5+1 tipp a 40 feletti társkereséshez

A 40 feletti társkeresők gyakran reménytelennek látják a helyzetüket. Ezer éve nem randiztak, fogalmuk sincs, hol lehet ismerkedni, és hol találják meg a saját korosztályukba tartozó társkeresőket. És persze tele vannak félelmekkel: 40 fölött akad még normális férfi/nő, aki nem házas? Mit fognak szólni a gyerekeim/az ő gyerekei? Sajnos ezek a félelmek sokakat visszatartanak attól, hogy tudatosan elkezdjenek társat keresni. Pedig a helyzet nem reménytelen, csak tudatos idő és energia befektetést igényel.

1. Vizsgáld meg a félelmeidet!

Nagyon fontos, hogy legyél tisztában azzal, hogy milyen félelmek, szorongások tartanak vissza attól, hogy tudatosan elkezd a társkeresést! Íme néhány lehetséges válasz:

  • Már nem vagyok fiatal. Kinek kellek a ráncaimmal, kilóimmal, gyerekeimmel?
  • Irtó régen randiztam, fogalmam sincs, hogyan kell csinálni.
  • 40 fölött már nincs egyetlen normális férfi/nő sem szabadon. A normálisak házasok…
  • Fogalmam sincs, hol lehet ismerkedni. Az online társkeresőkön csak a nagyon „bénák” vannak fenn.
  • Mit fognak szólni a gyerekeim, ismerőseim, ha most randizni kezdek?

A sor tetszés szerint folytatható. Ha összegyűjtötted az összes hiedelmedet, akkor érdemes egyesével megvizsgálni őket, hogy valóban igazak? Tényleg nincs egyetlen normális pasi/nő sem, aki egyedülálló? Tényleg teljesen reménytelen a dolog? Esetleg a félelmeid kiváló biztonságot jelentenek számodra, és ezek mögé elrejtőzve egyáltalán nem akarod vállalni a „megmérettetés”, visszautasítás esetleges kockázatát? Talán annyi fájdalmat szereztél a korábbi kapcsolataidban, hogy félsz egy újabb szorosabb kapcsolattól?

 

2. Vannak még lezáratlan kapcsolataid?

40 fölött a legtöbb ember mögött fájdalmas kapcsolatok sorjáznak. Gyakran lezáratlanok is. Olyan szakítások, válások, amelyek még ma is fájnak, de igyekszünk nem gondolni rá. Esetleg olyan szerelmek, akihez senki nem ér fel. Sajnos addig nemigen tudunk új, valóban jól működő kapcsolatot kialakítani, amíg a korábbiak lezáratlanok. Érdemes elköszönni a korábbi szerelmeinktől. Ne aggódj, ehhez nem szükséges az exekkel felvenni a kapcsolatot. Az is elég, ha írsz neki egy levelet, amelyben elmondod, hogy mennyi bántást és fájdalmat okozott neked.  Aztán írd meg  neki azt is, hogy miért volt fontos számodra a kapcsolatotok, miért vagy neki hálás. Majd köszönj el, és engedd útjára, kívánj neki minden jót! Ami viszont nagyon fontos: még véletlenül se küldd el neki ezt a levelet! Csinálj belőle papírcsónakot, és úsztasd le a Dunán, esetleg égesd el, de semmilyen körülmények között ne küldd el!

3. Érezd magad jól!

A vidám, boldog ember mindig sokkal vonzóbb mint az, aki fancsali képpel mászkál a világban. Alakíts ki egy olyan életet, amelyben boldognak érzed magad! Keress új hobbikat, sportolj rendszeresen, vállalj felelősséget az egészségedért és a külsődért! Ha nagyon megviselt egy válás, szakítás, akkor keress fel egy szakembert (pszichológus, párkapcsolati coach), aki segít feldolgozni a nehéz élményeket, és segít felépíteni a megtépázott önbecsülésedet! Az önbizalmad, önbecsülésed felépítéséért te magad is sokat tehetsz. Számtalan előadás, tréning, könyv foglalkozik a témával.

 

4. Mozdulj ki!

A hűtő és a tévé között nem fogsz új társat találni. Új emberekkel, potenciális partnerekkel csak odakint fogsz találkozni. Ha nagyon idegenkedsz az online randizástól, akkor nincs más választásod: kénytelen vagy új társaságot keresni. A legtöbb 40 feletti itt elakad, mert vagy van egy régi baráti köre, ahol már mindenki házas, vagy nincs túl sok barátja, és úgy érzi, hogy ő képtelen új barátokra lelni. Pedig a dolog nem lehetetlen, csak egy kis bátorság és nyitottság szükséges hozzá. Keress olyan új hobbikat, amelyek valóban érdekelnek, és van rá esély, hogy ott felbukkannak a másik nem tagjai is. (Lányok! A hímzőkör most nem lesz jó megoldás!) Csak néhány ötlet: bridzs klub, tánctanfolyam, nyelviskola, falmászás, túraklubok, szabadidőklubok, társkereső rendezvények.

Használhatod bátran a közösségi tereket is: például a könyvtárat, kiállításokat, ahol – ha nyitott szemmel jársz – belebotlasz egy jóképű idegenbe. Fontos azonban, hogy ahhoz, hogy így találj társat, nagy nyitottság és bátorság szükséges. Ne félj – akár nőként sem- attól, hogy odalépj egy idegenhez, és beszélgetést kezdeményezz vele! Bármiről. Aztán majd kiderül, hogy lesz-e belőle hosszabb beszélgetés, esetleg ismeretség.

5. Teremts időt az ismerkedésre!

Nem árulok zsákbamacskát: a társkeresés időigényes tevékenység. Az is időbe és energiába kerül, hogy megtaláld a társadat, de az is, hogy fenntarts egy kapcsolatot. Ha erre azt mondod, hogy hol van neked időd egy új hobbira vagy arra, hogy a netes társkeresőket böngészd, akkor visszakérdezek: biztos, hogy belefér az életedbe egy párkapcsolat? Vagy esetleg az időhiánnyal akarsz kibújni alóla?

Azok a klienseim, akik sikeresen találtak társat, heti egy napot foglalkoztak a témával. Ne ijedj meg, ez átlag napi egy óra. Böngészték a társkeresőket, leveleket írtak, heti egyszer legalább randiztak, hódoltak az új hobbijuknak, és közben megadták az esélyt az új ismeretségnek. Van neked ennyi időd? Ha nincs, és tényleg társat akarsz, akkor szorítsd ki a napirendedben a helyet az új tevékenységeknek! Sokaknak segít, ha beírják a naptárba, előre eltervezik azt az időt, amit társkereséssel akarnak tölteni.

+1 Ne add fel!

Számíts arra, hogy a társkeresés nem feltétlenül kecsegtet azonnali sikerrel! Lehet, hogy hónapokig fog tartani, mire találsz valakit. Esetleg még tovább. Közben pedig kudarcok, csalódások fognak érni. Ez egészen biztos, tehát számíts rá, hogy szomorú, elkeseredett, csalódott, dühös leszel. Nagyon fontos, hogy ezzel már a folyamat elején tisztában legyél, tudjad, hogy ez része a sikernek. Így könnyebb lesz elviselni a béna randikat, a visszautasítást, a problémás pasikat/nőket. A lényeg: tarts ki, és minden csalódás ellenére másnap folytasd a keresését! Mert aki keres, az egészen biztosan talál, és mindössze egyetlen egy embert kell találnod! Az pedig nem lehetetlen.

KATTINTS A LINKRE!

Ha elakadtál a társkeresésben, akkor eljöhetsz egy társkereső tréningre vagy egyéni társkereső coachingra is.

Ha tényleg minél előbb társat akarsz találni, nézd meg a Társtaláló expedíció videóit!

Kövess a facebookon is, és biztosan nem maradsz le egyetlen új bejegyzésről vagy programról sem!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük