A sikeres első randi 5 szabálya

Sokan kérdezik, hogy mitől sikeres egy első randi? Hogyan tudom elérni, hogy a nekem tetsző partner ismét találkára hívjon?  A sikeres első randi szabályai nagyon egyszerűek!

a-sikeres-elso-randi-szabalyai

Ha szeretnél második találkozót is, nem kell semmi extrát csinálnod, csak kövesd a sikeres első randi szabályait!

1. A sikeres első randi legfontosabb szabálya: öltözz kényelmesen!

 

A legtöbb társkereső azt hiszi, hogy nagyon ki kell csípnie magát az első találkozóra, mert csak így nyerheti el a vonzó jelölt figyelmét. Valóban nem árt, ha igényes, tiszta és jól ápolt vagy, de ez nem jelenti azt, hogy tízcentis tűsarkakon kell imbolyognod, vagy feszes, testhezálló szoknyában fulladoznod!

Az, hogy mennyire találjuk egymást vonzónak az első randin, leginkább attól függ, hogy mennyire vagyunk képesek egymásra hangolódni. Ehhez viszont arra van szükség, hogy tényleg jelen legyél a helyzetben, és a figyelmedet a partneredre tudd irányítani. Ha ebben akadályoz bármilyen testi diszkomfortérzés (éppen fulladozol, vagy minden figyelmedet az köti le, hogy ne ess hanyatt a tűsarkúban), akkor képtelen leszel a partneredre figyelni, és máris ugrott a kölcsönös összehangolódás. A másik azt fogja érzékelni, hogy nyugtalan vagy, szorongsz, és nem érti majd, hogy mi a gond.

Azt javaslom, hogy öltözz kényelmesen, hogy ne zavarjon semmit! Különben sem a egy-egy ruhadarab számít, hanem ezek összhatása, és az ebből kiolvasható üzenet.

Vagyis ha komoly kapcsolatot szeretnél, nem érdemes köldökig kivágott felsőben menni, mert ez azt fogja jelezni a másiknak, hogy szabad a pálya a szexre.

A randi előtt gondold végig, hogy mit szeretnél: mi legyen a találkozó kimenetele, és ennek alapján öltözz fel! Hidd el, bőven elég, ha ápolt vagy, ez már elég a vonzalom felébresztéséhez, mert azt jelzi a másiknak, hogy igényes ember vagy, aki képes gondoskodni magáról.

 

2. Keressetek az időjárásnak megfelelő, izgalmas programot!

 

Ne a helyszínen improvizáljatok! Érdemes már az egyeztető beszélgetés során kijelölni, hogy hová fogtok menni, mit csináltok. Nagyon kellemetlen tud lenni, ha az első randi amúgy is szorongató pillanataiban kell kitalálni, hogy mi legyen.

Az első randi arról szól, hogy megnézitek, megismeritek egymást. Ne moziba, színházba menjetek, mert ott nem tudtok beszélgetni. Üljetek be egy olyan helyre, ahol nincs túl nagy zaj, és halljátok egymást. Ha az idő engedi, sétáljatok egy parkban! A lényeg, hogy legyen lehetőségetek megismerni egymást.

 

3. Ne játszd meg magad!

 

Sajnos sokan megpróbálják kitalálni, vajon milyen partnerre vágyhat az épp aktuális jelöltjük, és megpróbálják ehhez igazítani a viselkedésüket, véleményüket. Másoknak konkrét véleménye van arról, hogy mire vágynak a férfiak/nők, és próbálnak ennek megfelelni. Sok intelligens, több diplomás nőtől hallom, hogy eltitkolják a végzettségüket, mert nem akarják zavarba hozni a férfit, ugyanis az a fixa ideájuk, hogy a férfiak nem szeretik az okos nőket. Mások azt hallgatják el, hogy gyerekeik vannak.

Mit gondolsz? Ha megtetszel a férfinek, és elkezdődik a kapcsolat, meddig tudod rejtegetni a gyerekeidet, vagy azt, hogy okos és intelligens vagy? Szerintem joggal fogja becsapottnak érezni magát a férfi, ha ez csak jó sokára derül ki. Mennyire fogja ez erősíteni a köztetek kialakuló bizalmat?

Szerintem a legfontosabb első randi szabály: légy önmagad! Mássz ki a másik fejéből, és ne akard kitalálni, hogy kire vágyik a másik, és ne is akarj megfelelni ennek a hagymázas elképzelésnek! Csak legyél önmagad! Ha tetszik neki, amit lát, akkor úgyis vonzó leszel. Ha viszont elhitetsz magadról egy hamis képet, gyorsan lapátra kerülsz, ha kiderül az igazság!

 

4. Nyílj meg a másik előtt!

 

Tudom, hogy egy introvertált, szorongó randizónak ez az egyik legnehezebb feladat, különösen, ha már egy sor kudarc, visszautasítás van mögötte. Számukra az őszinteség, a kitárulkozás kifejezetten veszélyesnek tűnik.

Figyelj! Nem azt tanácsolom, hogy meséld el életed legfájóbb, legtragikusabb eseményét! Csak mutass magadból valamit: érzéseket, apró történeteket, vágyakat, mert ehhez lehet kapcsolódni! Ilyenkor derül ki, hogy „ja, tényleg, én is így szoktam érezni magam!” vagy „aha, velem is történt hasonló dolog!”. És máris megteremtődött egy közös élmény, kiderült, hogy van bennünk valami hasonló!

Ráadásul az őszinteséget, megnyílást a másik hasonló nyitottsággal szokta viszonozni. És ezzel meg is kezdődött az ismerkedés folyamata, ami szuper, hiszen ezért találkoztatok!

5. Figyelj a másikra!

 

Többnyire férfiak szokták elkövetni azt a hibát, hogy az első randin úgy viselkednek mint egy páva: szétterítek a faroktollaikat. Vagyis beszélnek, beszélnek, beszélnek, mert szeretnék megmutatni, hogy mennyit érnek, mi mindent értek el eddig életükben, és egyébként is ők a legfrankóbb csávók a világon. Szegény nő meg csak ül, hallgat, és úgy jön el a randiról, hogy rá senki nem volt kíváncsi. A konklúziója: ez a pasi nagyképű és taszító.

Vagyis amit a férfi a viselkedésével el akart érni (vonzó akart lenni), éppen az ellenkező hatást váltotta ki.

Tehát a lényeg: ne magadat akard fényezni, hanem figyelj a másikra minden idegszáladdal! Engedd, hogy ő mutathassa meg magát! Érdeklődj, kérdezz, és az őszinte válaszokat viszonozd hasonló nyíltsággal, de röviden!

Kutatások sora bizonyítja, hogy azokat az embereket tartjuk vonzónak, akik képesek figyelni ránk, megélhetjük azt, hogy fontosak vagyunk nekik. Kevés dolog tesz vonzóbbá, mint ha képes vagy valóban, őszintén érdeklődni a másik iránt, és figyelsz rá!

Ha úgy érzed, elakadtál a társkeresés folyamatában, és fogalmad sincs, hol rontod el, gyere el társkereső coachingra, és együtt ránézünk a dologra. Egy külső szemlélő mindig mást lát, mint az, aki nyakig benne van!

Ha szeretnél ügyesebb lenni a társkeresésben, nézd meg az Igényes társkeresők mesterkurzusának videóit!

 

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük