10 jó ok arra, hogy miért nevess gyakrabban

Tudtad, hogy a nevetés megszépít, vonzóvá és karcsúvá tesz? Nem hülyítelek, tényleg! Íme 10 jó ok arra, hogy miért érdemes sokat nevetni. Akár tudatosan is törekedhetünk arra, hogy minden nap nevessünk.

4. boldogságfokozó gyakorlat: Nézz meg a héten egy vígjátékot!

nevetés

  1. Hatékony és gyors stresszoldó. Nevetés közben a szervezetünk endorfint – köznapi nevén boldogsághormont – termel. Mindeközben pedig csökkenti a stresszhormonok kibocsátását. Néha érdemes tehát egy feszült helyzetet egy kedves poénnal elütni, mert azonnal megszünteti a feszültséget.

2. A nevetés csillapítja a fájdalmat, ugyanis az agyban fájdalomcsillapító vegyületeket szabadít fel. Ezért dolgoznak például a bohócdokotorok. Végeztek olyan kísérletet is, hogy mesterséges megtermékenyítésen átesett nőket szórakoztattak vígjátékokkal és bohócdoktorokkal. Kimutathatóan több terhesség jött létre a nevetős csoportban, mint a kontrollcsoportban. Szóval lombikosok, hajrá, elő a vígjátékokkal! (Közben nem jut eszetekbe stresszelni!)

3. Több mint 400 izmot megmozgat. A hasizmokat, beleket, a mellkas izmait, az arcizmokat.

 

4. Ránctalanít. Ez a fentiekből következik, ugyanis a mosolygás során használt izmok feszesebbé, ránctalanabbá teszik az arcot. Légy derűs és vidám, és eldobhatod a ránctalanító krémeket!

 

5. Fogyaszt. Nem, nem én találtam ki! Kutatásokat és vizsgálatokat végeztek, miszerint egy percnyi kiadós kacagás olyan szívritmus gyorsulást okoz, mintha 10 percet dolgozott volna az ember egy evezőpadon. Egy másik vizsgálat szerint napi 10-15 percnyi nevetés közben egy kis szelet csokinak megfelelő kalóriát égetünk el. Azért csak óvatosan a fagyi – vígjáték kombinációval!

 

6. Csökkenti az érfalak merevségét, ezzel pedig az érelmeszesedés és a szívinfarktus kockázatát.

 

Celebrated picture dated 18 march 1951, shows German-born Swiss-US physicist Albert Einstein (1879-1955), awarded the Nobel Prize for Physics in 1921, sticking out his tongue at photographers on his 72nd birthday. Germany, the birthplace of Albert Einstein, launches 19 January 2005 a year of international celebrations to mark the 100th anniversary of three of the physicist's four papers that changed the way we view the Universe. AFP PHOTO

7. Növeli a kreativitást, ugyanis nevetés közben a két agyfélteke összehangolódik, ez pedig segíti a kreatív, eredeti gondolatok születését. Emlékeztek a nyelvöltögetős Einstein képre? Biztos ő is egy nagyon mulatságos vicc után jött rá a relativitás elméletre.

 

8. A nevetés javítja a kedélyállapotot, ellazít, csökkenti a szorongást, megszabadít a rossz hangulattól, ezáltal segíthet abban, hogy jobb válaszokat tudjunk adni a nehéz élethelyzetekre. Ezáltal javulnak a munkahelyi és családi kapcsolataink.

 

9. A nevető, mosolygó embert szimpatikusabbnak és vonzóbbnak találjuk. Mosolyogj sokat, ha szeretnél szimpatikusnak tűnni egy első találkozón!

 

10. Tudtad, hogy a gyerekek egy nap átlagosan 200-szor nevetnek, míg egy felnőtt csak 15-ször?

 

Ebben a ronda, hideg, latyakos januárban könnyen befordulunk. Használjuk ki a hideg hónapokat arra, hogy beburkolózunk egy puha, vastag plédbe, és miközben forró teát, kakaót, forralt bort kortyolgatunk, nézzünk meg néhány vígjátékot.

Íme az én ajánlott listám:

Szívek szállodája

Jóbarátok

Üvegtigris

Gyalog galopp

Brian élete

Indul a bakterház

Írd meg kommentben, hogy téged mi fakaszt nevetésre!

Íme, itt vannak a Boldogságterv programunk előző heti gyakorlatai:

Miért érdemes boldognak lenni?

Mozdulj meg!

Élvezd a pillanatot!

Ha mégsem vagy annyira boldog, amennyire szeretnél lenni, gyere el egy segítő beszélgetésre, és együtt kitaláljuk, hogyan érhetnéd el a céljaidat.

 

 

 

 

 

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük