10 dolog, amivel fel kell hagynod, ha tovább akarsz lépni

Előfordul, hogy hosszan elhúzódó válsággal kerülünk szembe. Egy utált munkahely, ahonnan képtelenek vagyunk elszakadni, mert féltjük a megélhetésünket, egy rettenetes párkapcsolat, amiből nem bírunk kilépni, mert rettegünk a magánytól. Ám ha nem lépünk, annak a testi és lelki egészségünk látja a kárát.

Íme 10 tipikus hozzáállás, gondolat, ami akadályozza a továbblépést.

 

változás3

1. Engeded, hogy mások véleménye befolyásolja az életedet

Nem az számít, hogy mások mit gondolnak rólad, hanem az, hogy te mit gondolsz magadról! Csináld azt, ami neked jó, és ne azt, amit mások várnak tőled! Úgysem tudsz mindenkinek megfelelni, és mindig lesz olyan, aki hülyének néz.

 

2. Szégyelled magad a múltbeli tévedéseidért

A múltad nem azonos a jövőddel. Csak az számít, hogy mit teszel ma azért, hogy azt az életet élhesd, amit megálmodtál magadnak.

 

3. Fogalmad sincs, hogy mit akarsz

Mindaddig nem mászol ki abból a helyzetből, amiben most vagy, amíg nincs világos képed arról, hogy mit szeretnél a jelenlegi állapot helyett. Találd ki, hogy mit szeretnél! Álmodj bátran, és szenvedéllyel kezdd el megvalósítani az álmaidat!

 

változás4

 

4. Halogatod az igazán fontos céljaid megvalósítását

Két választásod van: vagy elfogadod azt a helyzetet, amibe keveredtél (saját döntésed alapján kerültél!), vagy vállalod a felelősséget, és nekiállsz megváltoztatni a körülményeket. A változtatás kezdetének legoptimálisabb időpontja ma van.

 

5. Úgy döntesz, hogy nem csinálni semmit

Nem mi döntjük el, hogy mikor és hogyan távozunk ebből a világból, de majdnem minden másban van választási lehetőségünk. Csak döntsd el, hogyan szeretnél élni, és kezdd el ma! Minden nap egy új esély a választásra.

 

6. Mindent jól akarsz csinálni

Természetesen célozd be a sikert, de soha ne feledd: jogod van tévedni! A tévedés és a hibázás a legjobb lehetőség arra, hogy megtanuljunk valami fontosat, hogy fejlődjön a személyiségünk.

 

7. Megfutamodsz a problémák elől

A problémák nem katasztrófák! Egyszerűen csak kihívások, amelyekkel szembe kell nézni, és megvizsgálni a megoldási lehetőségeket. Minden egyes megoldott probléma növeli az önbecsülést.

 

kifogás

8. Kifogásokat keresel, és nem megoldást

Minden hosszú ideje húzódó probléma abból ered, hogy a döntések helyett azt mondogatjuk magunknak, hogy miért nem lehet megoldani ezt a helyzetet. Keresd a megoldást! Rendszerint sokkal több megoldási lehetőség is van egy első pillanatra reménytelennek tűnő helyzetre.

 

9. Negatív elvárásaid vannak a jövővel kapcsolatban

Amit látsz, tapasztalsz a jelenben, az többnyire attól függ, hogy mit vártál korábban a jövővel kapcsolatban. Ha állandóan attól félsz, hogy egy kapcsolat elromlik, hogy beteg leszel, az valahogy mindig be is fog következni. Ha megtanulsz hálát adni az életedben lévő akármilyen kicsi dolgokért is, akkor meg fogod tapasztalni, hogy az életed sokkal jobb, mint ahogyan azt korábban gondoltad, és a helyzeted közel sem olyan reménytelen, mint ahogyan azt most látod.

 

10. Nem értékeled a pillanatot

Amikor a boldogságra gondolunk, akkor általában valami nagy dolgot várunk. Pedig a boldogság a hétköznapi élet apró pillanataiban rejlik. Egy kedves mosolyban, egy ölelésben, egy napsütéses, kávéillatú reggelben. Arról is szabadon dönthetsz, hogy minden nehézséged ellenére csak azért is jól érzed magad az adott pillanatban. És a nagyon nehéz élethelyzetekben is léteznek boldogságra okot adó pillanatok!

 

Ha szeretnél kimozdulni a helyzetedből, de semmiféle megoldást nem látsz, gyere el egy coaching beszélgetésre, és megkeressük a kiutat!

 

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük