5 tanács a társkereséshez egyedülálló anyáknak

Egyedülálló anyaként társat keresni nehezített pályának tűnik. A „hogyan szakítsak időt a társkeresésre?” kérdés után rögtön ott liheg a „hogyan valljam be egy randin, hogy gyerekem van?”, majd jön a következő: „hogyan és mikor mutassam be a páromat a gyerekemnek?”. Milliónyi zavarba ejtő helyzet, lehetőség a sérülésre, de közben azért a nők többségében ott dörömböl a vágy: nem akarom egyedül leélni az életemet. Hol van hát a megoldás?

Azt nem ígérem, hogy a tuti biztos megoldást adom, de segítek ösvényt vágni a társkeresés dzsungelében. Az biztos, hogy egy válástól, elhagyástól, esetleg megcsalástól megtépázott önbecsülésű nőnek nem könnyű ismét belevetnie magát a társkeresésbe. Ha pedig már mindezen túlvan, és esetleg évek óta egyedül él, akkor az okoz nehézséget, hogyan engedjen be egy idegent a már jól bejáratott életébe, talál-e egy olyan férfit, aki jól kijön a gyerekével.

 

1. Csináld végig az önismereti és gyászmunkát!

A váláson frissen átesett anyáknak azt javaslom, hogy először menjenek végig a gyász, az elengedés folyamatán. Nem érdemes azonnal fejest ugrani egy új kapcsolatba, amíg az előző nincs elgyászolva. Erre gyakran mondják a klienseim, hogy „azon már nincs mit gyászolni”, vagy „már rég megtettem, amíg arra vártam, hogy megváltozzon”. Ezek a mondatok sajnos a legtöbb esetben csak arról szólnak, hogy az illető egyáltalán nem akarja beleengedni magát a gyász fájdalmába. Semmi kedve azon szomorkodni, hogy véget ért a kapcsolata, szétesett a családja. Azt pedig pláne nincs kedve végiggondolni a legtöbb elvált nőnek, hogy „mi volt az én részem ebben az egészben?”. Márpedig enélkül a következő kapcsolatában ugyanezeket a hibákat fogja elkövetni. Megspórolhatjuk az önismereti és gyászmunkát, csak éppen nem érdemes. Legföljebb elodázhatjuk. Ha most nem mész végig ezen a folyamaton, legközelebb valami nagyon hasonlót fog dobni a gép.

 

2. Építsd fel az önbecsülésedet!

Egy rossz kapcsolat, a válás alaposan leamortizálja az önbecsülést. Nem egy váláson átesett nő szájából hallottam már ezt a mondatot: „mégis kinek fogok kelleni túl a harmincon két gyerekkel?”. Amíg ez kérdés számodra, még nem vagy kész arra, hogy új társat keress. Ha ezzel a hozzáállással indulsz, az első szembejövő karjaiba fogod vetni magad, aki rád mosolyog, és egy kicsit is kedves hozzád. A kínzó szeretethiány miatt egy bántalmazó, alkoholista, nárcisztikus alakban is a lelki társadat véled majd felfedezni, és csöbörből vödörbe kerülsz. És bárcsak túloznék.

Nagyon fontos tehát, hogy mielőtt egyedülálló anyaként társat kezdenél keresni, építsd újjá magadat és az önbecsülésedet! Ha kell, kérj segítséget tapasztalt pszichológustól, coachtól, járj el tréningekre, dolgozz a személyiséged fejlesztésén! Anyaként ez azért is nagyon fontos, mert amikor társat választasz, a gyermekeidnek pótapát is választasz. Nagyon nem mindegy hát, hogy ki mellett teszed le a voksodat. Alacsony önbecsüléssel könnyű beérni az első szembejövő kedves emberrel. Ha viszont tudod ki vagy, mennyit érsz, akkor nem fogod beérni kevéssel, de nem is teszed elérhetetlenül magasra  a lécet.

 

3. Teremts magadnak időt!

Amikor egy anya egyedül marad a gyerekeivel, hirtelen minden teher az ő vállára nehezedik. Még akkor is, ha azt mondja, hogy „de hát eddig se segített az apjuk”. Ahhoz hogy ismerkedni tudj, gyerekmentes szabadidő kell. Ha erre azt mondod, hogy ez képtelenség, akkor megkérdezem: ha randizni nincs időd, hogyan lesz időd egy párkapcsolatra? Muszáj tehát a gyerekeket néha/rendszeresen lepasszolni, és időt, energiát fektetni az ismerkedésbe. Kiválóak erre az apás napok, hétvégék, amikor garantáltan egyedül maradsz a kihalt, csendes lakásban.

4. Valld be, hogy van gyereked!

A legtöbb online randifelületen be kell jelölnöd, hogy van-e gyereked, és hogy veled él-e. Nem érdemes hazudni. Igen, lesznek olyan férfiak, akik gyerektelen hölgyeket keresnek, így aztán kisebb lesz a merítésed, kevesebb férfiból választhatsz. Ez tény. De azért nem érdemes hazudni, hogy növeld a kattintások számát. A gyereked léte előbb-utóbb úgyis ki fog derülni, és sokkal nagyobb lesz a csalódásod, amikor valaki azért hagy ott, mert hazugsággal indítottál egy kapcsolatot, vagy mert neki tényleg nem fér bele, hogy a párjának már van gyereke. Hidd el, sok olyan férfi van, akinek nem akadály, hogy a nőnek már van egy-két gyereke! Sok egyedülálló anyuka vallja azt, hogy az online randioldalak helyett könnyebb randiszervező programokon ismerkedni, mert itt nem esik ki rögtön a rostán a gyerekek miatt, és a kialakuló szimpátia után a legtöbb férfi meg tud barátkozni a csemetéivel is.

 

5. Ne a gyereked körül forogjon az ismerkedés!

Bőven elég, hogy a kipipálós részben bejelölted a gyerekeid létezését, nem szükséges, hogy a bemutatkozásod is ekörül forogjon. Sőt, egyáltalán ne tegyél fel képet a gyerekedről! A jövendőbeli partnered itt egyelőre téged szeretne megismerni, és nem az egyetlen magzatodat. A levelezés, ismerkedés során megemlítheted persze, hogy van gyereked, de törekedj arra, hogy inkább magadat mutasd be, és igyekezz jobban megismerni a másikat. Az a nő, aki csak a gyerekeiről tud mesélni az első randin, azt árulja el magáról, hogy nincs saját élete, így aztán hozzá nagyon nehéz lesz kapcsolódni.

Ha szeretnél még többet megtudni arról, hogyan csinálják másként a sikeres társkeresők, gyere el a társkereső tréningre!

Ha inkább egyénileg dolgoznál, akkor várlak egy társkereső coachingon!

 

 

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük