A bántalmazó kapcsolat első 13 jele

Igen, igen, a szerelem vak, és amikor elindul egy párkapcsolat, egyáltalán nem vesszük észre, hogy a társunk egy vérbeli bántalmazó. Sőt, a féltékenykedéséből, féltéséből inkább azt olvassuk ki, hogy mennyire szeret minket. Pedig ha észrevennék az első hónapokban az intő jeleket, nem sodródnak bele egy olyan bántalmazó kapcsolatba, amelyből azután csak igen nagy erőfeszítések és durva testi-lelki sebek árán szabadulhatunk.

 

bántalmazó2Íme néhány intő jel:

1. Soha nem szólít a neveden

Soha nem szólít a keresztneveden: kezdetben kedvesem, drágám, később pedig saját maga alkotta gúnyneveket aggat rád, és röhögcsélve kérdezi, hogy ezt te miért nem találod viccesnek. A különféle becenevek használata arra utal, hogy tárgyként kezel téged.

 

2. Az exei gonoszak voltak

Ha az előző kapcsolatáról faggatod, párás szemmel elmeséli, hogy rendszerint azért mennek tönkre a kapcsolatai, mert a társai bántalmazták őt, hűtlenek voltak hozzá, vagy éppen személyiségzavarosak voltak. De most boldog, hogy megtalált téged, aki majd begyógyítod a sebeit. Jobb, ha tudod, hogy pár hét, és ugyanezt fogja mesélgetni rólad a barátainak, ha nem állsz mindig a rendelkezésére.

 

3. Azonnal beléd szeret

Még le sem szedik az asztalt az első randitokon, de ő már bevallja neked, hogy menthetetlenül beléd szeretett. Ha nem vagy elég gyanakvó, akkor boldogan zuhansz a nyakába, hogy végre találtál valakit, aki ilyen hamar meglátja benned a nagyszerű társat. Pedig csak azt mondja, amit hallani akarsz, később pedig erre a „hatalmas szerelemre” hivatkozva akar majd birtokolni téged.

 

4. Rosszindulatú megjegyzések

Rosszindulatú megjegyzéseket tesz a melegekre, cigányokra, zsidókra, négerekre. Legyél résen, ez a legbiztosabb jele annak, hogy egy pszichopatával hozott össze a sors. Semmiképp se vitatkozz vele, lépj le minél hamarabb! (Ha egyetértesz vele, akkor boruljatok össze…)

 

5. Mindig veled akar lenni

Napi 24 órában. Váratlanul betoppan a munkahelyedre, az otthonodba, és közli, hogy nem bír meglenni nélküled egy percet sem. Te pedig elolvadsz ettől, mert ebben is a szerelme jelét látod. Pedig ez már a birtoklás első lépése.

 

6. Túlreagálja a kritikát

Ha kedvesen megkérdezed tőle, hogy miért késett két órát a randitokról, akkor felfújja magát, és leüvölti a fejedet, hogy mered őt felelősségre vonni. A történet itt arról szól, hogy ő kontrollálhat téged, de te őt soha. Még a lehetőséget sem adja meg, hogy felelősségre vond őt bármilyen cselekedetéért.

 

bántalmazó7. Nem ért a házimunkához

Igen hamar a tudtodra adja, hogy ő semmiféle házimunkához nem ért, és szerinte ez a nők dolga. A nőket arra teremtette Isten, hogy kiszolgálják a teremtés koronáit, de legfőképpen őt. Pár hónap, és azt fogja követelni tőled, hogy add fel a munkádat, majd ő eltart, és bezár téged a lakásba, ahol ingyencselédként moshatsz, főzhetsz, takaríthatsz rá.

 

 

8. Javaslatokat tesz a külsőd megváltoztatására

Azt mondja, sokkal csinosabb lennél, ha leadnál pár kilót, befestetetnéd a hajadat, és csinosabb ruhákat vennél fel. A taktika arra szolgál, hogy aláássa az önbizalmadat, ő föléd kerekedjen, és minimálisra csökkentse annak az esélyét, hogy elhagyd őt. Mert ugye csekély önbizalommal nem fogsz elhagyni egy olyan tökéletes társat, mint ő.

 

9. Muszáj, hogy egyetérts vele

Ha a legkisebb nézetkülönbség felmerül köztetek, abból ő hatalmas vitát generál, mert nem bír belenyugodni abba, hogy neked más lehet a nézeted. Addig fog győzködni, amíg el nem ismered, hogy neki van igaza. Muszáj, hogy ő legyen a győztes, és neked a legkisebb dologban sem lehet más a véleményed, mint az övé.

 

10. Nyaggat

Mindent elkövet, hogy azt tedd, amit ő szeretne. Például idd meg a tejet, annak ellenére, hogy mindketten tudjátok, hogy laktózérzékeny vagy. Szerinte ez csak finnyásság, semmi bajod nem lesz egy kis tejtől, és egyre erőszakosabban próbál rávenni, hogy igyál a pohárból. Teljességgel elviselhetetlen számára, hogy neked saját szokásaid legyenek.

 

11.Mestere a bűntudatkeltésnek

Ha egy lányos estét tervezel a barátnőiddel, egészen biztos lehetsz benne, hogy elkeseredett ábrázattal jön haza, és meg fogja kérdezni, hogy hagyhatod őt otthon egy ilyen szörnyű nap után. Nagyon pocsékul érzi magát, és szüksége van a társaságodra. Most nem mehetsz el. Ha mégis elmész, néma duzzogásba burkolózik napokig, te pedig mindent elkövetsz, hogy kiengeszteld. Valójában az idődet és a társaságodat is szeretné kontrollálni.

 

12. Szidalmazza a barátaidat, rokonaidat

Megpróbál éket verni közéd és a szeretteid közé. Azt állítja, hogy a barátnőd egy ribanc, nem mutatkozhatsz vele. Vagy a barátnőd megpróbálta őt elcsábítani. Szidalmazza a rokonaidat, és elvárja, hogy szakítsd meg velük a kapcsolatot.

 

13. Másokat vádol a durva viselkedéséért

Csak azért kiabál veled, mert rossz napja volt, rossz híreket kapott, vagy éppen durva migrénje van. Neked pedig ezt el kell tűrnöd, hiszen ő szenved, és minden joga megvan hozzá, hogy úgy bánjon veled, mint egy szeméttel. Hiszen ő szenved, és joga van agresszívnek lenni. Vagyis ő egyáltalán nem felelős a viselkedéséért.

 

Ezek a viselkedési minták ritkán járnak egyedül. Ha egy párkapcsolatod elején többet is észlelsz a fenti jelek közül, legyél résen, gyanakodjál, hogy éppen egy bántalmazó párkapcsolatot mélyítesz el, amiből nagyon-nagyon nehéz lesz kiszállni. Hiszen a bántalmazó mindent el fog követni, hogy megalázzon, aláássa az önbizalmadat, elvágjon a hozzátartozóidtól, barátaidtól. Nagyon nehéz lesz tőle megszabadulnod, ha folytatod vele a viszonyt.

KATTINTS A LINKRE!

Ha személyes segítségre van szükséged, gyere el coachingra!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük