6 jel, ami megmutatja, hogy itt az ideje változtatni az életeden

Az élet túl rövid ahhoz, hogy egy pocsék munkahelyen vagy egy rettenetes párkapcsolatban vesztegessük az időnket.

változás2

 

Amikor már nagyon-nagyon rossz helyzetben vagyunk, azt általában érezzük, de ekkorra már nincs erőnk arra, hogy változtassunk. Kilátástalannak látjuk az életünket, megoldhatatlannak a problémát, túl gyengének, fáradtnak, szerencsétlennek találjuk magunkat a változáshoz. Éppen ezért jobb megelőzni az ilyen nehéz helyzeteket, és még időben felismerni, ha az életünk nem jó irányba halad. Íme, hat jel, ami figyelmeztetésül szolgálhat, hogy most kell lépni.

 

  1. Minden héten a pénteket várod

Félre ne érts! A péntek és a hétvége tényleg szuper dolog! Végre azt csinálhatod, amit akarsz, pihenhetsz egy kicsit, feltöltődhetsz a barátaiddal, szeretteiddel. De ha abból áll az életed, hogy a hétvégét várod, akkor valami nagyon félrecsúszott. Akkor úgy tűnik, nem igazán élvezed a munkádat (oké, utálod minden percét). Itt az ideje, hogy végiggondold, mi az az elfoglaltság, amit örömmel, szinte játszva csinálsz, és még pénzt is kereshetsz vele. Nem, nem őrültem meg, és tudom, hogy ez itt a nagy magyar valóság, mégis hiszem azt, hogy meg lehet élni abból, amit valóban, igazán szeretsz csinálni. Nem megy máról holnapra, és sokat kell dolgozni érte, de nem lehetetlen elérni.

 

2. Egész évben a szabadságot várod

Ez nagyon hasonlít a fentihez. De tudod mi jobb két hét szabadságnál? Ha úgy éled az életedet, hogy nincs szükséged vakációra. Ahelyett, hogy egész évben a nyaralásról ábrándozol, építs fel egy olyan életet, amelyből nem vágysz elmenekülni évente pár hétre. Álmodj és valósíts meg egy olyan életet, ahol örömmel végzed a feladataidat, mert tudod, hogy a saját céljaidon dolgozol!

 

nyaralás3

 

3. Elhanyagolod a számodra legfontosabb dolgokat

Mi az életed három legfontosabb értéke? Mi az a három dolog, amire mostanában a leginkább fókuszálsz, ami kitölti az életedet, amivel a legtöbbet foglalkozol? Egybeesnek a válaszaid? A legfontosabb értékeid mentén élsz? Ha igen, akkor valószínűleg boldog, elégedett ember vagy. Ha nem, akkor itt az ideje, hogy olyan dolgokkal foglalkozzál, amelyek valóban fontosak számodra!

 

4. Fogalmad sincs, hogy mi az, amivel szívesen foglalkoznál, és időd sincs, hogy kitaláld.

Na meg persze nem is hiszed, hogy te képes vagy megvalósítani egy valóban boldog, elégedett életet. Ilyen csak a szirupos filmekben van. Ha nem hiszel benne, valóban nem fogod tudni megvalósítani. Biztos ismered a mondást: akár hiszel benne, akár nem, igazad van.

Szóval, ha nem tudod, hogy milyen tevékenység tenne boldoggá, akkor itt az ideje, hogy legalább néhány órára kiszakítsd magad a mindennapos taposómalomból, és keresd meg, mi érdekel, mik az erősségeid, mi az, amit valóban szenvedéllyel szeretnél csinálni. Tanulj új dolgokat, fedezz fel új tevékenységeket, keress olyan embereket, blogokat, hanganyagokat, amelyek inspirálnak, motiválnak arra, hogy bele merj vágni valami új dologba!

 

tervek

 

5. Gyakran irigykedsz

Ha gyakran irigykedsz másokra, ez annak a jele, hogy nem vagy elégedett az életeddel. Fordítsuk a javadra az irigykedést! Először is írd össze, hogy kik azok, akiknek az életét irigyled, vagy mi az, amit sóvárogva figyelsz náluk! Ezzel máris megvan, hogy mi az, amire vágysz. Másodszor próbáld megtudni, hogy az általad irigyelt személy hogy jutott el oda, ahol most tart. (Nem hiszem, hogy csak szerencséje volt!) Próbáld utánozni, kérdezd meg tőle, hogyan csinálta, tanulj a tapasztalataiból!

 

6. Már nem is emlékszel arra, hogy mikor lépted át utoljára a komfortzónádat

Az élet ott kezdődik, ahol a komfortzónád véget ér. Ha elkezded feszegetni a határaidat, újabb és újabb képességekre, egyre nagyobb magabiztosságra teszel szert. Az élet túl rövid ahhoz, hogy ugyanabban a megszokott, kényelmes élethelyzetben unatkozd (szenvedd) végig. Fogj bele valami újba! Csinálj olyat, amitől most még a hajad is égnek áll, mert annyira félelmetesnek találod! Hidd el, minden új dologból, tevékenységből, élethelyzetből csak profitálni fogsz! Milliószor hallottam már a klienseimtől a következő mondatokat: bárcsak előbb kipróbáltam volna! Bárcsak előbb léptem volna!

Ne húzd az időt sokáig! Változtass addig, amíg van hozzá erőd! Ha beleroppansz a jelenlegi helyzetedbe, ki fog rajtad segíteni? Ki fog felelősséget vállalni az életedért?

Gyere, keressük meg a te utadat! Várlak egy coaching ülésre!

Kövess a facebookon is, ahol naponta újabb és újabb érdekességeket olvashatsz!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük