10 jel, ami szerint sikeresebb vagy mintsem gondolnád

Néha irigykedve figyeljük mások sikereit, és elkeseredve gondolunk a saját életünkre, mert mások mindig sikeresebbnek tűnnek. És valóban, mindig lesz valaki, aki szebb, okosabb, gazdagabb mint mi. Mutatok azonban néhány szempontot, ami alapján egyáltalán nem biztos, hogy olyan rosszul kerülünk ki ebből az összehasonlítósdiból.

Időről időre mindannyian csődtömegnek érezzük magunkat. Bár ez teljesen normális érzés egy szakítás, vita vagy kirúgás után, mégis érdemes megtalálni a módját, hogyan nézhetünk magunkra olyan szemmel, hogy ne csak a kudarcainkat lássuk. Attól, hogy még nem vagy milliárdos, nem élsz kastélyban, és nem vezetsz  méregdrága autót, még nem vagy csődtömeg. Épp ellenkezőleg. Íme 10 jel, ami azt mutatja, hogy valójában igen sikeres vagy.

 

1. A kapcsolataid kevésbé drámaiak mint korábban

Ha el tudod mondani magadról, hogy a korábbiakhoz képest kevesebb a dráma az életedben, akkor érettebbé váltál, jobban kezeled a konfliktusaidat, tehát sikeresebb vagy.

2. Nem félsz segítséget kérni

Segítséget kérni nem a gyengeség jele. Éppen ellenkezőleg! Az, aki időről időre képes segítséget kérni, nagyon is erős, hiszen senki nem lehet sikeres magányosan. A célok eléréséhez gyakran csapatmunka szükséges. Aki segítséget kér, gyorsabban lesz sikeres.

3. Nem tűröd, hogy rosszul bánjanak veled

Nem tűröd el, hogy bárki is szemét módon bánjon veled. Kiállsz önmagadért, ha szükséges, határokat szabsz, és nem maradsz benne olyan kapcsolatokban, ahol nem bánnak veled tisztelettel.

4. Elengeded azokat a dolgokat, amelyek nem tesznek boldoggá

Nem, ettől még nem lettél nárcisztikus. Egyszerűen csak megérkeztél az önbecsülés birodalmába. A pozitív önbecsülés reális önismerettel társítva a siker alapja. Ha szereted magadat, képes vagy nemet mondani minden olyan dologra, ami nem tesz boldoggá vagy nem szolgálja a céljaidat.

5. Néha tetszik, amit a tükörben látsz

Ha a korábbinál gyakrabban tudsz őszintén rámosolyogni a tükörképedre, akkor sikeres vagy, ugyanis jobban szereted magadat mint korábban. Király vagy!

6. Megtanultad, hogy a kudarc és a bukás a növekedési folyamat része

Senki nem lehet sikeres élete minden pillanatában. Ez egyszerűen nem reális. Az élet győzelmekről és veszteségekről szól, és minden bukásunk egy lépcsőfok valami jobb felé. A kudarc nem visszalépés, csak egy csodálatos utazás része.

7. Kevesebbet panaszkodsz mint korábban

Ha kevesebbet panaszkodsz mint korábban, máris sikeresebb ember vagy. A sikeres emberek tudják, hogy azok a kellemetlenségek, amiket átélnek, a mindennapi élet részei, mindenki átéli ezeket. A sikeres emberek keveset panaszkodnak, ők inkább hálásak azért, amilyük van.

8. Mindig van mit várnod

Ha nincs semmi, amit várhatsz, akkor stagnál az életed. A sikeres emberek mindig várnak valamit, szenvedélyesen küzdenek valamiért. Ha van mit várnod, sikerre vagy ítélve.

9. Ha visszatekintesz, teljesült célokat látsz

Ha visszatekintesz az életedre, azt látod, hogy számtalan célod megvalósult. Lehet, hogy nem minden, de a múltbéli győzelmekből erőt merítve képes vagy a kudarcokon túltenni magadat, és tovább dolgozni a jelenlegi céljaid megvalósulásáért.

10. Nem vagy hajlandó áldozatként tekinteni magadra

Tudod, hogy nem minden történik úgy, ahogy elképzelted, de ha adnak egy citromot, limonádét csinálsz belőle. Képes vagy arra, hogy a legpocsékabb helyzetből is kihozd a legjobbat, mert nem gondolod azt, hogy áldozatként tehetetlenül hányódsz az események sodrában.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg mással is, hátha neki is segít!

Ha viszont segítségre van szükséged, hogy még sikeresebb legyél, itt találsz információt.

Kövess a facebookon is!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük