13 ötlet, amivel életet varázsolhatsz az unalmas párkapcsolatodba

Bármennyire is szeretitek egymást a pároddal, ha hónapok, esetleg évek óta együtt vagytok, könnyen elszürkülhet, unalmassá válhat egy párkapcsolat. Ha nem vesszük észre a figyelmeztető jeleket, és nem teszünk tudatosan a fásultság és unalom ellen, akár rá is mehet a kapcsolatunk.

tura.jpg

Biztos ezerszer hallottad már, hogy egy kapcsolatot ugyanúgy gondozni kell mint egy kertet. Míg a kert esetében nem nehéz kitalálni, hogy mit is kell csinálni, addig egy párkapcsolat esetében felmerülhet a kérdés, hogy „de mégis hogyan gondozzam az én Julcsámat/Gézámat”? Valójában nem Julcsát és Gézát kell ápolni (ideális esetben megteszi ezt magától), hanem a kettőtök viszonyát kellene erősíteni.

Ha leegyszerűsítem, akkor tegyétek ugyanazt, amit az ismerkedésetek idején: várjátok izgatottan a találkozást, randizzatok, tervezgessétek a találkát, és szexeljetek sokat! Ja, persze, ez most nem megy, mert állandóan rohantok, sok a munka, ott a gyerek, és a párotok varázsa is megkopott. Aha. Nos, ha ezt az elszürkülési folyamatot nem állítjátok meg, akkor előbb-utóbb belép valaki vagy valami a kapcsolatotokba, ami sokkal inkább magára vonja a párotok figyelmét: munkamánia, alkohol vagy egy külső harmadik.

Hogy mit lehet tenni ez ellen? Kezdjetek el ismét nagyon tudatosan és tervezetten randizni! Töltsetek el hetente legalább egy estét szigorúan kettesben, gyerekek, barátok és család nélkül! A párok, akikkel dolgozom, idáig egyet is szoktak érteni, de ilyenkor jön a kérdés, hogy jó, de mit csináljunk?

Először is mindketten írjatok egy listát arról, hogy mihez lenne kedvetek, aztán egyeztessetek, és a közös lehetőségeket írjátok fel egy papírra! Adok néhány ötletet.

1. Ádventi vásárok: közeledik ádvent, az egész keresztény világ karácsonyra készül. Tele van az ország jobbnál jobb vásárokkal, ádventi programokkal. Látogassatok meg egy vásárt, andalogjatok kézen fogva, és igyatok meg egy pohár forralt bort!

2. Egyre hidegebb van, fűtsétek fel magatokat egy gyógyfürdőben vagy szaunában! Ha megtehetitek, menjetek el egy wellness hétvégére!

3. Ugyan már lehullottak a levelek, de ilyenkor is felfrissítő sétálni egyet az erdőben. Gyönyörű kilátóink, hegyeink vannak! Másszatok fel egy magaslatra, és gyönyörködjetek a kilátásban!

erdoben.jpg

4.Táncoljatok! Ha profik vagytok, és szívesen táncoltatok együtt korábban, akkor menjetek bulizni! Ha inkább még tanulgatnátok, akkor iratkozzatok be egy tánciskolába, ahol páros táncokat lehet tanulni. Próbáljatok olyan helyet keresni, ahol nincs párcsere, és kizárólag egymással táncolhattok! A latin táncok tanulása kifejezetten közelebb hoz benneteket egymáshoz (feltéve, ha nem azon veszekedtek, hogy ki hibázta el már megint a lépést).

5. Sportoljatok együtt! Lehetőleg olyan mozgásformát válasszatok, ahol tudtok beszélgetni egymással közben: nordic walking, tollas, tenisz, squass, kocogás. A sakk is megteszi.

6. Játsszatok! Kártyázzatok, vegyetek elő egy társasjátékot, és nyírjátok ki egymást! Itt szabályozott keretek között megtehetitek. Nagyon sok mindent megtudhattok egymásról játék közben. Manapság már igen sok stratégiai, logikai társasjáték közül választhattok (Carcassone, Alhambra, Dixit, Catan). Nyúljátok le a gyerekeitek játékait!

7. Masszázs. Simogassátok, gyúrjátok át egymás testét! Ebből akár még valami sokkal jobb dolog is kisülhet.

8. Menjetek múzeumba, kiállításra! Miközben andalogtok egyik teremből a másikba, lehetőségetek van egymás véleményét, ízlését jobban megismerni.

9. Tanuljatok valamit közösen! Eljárhattok előadásokra, tréningekre, akár még egy tanfolyamra is beiratkozhattok. Tanuljatok nyelveket, önismeretet, pénzügyeket, konfliktuskezelést, akár még egy főző tanfolyamra is beiratkozhattok.

hazassag2.jpg

10. Induljatok városnéző sétára! Még ha budapestiek is vagytok, akkor is lehetnek a városnak olyan ismeretlen részei, amiket még soha nem láttatok. Ha elfáradtatok, akkor üljetek be valahová egy kávéra, fröccsre, forralt borra! Ha szeretitek a szervezettebb városnézést, erre is van lehetőség. Számtalan tematikus városnéző sétát indítanak, csak egy kicsit kutakodni kell a neten.

11. Ha tényleg izgalomra vágytok, akkor irány a szabadulószoba! Itt aztán tényleg egymásra vagytok utalva, és arra, hogy közösen keressétek a megoldást.

12. Főzzetek együtt! Ha nem annyira kicsi a konyhátok, hogy folyton egymásba botlotok, akkor ez is szuper lehetőség arra, hogy közösen alkossatok valamit. Ha ez nem működő megoldást, és megengedhetitek magatoknak, akkor fedezzétek fel a város legjobb, legizgalmasabb éttermeit! Akár azt is megtehetitek, hogy végigeszitek a világ összes konyháját.

restaurant.jpg

13. Tervezzetek! Üljetek le egy nagy darab papírral, és beszéljétek végig a bakancslistátokat! Szánjatok rá néhány estét, hogy mindketten csináltok egy saját listát arról, hogy mi mindent szeretnétek még megcsinálni az életben. Aztán egyeztessétek a két felsorolást, és kezdjétek megtervezni az elkövetkező éveiteket!

Ha elkészítettétek a listátokat arról, hogy mi mindent szeretnétek csinálni a közös randijaitokon, akkor készítsetek hozzá egy tervet! Elő a határidőnaplókkal, és egyeztessetek időpontot mint a régi szép időkben. Tervezzetek legalább egy hónapra előre! Minden időponthoz írjátok be azt is, hogy mit fogtok csinálni, és szervezzétek meg! A randit lemondani tilos!

Figyelem! Az otthoni tévénézés nem számít randinak! A képernyő közös bámulása eddig sem hozott közelebb benneteket egymáshoz. Ezután sem fog.

Ha úgy érzed, a randik már nem segítenek rajtatok, akkor kattints IDE!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük