10 ismerkedési ötlet 40 feletti társkeresőknek

Sokan vannak, akik egy válás, szakítás után szeretnének új társat találni, de irtóznak az online randizás gondolatától is. Ugyanakkor ötletük sincs, hol találhatnának egy szimpatikus idegent, akivel új életet kezdhetnének. Íme, néhány kifejezetten offline tipp az ismerkedéshez.

Azért elöljáróban szögezzük le: ahhoz, hogy az előre eltervezett, online módon egyeztetett direkt randit elkerüld, szükséged lesz egy jó adag nyitottságra, bátorságra, kitartásra és szemfülességre. Mindenképp fontos, hogy járj nyitott szemmel, ún. társkereső üzemmódban. Ha a tömegközlekedésen beleborulsz a könyvedbe, ha nincs bátorságod rámosolyogni valakire a boltban, beszélgetést kezdeményezni a liftben, akkor neked inkább az online randizást ajánlom. Ha viszont nyitott, kiegyensúlyozott, jókedvű ember vagy, aki bármikor, bárkivel szóba elegyedik, akkor tiéd a pálya!

 

1. Munkahely

Döbbenetesen magas azoknak a pároknak a száma, akik a munkahelyükön jöttek össze. Itt van lehetőség arra, hogy lassan és hosszan ismerkedjetek, van közös téma, nem ciki a kávéfőző vagy a fénymásoló mellett beszédbe elegyedni egymással. A kérdés inkább az, hogy mikor és hogyan tudjátok a kapcsolatot „kivinni” a munkahelyen kívülre. Persze a munkahelyi kapcsolatnak óriási kockázata is van. Ha nem sikerül a viszony, akkor irtó kínos lesz nap mint nap újra találkozni, esetleg továbbra is együtt dolgozni.

 

2. Tanfolyamok

Rengeteg tanfolyam közül lehet manapság választani: főzőtanfolyam, tánciskola, rajztanfolyam, fotósuli, nyelviskola. A lehetőségek száma szinte végtelen. Adva van a közös érdeklődés, közösen végezhető feladat, aminek kapcsán könnyen és gyorsan lehet ismerkedni – anélkül, hogy izzadságszaga lenne. Ha ilyesmibe fogsz, azért érdemes előtte tájékozódni, hogy az adott tanfolyamon van-e esélye annak, hogy a másik nembeliek is képviseltetik magukat. Például nem biztos, hogy egy kötőklub vagy hímzőkör megfelelő lesz erre.

 

3. Túraklubok

A neten már számtalan túraklub hirdet kirándulásokat – akár gyalogos, biciklis vagy buszos utakat is. Sok kliensem panaszkodik, hogy például egy buszos kirándulásra általában párok vagy idősebb egyedülálló hölgyek mennek el. Igen, lehet, hogy az adott utazáson nem találsz partnert, de könnyen előfordulhat, hogy megismersz valakit, aki megkedvel téged, és eszébe jut, hogy van egy hozzád tökéletesen illő unokaöccse.

 

4. Edzőterem

Ha már mozgás, akkor irány az edzőterem! Persze ne női fitneszt keress, hanem koedukált edzőtermet! Itt aztán nincs mit rejtegetni, pár pillantás alatt kiderül az erőnléted és nyilvánvalóvá válnak a testi adottságaid is. Ha itt megszólít valaki, nem kell aggódnod, hogy a harmadik randin azért lép le, mert nem tetszik neki az alakod. Persze, az is biztos, hogy nem az eszed és a műveltséged lesz számára elsőre vonzó…

 

5. Uszoda, fürdő

Nincs jobb annál mint a langyos meleg vízben dagonyázva vagy a szaunában szóba elegyedni valakivel – persze valaki olyannal, aki tetszik neked. A helyzet adott: lustán ejtőztök, a visszautasítás kockázata nélkül lehet beszélgetést kezdeményezni a víz hőfokáról, a kinti időjárásról. És ha szimpatikusak vagytok egymásnak, akkor jöhetnek a komolyabb témák is. Egyet ne felejtsetek: telefonszámot cserélni, amikor kijöttök a vízből.

 

6. Kávézók

A kávézók, gyorséttermek szintén remek lehetőséget kínálnak az ismerkedésre. Ha nincs elég szabad hely, válassz ki bátran egy szimpatikus idegent, és kérdezd meg, hogy leülhetsz-e az asztalához! Innentől pedig már csak elhatározás kérdése, hogy felveszed-e a beszélgetés fonalát.

 

7. Múzeum, kiállítás, könyvtár

Használd bátran a közösségi tereket! Egy múzeumban vagy kiállításon andalogva szintén könnyű beszédbe elegyedni szinte bárkivel. Van valami, amit közösen néztek,  lehet róla beszélgetni. A könyvtár is hasonló: a közös polcot, szerzőt nézegető emberről feltételezhetjük, hogy azonos az érdeklődésünk. Lehet kérdezni, könyvet ajánlani.

 

8. Jártunkban-keltünkben

Ha valaki tényleg nyitott, annak nem okoz gondot a tömegközlekedési eszközön összemosolyogni valakivel, esetleg a boltban elveszetten bolyongó férfinek segítséget ajánlani/magas polcról egy hölgynek levenni egy könyvet. A lift szintén hasznos ebből a szempontból: attól, hogy egy kicsi helyre össze vagyunk zárva, néha azt érezzük, hogy muszáj legalább pár szót váltani.

 

9. Ismerősök

Az ismerőseink is rendkívül sokat segíthetnek akkor, amikor társat keresünk. A bátrabbak megoszthatják társkereső szándékaikat a barátaikkal, és megkérdezhetik őket: van-e az ismeretségi körükben valaki, aki, hasonló cipőben jár, és ajánlana-e benneteket egymásnak. A kevésbé bátraknak azt ajánlom, hogy menjetek el minden olyan összejövetelre, ahová a barátok, ismerősök hívnak, hátha lesz ott valaki, aki felkelti az érdeklődésedet.

 

10. Szakmai összejövetelek, konferenciák

A szakmai találkozók, konferenciák különösen azoknak a társkeresőknek hasznosak, akik ódzkodnak attól, hogy munkahelyen ismerkedjenek, de fontos lenne számukra, hogy szakmabelivel, hasonló szellemi kvalitású emberekkel találkozzanak. Egy vacsorán, szemináriumon, workshopon nem olyan nehéz szóba elegyedni bárkivel. És ha nem is találunk megfelelő társra, a tudásunkat és a szakmai hálónkat mégis bővítettük.

Ha valaki az ismerkedésnek az offline módját választja, annak társadalmilag nagyon aktívnak kell lennie. Lehet, hogy programok, események, találkozók sorára lesz szüksége, hogy megtalálja a társát. És persze az is lehet, hogy csak leszalad a kisboltba, és belebotlik egy jóképű idegenbe… A lényeg a nyitottság!

Ha elakadtál a társkeresésben, vegyél részt az online társkereső tréningen, vagy társkereső coachingon!

Kövess a facebookon is, és biztosan nem maradsz le egyetlen új bejegyzésről sem!

 

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük