8 tény, amit eddig rosszul tudtál az online randizásról

Az online randizásról mindenkinek megvan a véleménye: van, aki nagy lehetőségnek látja, amelynek segítségével egészen biztosan társat fog találni, mások – és azt hiszem, ők vannak többségben – azt gondolják, hogy társkereső oldalakra csak a bénák és a lúzerek regisztrálnak végső kétségbeesésükben.

online_dating1.jpg

 

Nos, az igazság ezúttal is valahol félúton van. Tény, hogy az internet-használók majdnem fele ellátogatott már valamilyen online randioldalra. Ez a hatalmas szám arra késztette a kutatókat, hogy megvizsgáljanak néhány kérdést, amely az online randizással kapcsolatban felmerült. Nos, a következőkre jutottak.

 

1. Az interneten randizók egyáltalán nem lúzerek

 

Éppen ellenkezőleg! Kiderült, hogy az interneten randizók sokkal szociálisabbak, könnyebben teremtenek kapcsolatokat, és magabiztosabbak mint az internetes randit elutasító társaik. Ha belegondolunk ez nem is annyira meglepő: aki híján van a szociális jártasságoknak, az nem fog belemenni egy olyan rizikós helyzetbe, amit egy vakrandi jelent egy tök ismeretlennel. Kiderült, hogy az online randioldalakat használók nem azért regisztráltak ide, mert bátortalanok vagy félénkek, hanem azért, mert ezt egy remek lehetőségnek tartják arra, hogy új emberekkel ismerkedjenek meg.

 

2. Aki társkeresőn regisztrál, tutira hazudik

 

Általában élünk a gyanúperrel, hogy aki társkeresőn regisztrál, az hazudik, másnak adja ki magát, mint aki a valóságban. Nos, ezt is megvizsgálták az okos kutatók. Ellenőrizték a regisztrálók magasságát, súlyát és életkorát, és azt találták, hogy tízből kilenc ember hazudott valamelyik adattal kapcsolatban, de nem túl sokat. Leginkább a súlyukkal kapcsolatban beszéltek mellé, de kábé 5% eltérés volt a valódi és a bevallott súlyuk között.

 

3. Megszépítő fotók

 

Sokan azt gondolják, hogy a társkeresők olyan fotókat tesznek fel magukról, amelyeken sokkal jobban néznek ki mint a valóságban. Lássuk be, a fotoshop korában ez nem nagy kunszt. A kutatók mégis úgy találták, hogy ez a tévhit sem állja meg a helyét. A kevésbé vonzó emberek esetében találtak csak nagyon kicsi eltérést a feltett fotó és a valóság között. Azt gondolom, ha eltöltesz öt percet egy társkereső oldalon, könnyen meggyőződhetsz arról, hogy az emberek többsége egyáltalán nem képes használni a fotoshopot, és képtelen kiválasztani magáról a legelőnyösebb fotót.

online_dating2.jpg

4. Hasonló a hasonlónak örül

 

Az online társkeresés is úgy működik mint az offline: hasonló a hasonlónak örül. Az online társkeresők is úgy keresnek, hogy megnézik, mi a közös vonás, érdeklődés, tulajdonság köztük és a választottjuk között. Ezt használja ki néhány specializálódott társkereső oldal, ahol igyekeznek az azonos érdeklődésű embereket összegyűjteni.

 

5. Az elvárásoktól eltérőt választunk

 

Amikor valaki randizni kezd, általában megvan az elképzelése arról, hogy ki illik hozzá. A kutatók megvizsgáltak olyan párokat, akik internetes társkeresőkön jöttek össze, és azt találták, hogy az internet összesorsol olyan embereket is, akik az életben egyébként soha nem találkoztak vagy álltak volna szóba egymással, de hála az online világnak véletlenül randiztak, és egymásba szerettek.

 

6. Az első üzenetben légy rövid!

 

A kutatók azt találták, hogy a randizók első, ismerkedő üzeneteire csak nagyon kis százalékban érkezik érdemi válasz. Az elkezdődő levelezések 20-30%-ból alakul ki beszélgetés, és csak ennél alacsonyabb százalékban lesz belőle randi. Ebből aztán azt a logikus következtetést vonhatjuk le, hogy ne írjunk nagyregényt az első levelünkben, és ne is fűzzünk hozzá vérmes reményeket, mert a megtérülési ráta igen alacsony.

randi4.jpg

7. Mennyi ideig tart összehozni egy randit?

 

Az internetes társkeresés célja (többnyire) az, hogy a párt kereső ember személyesen találkozzon valakivel, akiről azt feltételezi, hogy vonzó lehet számára. A kutatók kiderítették, hogy általában egy hét és egy hónap közötti idő alatt a társkeresők 51% eljut legalább egy randiig. Vagyis ha tényleg rászánod magad a randizásra, akkor pár héten belül egészen nagy eséllyel össze tudsz hozni egy találkát.

 

8. Lesz ebből házasság?

 

Igen, vannak, akiknek ez működik. Az Egyesült Államokban a 26 és 35 közötti házaspárok 42% először online formában kezdett el ismerkedni, míg Angliában a 19 ás 25 év közötti házasok 21% jött össze internetes társkeresőn.

Hogy mi ebből a tanulság? Az internetes társkeresőkön kevesebbet hazudnak az emberek mint ahogy gondoljuk, és hogy szép számmal akadnak olyan emberek, akik ezeken a fórumokon találják meg a társukat.

Nézd meg, hogyan tudok Neked személyesen segíteni!

Ha inkább online tanulnál, nézd meg a Hódíts online videós tréninget!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük