A társkeresők öt típusa

Azt tapasztalom, hogy a párkeresők jó része már évek óta egyedül van, és kétségbeesetten bolyong a különféle online társkeresők világában. Természetesen mindenkinek megvan a maga egyéni oka arra, hogy miért van még egyedül, de azért van néhány közös vonás, ami alapján típusokba lehet rendezni őket.

1. A válogatós

 

Ő persze nem így hívja magát, hanem igényesnek, aki nem hajlandó kompromisszumot kötni. Inkább él egyedül, mint hogy bármiben is engedjen a kívánságlistájából. Természetesen nem tartja irreálisnak az elvárásait, és nem tűnik fel neki, hogy az az ember, akit ő keres, a mesebeli tökéletes herceg(nő), aki sajnos csak a mesékben létezik.

Miért teszi ezt? Valószínűleg fél az intimitástól, nem akar senkit közel engedni magához, fél attól, hogy megsérül egy nem tökéletes kapcsolatban. Nagyon nehéz rajtuk segíteni, mert egyrészt nem érzik azt, hogy bármi gond lenne velük (ők nem válogatósak, csak igényesek). Ha valahogy mégis eljutnak egy szakemberhez, a segítőt is csak nagyon lassan és nehezen engedik közel magukhoz. Idő és türelem kell ahhoz, hogy egyáltalán elkezdődhessen velük az érdemi munka.

 

2. Nem érek rá

 

Ő az, aki éjjel-nappal dolgozik. Mindegy, hogy pályakezdő vagy karrierépítő harmincas, neki nincs ideje arra, hogy a társkereséssel bajlódjon. Természetesen sokan vannak köztük olyanok, akik tényleg a megélhetésükért és a létfenntartásukért dolgoznak ennyit, most nem róluk beszélek, hanem azokról, akik megtehetnék, hogy lazítsanak egy kicsit a munkában. Nekik nincs is igazán igényük egy társra, csak azért keresgélnek, mert nagy rajtuk a családi és társadalmi nyomás. Nagyon sokat jelent számukra a függetlenségük, amit nem szívesen adnak fel, és nem rajonganak azért sem, hogy bárkihez alkalmazkodjanak. Akkor kapnak csak észbe, amikor már a harmincas éveik vége felé közelednek, és ekkor kezdenek el pánikszerűen társat keresni. Akkor viszont könnyen lesz belőlük válogatós…

 

3. A mindig rosszul választók

 

Ő tényleg mindig olyan társat választ, akivel nem bírja sokáig. Egy részük az elérhetetlen férfit/nőt hajkurássza (házas, meleg, elfoglalt), másik részük pedig újra meg újra ugyanabba a típusba szeret bele. Olyanokba, akik megcsalják, rosszul bánnak vele, elhagyják. Ők azok, akik a leghamarabb kérnek segítséget, mert könnyen átlátják, hogy gond van a választásaikkal. Gyakran már úgy jönnek az első beszélgetésre, hogy azt is meg tudják mondani, hogy milyen családi háttér áll a rossz választásaik mögött. Arra már általában együtt jövünk rá, hogy milyen tudattalan vágy motiválja őket arra, hogy előállítsák ezeket a nehéz helyzeteket.

 

4. Barátság extrákkal

 

Ebbe a csoportba főleg férfiak tartoznak, akik nem igazán értik, hogy a lányoknak mi a bajuk ezzel a felállással. Miért is kellene nekik elköteleződniük egyetlen nő mellett, amikor tele van az online piac olyan hölgyekkel, akik már az első randin kaphatóak a szexre? A problémáik akkor szoktak kezdődni, amikor az egyetlen (pár) éjszakára tervezett nő elkezd követelőzni, számon kérni. Ilyenkor csodálkoznak, hiszen ők előre megmondták, hogy nem akarnak semmi komolyat. A legtöbb nő azért megy bele ilyesfajta kapcsolatokba, mert titokban abban reménykednek, hogy a férfiú majd csak beléjük szeret, és megváltoztatja a véleményét. Sajnos rendre csalódnak.

Azok, akik ebbe a csoportba tartoznak, elköteleződési gondokkal küzdenek. Általában nem velük szoktam találkozni a segítő beszélgetéseken, hanem az „áldozataikkal”, akik csalódottnak, nőiességükben megalázottnak érzik magukat egy-egy ilyen kaland után.

 

5. Aki komolyan keres

 

Van aztán egy nagyon szűk csoport, aki tényleg komolyan keres. Társat, lehetőleg egy életre. És készen is vannak arra, hogy elkötelezett, intimitáson alapuló kapcsolatot alakítsanak ki azzal, aki erre alkalmas. Ennek a csoportnak a tagjai tényleg alkalmasak a párkapcsolatra. Az ő nehézségük az, hogy a társkeresők jó része viszont nem áll erre készen, és nagyon nehezen találnak olyan partnert, akivel igazán komoly párkapcsolatot tudnak kialakítani. Ők általában azért jelennek meg a beszélgetéseken, mert szeretnének segítséget kérni ahhoz, hogy elérjék a céljaikat. Őket csak abban kell támogatni, hogy ne adják fel idő előtt a keresést, illetve az esetleges kudarcokon átsegítsem őket.

 

Ha bármelyik típusban magadra ismertél, akkor érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogy miért jellemzőek rád a fenti tulajdonságok, és akarsz-e változtatni a helyzeteden. Ha szeretnél boldog párkapcsolatban élni, akkor várlak egy társkereső coachingra!

Ha inkább előadások formájában tanulnál arról, hogyan csinálják ezt azok, akik viszonylag rövid idő alatt megtalálják a társukat, nézd meg a Társtaláló expedíció videóit!

 

 

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük