csak vele tölteni. Ez pár hétig rendben is van. Utána azonban érdemes visszaállítani a kapcsolatot a barátainkkal, családunkkal, hiszen ezek az emberek évek, évtizedek óta mellettünk vannak, már nagyon régóta számíthatunk rájuk. Szerelmek jönnek-mennek, a barátok és a család marad.

 

2. Nem felejt el megköszönni dolgokat

 

Ha egy kapcsolat már régebb óta tart, könnyű megfeledkezni arról, hogy megbecsüljük azokat az apró dolgokat, amelyeket a társunk megtesz értünk. Az érett nők nem felejtenek el időnként köszönetet mondani a párjuknak. Akár egészen kis dolgokért is.

 

3. Nem a párja rossz tulajdonságaira fókuszál

 

Amíg fiatalok vagyunk, várjuk a tökéletes herceget, aki mindenben megfelel az álmainknak. Mivel a párunk is esendő emberből van, fiatalon hajlamosak vagyunk a társunk hibáira, hiányosságaira fókuszálni. Az érett nő már megtanulta, hogy a társunkat csomagban kapjuk: jó és kevésbé szimpatikus vonásokkal együtt. Nem válogathatjuk ki csak a jókat, és nem trenírozhatjuk őt állandóan, hogy a nekünk nem tetsző tulajdonságain változtasson. Egy érett nő egyben fogadja el a társát, és a párja szimpatikus vonásaira koncentrál.

no3.jpg

 

4. Nem próbálja akarata ellenére boldogítani a párját

 

Egy érett nő elfogadja, ha a társa csendre, nyugalomra vágyik, vagy éppen azzal kapcsolódik ki, hogy a Forma 1-et nézi. Nem kényszeríti rá a saját elképzeléseit a boldogságról, pihenésről. Még akkor sem, ha szentül meg van győződve arról, hogy Forma 1-et nézni időpocsékolás.

 

5. Nem adja fel az önbecsülését

 

Egy érett nő nem engedi, hogy a partnere aláássa az önbecsülését sértő megjegyzésekkel, bántó tettekkel, elhanyagolással. Ha az önbecsülése a tét, akkor inkább a kapcsolatát adja fel.

 

6. Nem a társától várja, hogy boldoggá tegye

 

Tisztában van vele, hogy a párkapcsolata a boldogság része, és nem a társától várja el, hogy boldoggá tegye. Egy érett nő felelősséget vállal a saját boldogságáért, és nem mástól várja, hogy betöltse mindazt a hiányt, amit gyerekkorában nem kapott meg.

no5.jpg

 

7. Nem érzi szükségét annak, hogy örökké kapcsolatban legyen a másikkal

 

Egy érett nő nem érzi szükségét annak, hogy folyton a társával legyen, örökké rajta csüngjön. Nem a párkapcsolattól nyeri el a lelki stabilitását, és akkor is érzi magát valakinek, ha a társa éppen nincs jelen.

 

8. Nem engedi, hogy a párja döntsön minden fontos kérdésben

 

Egy érett párkapcsolatban a felek kölcsönösen tisztelik egymás véleményét, és egyikük sem sajátítja ki magának a döntés jogát. Egy érett nő nem engedi, hogy a párja döntsön minden fontos kérdésben.

 

9. Nem adja fel az anyagi függetlenségét

 

És ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül külön kasszán kell lenniük! De jelenti azt, hogy a nő is hozzáférhet a saját pénzéhez, azzal szabadon gazdálkodhat, és nem a párjától kell engedélyt kérnie minden fillér kiadásánál.

 

10. Nem adja fel az álmait!

 

Egy érett nő halad a saját fejlődése útján, és nem áldozza be az álmait. Persze a női létnek vannak olyan szakaszai, amikor a saját célok kicsit hátrébb kerülnek az anyaság vagy a család miatt, de egy érett nő soha nem téveszti szem elől a hosszú távú céljait.

 

KATTINTS A LINKRE!

A jól működő párkapcsolathoz elengedhetetlenül fontos, hogy képesek legyünk kulturált módon rendezni a vitáinkat. Ehhez ad nagyon fontos segítséget a Kapcsolatépítő viták művészete című videós előadás-sorozat!

Ha úgy érzed, valahol elakadtál az érett párkapcsolat felé vezető úton, nézd meg, hogyan léphetsz tovább! Kattints!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük