5 szerelmes könyv a nyaralásra

A nyaralás napjai alatt jólesik beleburkolózni egy könyvbe, néha felnézni belőle, bámulni a vizet vagy a hegyeket, és elmerengeni a saját életünkön. Ehhez ajánlok most nektek öt párkapcsolattal, szerelemmel foglalkozó regényt.

 

nyári olvasmányokKönnyű, szórakoztató

Marian Keyes:Lucy Sullivan férjhez megy című regényének főhőse egy átlagos mai brit harmincas, akinek a sztori elején egy jósnő kilátásba helyezi, hogy egy éven belül férjhez megy. Azt persze nem árulja el, hogy kihez. Ettől kezdve Lucynek és barátainak az élete akörül forog, hogy rátaláljanak a kiválasztott férfiúra.

 

Velence és szerelem

Marlena de Blasi: Ezer nap Velencében című regénye „kötelező olvasmány” mindazoknak, aki Velencébe készülnek. A főhősnőt a szerkesztője küldi a lagúnák városába, hogy cikksorozatot írjon a város gasztronómiájáról. Az útja során beleszeret egy velenceibe, akiért fenekestül felforgatja az életét, házat és hazát cserél, majd megpróbál igazi olasz feleség lenni. Remek olasz receptek és Velence minden mennyiségben!

 

Vidéki Franciaország

Joanne Harris: Szederbor című regényével a szerzőnő Csokoládé című művének helyszínére térhetünk vissza. A Szederbor nem a Csokoládé folytatása, de vannak visszatérő szereplők. A főhős ezúttal egy ihletét vesztett író, akinek a pincéjében hat üveg szederbor árválkodik. Felbontja az egyiket, és kezdetét veszi az utazás a múltba, miközben a jelen eseményei is váratlan fordulatot vesznek. A főhős megismerkedik a szomszédban élő, kislányát egyedül nevelő özveggyel… Hűs pincék, szőlőlugasok, igazi francia hangulat, miközben rájövünk, hogy ha becsukódik egy ajtó, rögtön kinyílik egy másik.

 

könyvEgy féltékenység története

Füst Milán: A feleségem történetének főhőse Störr kapitány, aki a házassága és megcsalatása történetét meséli el, hogy önmaga előtt tisztázza, mi is történt kettőjük között. Igazi érzelmi libikóka ez kettejük között, melynek során kiderül, hogy bár az asszony valóban megcsalja a férjét, de egyikük sem tud a másik nélkül élni.

 

Napló a házasságról

Závada Pál: Jadviga párnája című regénye valójában egy furcsa napló, amit a férj, Osztatní Andris kezd vezetni a házasságkötése előtti napon 1915-ben, amelybe aztán később a feleség is elkezd beleírogatni. A harmadik szerző pedig Jadviga szeretőjétől származó fia, aki évekkel később megtalálja a naplót, és továbbírja 1987-ig. A házaspár bejegyzései rávilágítanak a kapcsolatuk szorongásokkal és félreértésekkel terhes történetére, a felség félrelépésére. Kitűnő betekintés egy házasság belső folyamataiba!

 

Ha még nem találtál társat, vagy együtt élsz vele, de kételkedsz benne, hogy ő az igazi, akkor olvass tovább! Honnan tudhatom, hogy ő az Igazi?

Ha szeretnél megcsalásbiztos párkapcsolatban élni, gyere el a Boldog párok titkai című előadássorozatra!

Vagy iratkozz fel a Konfliktuskezelés a párkapcsolatban tréningre!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük