A szexuális vonzerő titkai

A nők többsége azt gondolja, hogy a szexuálisan vonzó nők szép arcúak, vékonyak, jólöltözöttek, minimum topmodell alkatúak. Ezért aztán ész nélkül fogyókúráznak, és az összes szabadidejüket a plázákban töltik, hogy megfelelő külsőt varázsoljanak maguknak a randira. Az eszükbe sem jut, hogy a szexuális vonzerő is fejben dől el, és a külső mellett esetleg a lelkükkel, önbizalmukkal is kellene foglalkozniuk, hogy valóban kifejlesszék az igazi csáberőt.

 

szexuális vonzerő2Pedig a szexuális vonzerő lényegesen többet jelent, mint puszta fizikai szépséget. Biztos te is találkoztál már kifejezetten csúnya emberekkel, akikért megőrült a másik nem. Vajon mit tudnak ők, amit a többség nem?

 

Kezdjük az alapoknál! A szexuális vonzerővel kapcsolatban az ember érzi, hogy van vagy nincs neki. A szexuális vonzerő énünk természetes velejárója, amit bizonyos fokig minden helyzetben ki is fejezünk. Normális esetben képesek vagyunk a helyzethez igazítani, és egy munkamegbeszélésen visszafogni, egy találkán pedig kifejezésre juttatni.

 

 

A szexuális vonzerő alkotóelemei

  1. A másik elismerése

A szexuális vonzerő egyik legkevésbé értékelt alkotóeleme, hogy elismerem a másikat. A legszebb topmodell is lehet végtelenül visszataszító, ha önmagától elszállva egyáltalán nincs tekintettel a partnerére.

 

Beszéltünk már arról korábban, hogy akkor érezzük vonzónak a másikat, ha azt tapasztaljuk, hogy a társunk elismer és értékel minket. Szívesebben vagyunk olyan emberek társaságában, akik kedvelnek minket. Ez nem nagy titok. Csak ritkán gondolunk bele abba, hogy mi magunk akkor válunk vonzóvá, ha értékeljük és elismerjük a partnerünket. Ezt különösen a házasságban élők tudják elfelejteni, és csodálkoznak azon, hogy a társunk nem kívánja őket az örökös zsörtölődésük miatt.

 

Ha tehát vonzódunk valakihez, és ezt tudatjuk is vele, akkor megvan az esélye, hogy ő is jobban kedvel majd minket. Sajnos az emberek jó része fél kimutatni a vonzódását, mert fél a visszautasítástól. Valójában az érdeklődés kimutatása csökkenti az elutasítás veszélyét. Tehát általában inkább nyerünk vele, mint vesztünk, ha kimutatjuk, hogy kedveljük a másikat.

 

A flört lényege tehát, hogy jelezzük a másiknak: érdekelsz, szeretnélek jobban megismerni. Na de hogyan hozzuk ezt a másik tudtára?

 

Pillantás

Ez sem meglepő: az átalagosnál hosszabban pihentetjük a tekintetünket a másikon. Ha ehhez még egy-egy mosolyt is mellékelünk, akkor a másik fél hamar rájön arra, hogy szívesen megismerkednénk vele.

 

Érintés

A pillantás mellett a leghatásosabb csábítóeszköz az érintés. A flört szó is ezt jelenti: könnyedén megérinteni. Az emberek többsége általában szereti a könnyed érintéseket, mert az az üzenete, hogy kedvellek. Rendszerint a kar megérintése van ránk a legnagyobb hatással. Vagyis általánosságban elmondható, hogy egy kedves mosollyal, könnyed felkar érintéssel barátságos érzelmeket kelthetünk magunk iránt.

 

 

szexuális vonzerő2. A testünkhöz való viszonyunk

A szexuális vonzerő másik alapja az, hogyan viszonyulunk a saját testünkhöz. Persze a fizikai megjelenés sem mindegy, és egy randi esetében tegyünk is meg mindent azért, hogy a legjobb formánkat hozzuk, de valójában nem ezen múlik. Gondolj például színészekre, akik képesek arra, hogy az egyik filmben egy vonzó nőt, a másikban pedig egy szürke kisegeret alakítani. És nagyrészt nem a sminken vagy a ruhán múlik, hanem azon, hogyan adják el a testüket. Vagyis képesek arra, hogy megválasszák, milyennek lássák őket mások. Erre bárki képes! Te is! Csak azon múlik, hogy te milyennek látod magadat. Szürke kisegérnek vagy bombázónak? Olyannak fognak látni mások is, mert így viselkedsz, így „viseled a testedet”. Ha vonzónak érezzük magunkat, pozitív képet sugárzunk, és mások is jól érzik majd magukat a társaságunkban, és vonzónak fognak találni minket.

 

Az emberek nagy része azonban egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy milyen képet sugároz magáról. Egy idegen azonban azonnal leveszi, hogy te mit gondolsz magadról és a testedről. Meg sem kell szólalnod. Ha szeretnél dolgozni a szexuális vonzerődön, akkor az az első lépés, hogy gondold végig: hogyan érzel a tested iránt? Elégedett vagy magaddal, esetleg minden energiád arra megy el, hogy takargasd a „nem szeretem” részeket? Jól érzed magad a testedben, vagy inkább teher számodra? Bárhogy is érzel, ez olyan üzenet, amit a kívülállók azonnal érzékelnek.

 

Nemrégiben találkoztam egy nővel, aki magasabb és dundibb volt az átlagnál, de olyan magabiztosan „viselte” a testét, és olyan bátran fejezte ki az elismerését a férfiak iránt, hogy néhány másodpercen belül egyértelművé vált, hogy ez a nő aztán nem szégyelli a nem átlagos testét, és nagyon is vonzónak érzi magát. A pincérek mosolyogva, flörtölve szolgálták ki… Pedig ez a nő ott és akkor nem is akart hódítani. Mégis megtette.

 

A tanulság tehát:

  1. Ha elfogadjuk a testünket, azt sugalljuk, hogy nincsenek szexuális gátlásaink, és ha még értékeljük is a másikat, ettől lényegesen vonzóbbnak látnak bennünket.
  2. Ha nem is vagyunk teljesen biztosak a saját kisugárzásunkban, próbáljunk úgy viselkedni, mintha jól éreznénk magunkat a bőrünkben, és vonzónak gondolnánk magunkat, mert a feltételezés önbeteljesítő jóslatként működik.

 

 

Lauren_Graham,_2008_appearance_(crop)3. A szexuális intenzitás

Visszatérve az előbb emlegetett bővérű hölgyhöz, nőként nézve őt – őszintén szólva – egy kissé visszataszító is volt a viselkedése, mert a szexuális vonzerejét egy női társaság előtt csillogtatta, és gátlástalanul, a helyzethez nem illő módon flörtölt a pincérekkel. Vagyis nem a helyzethez mérten fejezte ki a vonzerejét.

 

Az emberek többsége azonban pontosan érzi és tudja, hogy mikor kell bevetnie a bájait. Itt is igaz a mondás, hogy a kevesebb néha több. Ha az első találkozás alkalmával nagyon „kirakjuk a testünket” , azt a benyomást keltjük, hogy kielégítetlenek vagyunk, vagy túlságosan sokat foglalkozunk a fizikai megjelenésünkkel.

 

A másik véglet az szokott lenni, amikor valaki inkább rejtegeti magát és a vonzerejét. A partnernek ekkor az az érzése támad, hogy egy nagyon kedves emberrel beszélgetett, akivel szívesen találkozna barátként ismét, de nőként/férfiként nem gondol rá. Ekkor szokott úgy végződni a randevú, hogy „legyünk inkább barátok!”. Ha valaki túl sokszor kapja ezt a mondatot, érdemes elgondolkodnia azon, hogyan fejezi ki a szexuális vonzerejét.

 

A két véglettől kiválóan megóv minket a játékosság. A nagy klasszikus ebben Lorelai Gilmore (Szívek szállodája), aki olyan fergeteges humorra, bájos játékossággal ismerkedik, hogy azt tanítani kellene. Az egész nőből sugárzik a fesztelenség és az adott pillanat élvezete. Persze erre csak egy magabiztos, saját testét szerető, az életet csakugyan élvező boldog nő képes.

 

Összegzés: Ha szeretnéd a szexuális vonzerődet fejleszteni, ne a külsőddel foglalkozz, hanem kezdd el fejleszteni önmagadat, és ne sajnáld az időt, pénzt, energiát arra fordítani, hogy a lelkedet, a testedhez való viszonyodat tedd rendbe. Ha enélkül látsz neki a társkeresésnek, biztosan rengeteg kudarc ér majd, ami aláássa az amúgy is labilis önértékelésedet, és a végén inkább lemondasz a társkeresésről.

Ha szeretnéd fejleszteni a vonzerődet, a segítő beszélgetéseken csak rád koncentrálva keressük meg a neked való megoldást!

 

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük