A romló párkapcsolat első 10 jele

Lehet, hogy sejted, hogy nincs rendben a párkapcsolatod, de nem szívesen vallod be magadnak. Igen, szeretjük homokba dugni a fejünket, és inkább nem meglátni azt, ami nyilvánvaló: ez a párkapcsolat nem virágzik, hanem gyors tempóban hervad.divorce_2089038b

Ha elég bátor vagy ahhoz, hogy szembenézz a tényekkel és a saját érzéseiddel, íme a romló párkapcsolat első tíz jele.

  1. Már nem sietsz haza a munkából, hogy minél hamarabb láthasd, és minél több időt tölthess vele együtt. Inkább beszélgetsz a kollégákkal, szöszmötölsz a gépeden, csak ne kelljen még elindulni. Inkább beülsz a barátokkal egy kávéra, süteményre, sörre, csak teljen az idő.

 

2. Már nem örülsz, ha a párod hazajön, mert az egyedül végzett tevékenységed boldogítóbb, és nagyobb nyugalmat ad, mint az az idő, amit a társaddal töltesz. Örülsz minden egyes percnek, amit egyedül tölthetsz a lakásban.

 

3. Idegesítenek a párod apró szokásai. Ahogy eszik, szuszog, köhög, csoszog, vagy éppen ahogy leengedi a redőnyt. Mindazok a dolgok, amelyek a kapcsolatotok elején fel sem tűntek, most az őrületbe kergetnek.

 

4. Gyakorivá válnak köztetek a hangos szóváltások vagy éppen a nagy, duzzogó csöndek. Egyre gyakrabban emeled fel a hangodat, sűrűbben felcsattansz olyan dolgokon, amelyeket korábban fel sem vettél. Türelmetlenek, ingerültek vagytok egymással. Szűnik az egymás iránti tisztelet.

 

5. Már nem dobogtatja meg a szívedet, ha meglátod. Sőt egyre gyakrabban jut eszedbe, hogy „Mit ettem én ezen a pasin/nőn?” vagy: „Hogy néz ki már megint?” „Miért nem tud rendesen felöltözni?”

 

6. Már nem szívesen osztod meg vele az örömödet, bánatodat, mert nem vagy biztos abban, hogy elfogadást, megértést kapsz. Egyre kevesebbet mesélsz neki a terveidről, álmaidról vagy éppen a napodról. És a párod szép lassan kimarad az életedből.

 

7. Ha mégis együtt vagytok, egyre kevesebb az érintés, ölelés, csók. Már nem fogjátok meg egymás kezét, ha kimentek az utcára.

 

8. Egyre kevesebb az intim együttlét. Semmi kedved ágyba bújni vele, csökken a köztetek lévő szenvedély. A szex rutinná és kötelességgé válik.

 

9. Egyre többször jut eszedbe, hogy vajon jól döntöttél-e, amikor őt választottad. Azon gondolkodsz, hogy talán szebb, jobb, kedvesebb, elfogadóbb társat érdemelnél.

 

10. Felvetődik benned a kérdés: érdemes-e még ebbe a kapcsolatba erőt, energiát fektetni, vagy inkább másik társat kellene keresned. Egyre erősebben fogalmazódik meg benned az a vágy, hogy a hiányaidat, szükségleteidet egy másik kapcsolatban egy másik társsal kellene betöltened.

 

Természetesen még a legjobban működő kapcsolatban is felmerülnek a fenti gondolatok, de nem sűrűn, és nem mind egyszerre. Ha ötnél több jelet tapasztaltál az elmúlt egy hétben, akkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy mit is tehetnétek azért, hogy megállítsátok a kapcsolat romlását. Sajnos ökölszabály: ha egy kapcsolat nem fejlődik, akkor bomlik, hanyatlik. Olyan nincs, hogy stagnál.

KATTINTS A LINKRE!

Ha úgy érzed, hogy a kapcsolatod a válás felé sodródik, nézd meg, hogyan lehet ezt megállítani: Kapcsolat szervíz

Kövess a facebookon is, és biztosan nem maradsz le egyetlen érdekes bejegyzésről sem!

 

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük