3 tipp amivel feldobhatod az unalmas párkapcsolatodat

Lehet, hogy te is unatkozol a párkapcsolatodban, és azt gondolod, hogy valami gond van veled vagy a pároddal. Talán már a szakítás, válás gondolata is megfordult a fejedben. Valójában pedig csak egy törvényszerű folyamat részesei vagytok: minden kapcsolat elérkezik arra a pontra, ahol a felek hozzászoknak a másik által nyújtott boldogsághoz. Ilyenkor a szakítás helyett inkább azon kellene gondolkodnotok, mivel dobhatjátok fel a kapcsolatotokat.

 

párkapcsolat1. A változatosság gyönyörködtet

Na, nem arra gondolok, hogy keress másik társat, akiben gyönyörködhetsz, hanem inkább arra, hogy keress változatos programokat, amelyek élményekkel töltik fel a kapcsolatot. A megszokás elsődleges ellenszere, ha felforgatjuk a megszokott dolgokat, új programokkal, ötletekkel állunk elő, izgalmat, kihívást viszünk a kapcsolatunkba. Természetesen sok párnak már az is újdonság, ha ismét elkezdenek randizni, időt szakítanak a sűrű hétköznapokban, hogy csak kettesben, egymásra figyelve elmenjenek sétálni, beszélgetni.

Ha azonban izgalmasabb programokat találunk ki, nagyobb változatosságban, új élményekben lehet részünk. Nem kell túl sok képzelőerő ahhoz, hogy rájöjjünk: ha valami új helyre utazunk a párunkkal, akkor ez önmagában olyan tevékenység, amely lehetőséget ad arra, hogy kizökkenjünk a hétköznapok kerékvágásából, és megnöveli az esélyét annak, hogy új tapasztalatokat szerezzünk a világról és egymásról is.

Érdemes tehát leülni kettesben, és megbeszélni, milyen közös programokra vágytok. Mi az, amit régebben gyakran csináltatok együtt, de mostanában kimaradt az életetekből. Válasszatok olyan programokat, amelyek változatosak, izgalmasak, új élményekhez vezetnek. Íme néhány ötlet:

  • sportoljatok együtt (squassoljatok, menjetek úszni, tollasozzatok, pingpongozzatok, fussatok, biciklizzetek)
  • Minden hónapban fedezzetek fel együtt egy új „konyhát”: legyen nálatok olasz, francia, indiai vagy thai hónap. Keressetek ilyen jellegű éttermet, kóstoljátok meg a főztjüket, és otthon főzzetek együtt!
  • Kiránduljatok! Irány az erdő! Ősz van, színesek a fák, kellemes az idő.
  • A hűvösebb napokon keressetek egy gyógyfürdőt, wellness szállót, és lazítsatok együtt.
  • Iratkozzatok be egy tánciskolába, ahol nincsen párcsere. Garantáltan közelebb hoz benneteket egymáshoz, ha nem azon marakodtok, hogy ki rontotta el a lépést.
  • Játszatok! Például társasjátékokat. Nagyon sok mindent megtudhattok egymásról játék közben. Manapság már igen sok stratégiai, logikai társasjáték közül választhattok. Nyúljátok le a gyerekeitek játékait!
  • Menjetek el a vidámparkba! Klassz érzés ismét gyereknek lenni!
  • Semmi esetre se válasszatok olyan dolgot, ahol passzívan ültök egymás mellett, és közösen bámultak valamit. Néha-néha belefér egy mozi, színház, koncert, tévéfilm, de ez inkább passzív időtöltés. Akkor ér valamit, ha utána megbeszélitek a látottakat.

 

2. A meglepetés ereje

A meglepetés is segít megakadályozni, hogy hozzászokjunk a jóhoz. Ha a házasságunk folyamatosan erős érzelmi reakciókat vált ki belőlünk, akkor kevésbé fogjuk magától értetődőnek tekinteni. A bizonytalanság képes növelni a pozitív események élvezetét. Tehát legyen az a célunk, hogy több váratlan pillanatot és előre nem látható örömet idézünk elő a párkapcsolatunkban. Olyan meglepetéseket, amelyek tűzbe hoznak bennünket. Természetesen a dolog úgy nem működik, hogy megmutatjuk a párunknak ezt a cikket, és várjuk a meglepetést…

Kezdjed te! Lepd meg te a párodat egy csokival, sütivel, masszázzsal, könyvvel, váratlan programmal.

Az is növeli a meglepetés erejét, ha mindketten összeírjátok, hogy mire vágytok, milyen közös programot szeretnétek, majd a papírcetliket bedobjátok egy üvegbe, és minden héten kihúztok egyet, és megvalósítjátok.

 

3. Érdeklődjünk a párunk munkája iránt!

Segíts a párodnak, hogy a lehető legtöbbet hozza ki magából! Amikor a munkahelyi sikereiről, kudarcairól beszél, akkor érdeklődéssel, valódi figyelemmel hallgasd. Ne szólj közbe, ne adj tanácsot, hanem csak hallgasd meg, jelezd vissza neki az érzéseit. Amikor a párod elmeséli, hogy előléptették a munkahelyén, és erre örömteli reakciót, lelkes kérdéseket kap viszonzásul, akkor ez azt jelenti számára, hogy felfogtad a sikere jelentőségét, megérzi belőle a nagyrabecsülésedet.

A félrelépések nagy része általában munkatárssal történik, mert ők részesei a munkahelyi kudarcainknak, sikereinknek, pontosan értik, hogy mi történik bennünk, csodálnak minket, vagy éppen együtt éreznek velünk. Éppen ezért elengedhetetlenül fontos, hogy tudjuk, mi történik a párunkkal a munkahelyén, figyeljük az érzelmi rezdüléseit, visszajelezzünk neki, hogy érezze, törődünk azzal, ami őt a nap nagy részében foglalkoztatja.

Mindegy, hogy mivel kezded, de kezdj dolgozni a párkapcsolaton! Ha mindent ugyanúgy csinálsz, ahogy eddig, semmi sem fog változni. Ráadásul a kapcsolatoknak olyan a természete, hogy ha nem fejlődik, akkor visszafejlődik. Ha nem szánsz időt, energiát a kapcsolatod felfrissítésére, megerősítésére, akkor az valóban unalmassá válik, és haldokolni kezd. Rajtad múlik, hogy milyen párkapcsolatban élsz….

Ha szeretnél egyénre szabott megoldást találni, a segítő beszélgetéseken csak rád és a problémádra koncentrálunk.

 

 

 

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük