Az első benyomás titkai (2.rész)

Sokszor jól jönne, ha pozitív első benyomást tudnánk gyakorolni a beszélgetőpartnerünkre: első randin, állásinterjún, új közösségben. Hogyan érjük ezt el? Nos, a jó benyomás egyik titka, hogy jó érzéssel ajándékozzuk meg a beszélgetőtársunkat. Íme négy dolog, ami mindenkiből pozitív érzéseket vált ki.

Elismerés

 

Ezt nem kell magyarázni. Mindenki szereti, ha elismerik, tisztelik. Ha beszélgetésbe elegyedsz valakivel, és mesélni kezd magáról, figyelj arra, hogy milyen teljesítményeket ért el, mi az, amire büszke lehet. Ha ezt közvetve vagy közvetlenül a tudomására hozod, akkor biztos, hogy jól fogja érezni magát. No, nem a gátlástalan nyalizásra gondolok, amikor a dicséretek mögül kilóg a lóláb, hanem olyan mondatokra, amelyek tényleg őszintén jönnek. A lényeg, hogy ne magadra, hanem a másikra figyelj, és arra, hogy milyen értéket találsz benne.

 

Közös témák

 

A közös ismerősök, tapasztalatok vagy a hasonló érdeklődés mindenki számára kellemes, biztonságos terep. Ilyenkor azt élhetjük át, hogy „Nahát, én is pont olyan vagyok, éppen úgy gondolkodom, mint te!” Ilyenkor a beszélgetőtársak azt érzik, hogy megértik őket, illetve az összetartozás érzésével ajándékozzák meg egymást.

 

Vidámság

 

Azokhoz az emberekhez vonzódunk, akik vidámak, kellemes társaságnak bizonyulnak. Nem szükséges bohóckodnunk vagy erőltetetten jópofiznunk, elegendő egy mosoly, némi játékosság, jókedv. A szomorú, megkeseredett, panaszkodó ember nem tűnik jó társaságnak. Ne azzal indítsunk egy első találkozást, hogy elmeséljük, mennyire kitolt velünk a sors, az élet vagy a szüleink.

 

Új ismeretek

 

Szeretünk érdekességeket, új ismereteket hallani. Imádjuk a friss pletykákat, új ötleteket, különleges nézőpontokat. A tájékozott emberek társasága mindig szórakoztatóbb mint azoké, akiket nekünk kell szórakoztatni, mert kukán ülnek, és igennel vagy nemmel felelnek. Persze azért érdemes tartózkodni a másik véglettől is, amikor beleszerelmesedünk a saját hangunkba, és órákon át mesélünk a legújabb Mars-expedícióról, figyelmen kívül hagyva, hogy a társunk már rég elaludt.

 

Egyensúly

 

Érdemes arra törekedni, hogy a fenti négy ajándékot egyszerre nyújtsuk át a másiknak. Az egyensúly hiánya elidegenítő lehet. Ha csak új ismereteket adunk a másiknak (előadás a Mars-expedícióról), de nem ismerjük el a másik tehetségét, tájékozottságát, nem keresünk közös témát, és nem késztetjük mosolyra újdonsült ismerősünket, akkor nagy a valószínűsége, hogy soha többé nem látjuk őt.

A lényeg tehát, hogy az első találkozás során figyeljünk oda a másikra, és ne fukarkodjunk az elismerésünkkel, jókedvünkkel. Nem az a lényeg, hogy mi jól érezzük magunkat (persze az se baj), hanem az, hogy törekedjünk arra, hogy a társunkban jó érzéseket keltsünk.

KATTINTS A LINKRE!

Ha szeretnél magabiztosan fellépni az első találkozókon, gyere el társkereső coachingra!

Ha inkább ismereteket szereznél a hatékonyabb társkeresésről, nézd meg az Igényes társkeresők mesterkurzusának videóit!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük