25 ötlet, amivel kényeztetheted magad, hogy túléld az iskolakezdést

A szeptemberi becsöngetéssel az családok számára elkezdődtek a rohanós, nyűgös reggelek, a gyerek cipelése iskolába, edzésre, különórára, az esti küzdelem a házi feladat és a lefekvés körül. Embert próbáló feladat szülőnek, gyereknek, pedagógusnak visszarázódni a munkás hétköznapokban. Ehhez kínálok egy kis önkényeztető listát.

nyári olvasmányok

Régi mondás, hogy ha te nem szereted magadat, más miért szeressen? Miért törvényszerű, hogy mindig te legyél az utolsó a sorban? Mondjuk a kutya után? Miért is hagynál fel a nyári kikapcsolódás örömeivel csak azért, mert elkezdődött az iskola? Persze nem arra gondolok, hogy csomagolj, hagyj itt csapot-papot, és ülj fel az első délre tartó repülőre. Kis, apró, pár perces napi kényeztetéseket hoztam most neked. Ami természetesen csak akkor lesz hatásos, ha legalább egyet-kettőt kipróbálsz a következő napokban. Tehát lazulásra fel!

  1. Adj magadnak ajándék öt perc semmittevést, amikor tényleg semmit nem csinálsz, csak iszod a kávédat, és bámulsz ki a fejedből! Néha elég öt perc, hogy lélegzethez jussunk.
  2. Hívj fel egy barátot, rokont, régi ismerőst, akiről biztosan tudod, hogy szeret és támogat téged! Egy jó kis csacsogás bearanyozza a napodat.
  3. Csinálj magadnak (na, jó, kaphat belőle a család is) valami egészséges és finom tízórait, uzsonnát, és edd meg lassan, élvezettel. Élvezd, hogy finom és egészséges ételekkel kényezteted magadat!

fogyókúra1

4. Fesd ki a körmeidet, vagy menj el manikűröshöz!

5. Készíts valami izgalmas tervet a hétvégére, hogy legyen mit várnod a nyüzsgő hétköznapokon!

6. Rakj rendet az íróasztalodon! Ez nem hangzik kényeztetőnek, de ha végeztél, élvezni fogod a tiszta és átlátható munkaállomásodat.

7. Sétálj egyet! Szállj le egy megállóval korábban a buszról, és sétálj! Kitisztítja a gondolataidat, és energiával tölt fel a következő programhoz.

8. Vegyél egy szép füzetet, egy gyönyörű tollat, és kezdj naplóírásba! Millió áldásos hatása van!

naplóírás

9. Olvass el egy inspiráló blogbejegyzést, ha tetszett, kezdd el követni a blogot! A régi korok hétköznapjairól olvashatsz például ezen a blogon

10. Menj el könyvtárba vagy egy antikváriumba, és keress olyan könyveket, amelyek elrepíthetnek egy másik korba és egy másik világba!

11. Hívd meg egy barátodat kávéra, teára, süteményre! Keressetek valami különleges hangulatú teázót, vagy olyan kávézót, ahol extra finom a fekete.

coffee

12. Egy különösen fárasztó napon térj be egy csokiboltba, és keress magadnak egy különleges ízesítésű csokit! Eszegesd élvezettel és bűntudat nélkül!

13. Csinálj úgy, mintha turista lennél, aki most látogat először a szülővárosodba, faludba! Nézd úgy a házakat, utcákat, mintha először látnád!

14. Vásárolj magadnak egy új ruhadarabot vagy kiegészítőt! Ha szűkös a büdzséd, térj be egy turkálóba, ott is igazi kincsekre bukkanhatsz.

15. Tegyél jót valakivel! Dicsérd meg a kolléganődet, ha sütöttél valamit, vigyél be kóstolót, vagy hívd át a szomszédot! Nem csak nekik lesz ettől jókedvük, hanem a te lelkedet is felvillanyozza.

16. Tanulj valami újat! Hallgass meg egy előadást a youtube-on, olvass ismeretterjesztő cikkeket!

17. Menj el moziba egy hétköznap délután vagy este, és nézd meg végre azt a filmet, amire hónapok óta nem volt időd!

18. Próbálj ki egy új receptet! Ennek remélhetőleg a család is örülni fog, te pedig kiélheted a kreativitásodat.

19. Bújj ágyba korábban, és olvass, nézz meg egy filmet, szopogass el egy pohár bort! Néha megérdemeljük ezt a dekadens léhaságot.

olvasás ágyban

A bejegyzés folytatásához kattints IDE!

Ha túl sok a stressz az életedben, és szeretnéd megoldani, ITT találsz segítséget.

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük