7 rejtett trükk, amivel a párod kinyírja az önbecsülésedet

Az önbecsülés olyan kincs, ami gyorsan elvész, ha nem figyelünk rá. Egy szoros kapcsolatban könnyű elveszíteni, ráadásul általában észre sem vesszük, hogy a párunk szisztematikusan ássa alá az önbizalmunkat. Íme hét jel, amire érdemes figyelni.

1. Előnytelen összehasonlítgatás

„Lehet, hogy nem szereted az anyámat, de ő legalább megerőlteti magát, ha vendégeket vár.” Alattomos dolog összehasonlítani a párunkat a saját anyánkkal, különösen akkor, ha a társunk nincs túl jó véleménnyel az anyósról. Mellesleg erős szülőkomplexusra utal, ha valaki a saját szüleit a házastársa fölé helyezi.

 

2. A másik fél családjának kritizálása

„Épp olyan hisztérika vagy, mint az anyád.” Ez duplán bánt: egyrészt megsérti a társ önbecsülését, mert hisztérikának nevezi, másrészt leértékeli a másik családját. Lehet, ugyan, hogy a társam maga sincs kibékülve a saját szüleivel, de ha más tesz rájuk kritikus megjegyzést, akkor ökölbe szorul a keze.

 

3. Társunk külsejének kritizálása

„Akkora a segged, mint a ház!” „Ezt a hájat egy csüngőhasú malac is megirigyelné.” Ha valahol mélyen bele lehet gázolni az emberbe, hát ez az a terület. Különösen akkor, ha az a másik évek óta egyik fogyókúrából a másikba tántorog. A nők 90/-a nincs kibékülve a testével. Ha a férjek erre még rá is segítenek, miért csodálkoznak azon, hogy a nő nem akarja megosztani velük ezt a „borzalmasan ronda” testet, és elzárkózik a szex elől???

 

4. Saját korábbi kapcsolatok nosztalgikus emlegetése

„Életem legjobb nője/pasija volt. Jó lenne tudni, mi van vele.” Az ilyen megjegyzések leértékelik a jelenlegi partnert, mert kiderül számára, hogy a ranglistán ő legfeljebb a második, harmadik lehet. És ki szeretne örökös második lenni?

 

5. Lelkifurdalást ébresztő panaszkodás

„Ha meggondolom, hogy mi mindent tettem érted!” Ez jelzi a partnernek, hogy a másik mindent megtett, ő bezzeg semmit, és az a minimum, hogy elássa magát a lelkifurdalástól. A válasz erre általában vagy kétségbeesett igyekezet, hogy bizonyítsuk, igenis megérdemeljük a ránk szánt időt, energiát, vagy az enerváltság és közöny, amikor rájövünk, hogy úgyse leszünk elég jók, hogy kiérdemeljük a nagyszerű ember szeretetét.

 

6. Ki keres többet?

„Én kétszer annyit keresek mint te, úgyhogy én mondom meg, mire költünk.” Ez különösen akkor lehangoló, ha egy nő gyesen van otthon két pici gyerekkel, és esélye sincs pénzt keresni. Ugyanakkor elvárják tőle, hogy a gyerek hároméves koráig otthon maradjon, mert egyébként meg „szaranya”. Tehát egyrészt nem keres pénzt, sehonnai ingyenélő, másrészt viszont maradjon otthon, mert akkor lehet elfogadható anya. Akárhogy is dönt, rosszul teszi.

 

7. Nyílt szidalmak, címkézés

„Lusta dög vagy, semmit nem csinálsz itthon, állandóan úszik a lakás, mindig minden szét van dobálva.” Ugye, ezt nem kell magyaráznom? A társunk címkézése teljesen nyíltan önbecsülés romboló. Különösen akkor, ha ez naponta elhangzik. Akkor aztán jól belesulykolódik az ember fejébe, hogy ő semmit sem ér. A végén pedig maga is elhiszi. Olyannyira, hogy eszébe sem jut faképnél hagyni azt a kegyetlen barmot, aki ezt nap mint nap a fejébe veri. Mert ugyan kinek kellene egy ilyen szerencsétlen, semmirekellő ember, mint én? Még jó, hogy ez a nagyszerű férfi/nő megtűr maga mellett…

 

Ha szeretnél magabiztosabban kiállni magadért, NÉZD MEG AZ ELBŰVÖLŐ ÖNBECSÜLÉS MESTERKURZUS VIDEÓIT!

Ha inkább egyéni COACHING SORÁN  szeretnéd megerősíteni az önbecsülésedet, jelentkezz be coachingra!

 

 

 

 

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük