Boldogság

Neked mit jelent a boldogság?

Ezen az oldalon olyan tanácsokkal segítelek, amelyekkel boldogabbá teheted a saját életedet, és ezáltal a párkapcsolatodat is.

A boldogságot manapság kutatók ezrei vizsgálják, és komoly tudománnyá nőtte ki magát a boldogság-kutatás. Rengeteg boldogság-fokozó gyakorlat áll ma már az érdeklődők rendelkezésére. Mi lenne, ha te is kipróbálnál néhányat?

Tippek, tanácsok, idézetek és motivációs cikkek boldogság témában. Olvasd el őket, és tedd olyanná a párkapcsolatod, amilyenre mindig is vágytál!

Boldogság
Janosi Vali

25 tipp magány ellen karantén idejére

Nagyon nehéz helyzetbe kerültek most azok, akik egyedül élnek – akár fiatalok, akár idősek. Az egyedüllétet akkor is nehéz viselni, amikor a munkatársakkal, barátokkal való találkozás oldja a magány, hát még akkor, amikor az ember az orrát sem igen dugja ki a lakásból. A tudatos hozzáállás azonban sokat segíthet a magány oldásában.

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

Így alakíts ki sikeresen pozitív szokásokat! El sem hiszed, mennyire egyszerű!

Amilyen könnyű szilveszterkor elhatározni, hogy januártól fogyókúrázunk, edzőterembe járunk, és megtanulunk egy nyelvet, annyira nehéz a fogadalmainkat betartani. Többségünk február elején már csak szégyenkezve emlékszik az újévi fogadkozására, mert azt hisszük, hogy a kudarcunk a jellemünk gyengeségét tükrözi. Pedig dehogy! Mutatok néhány rém egyszerű trükköt, ami segíthet új, jó szokásokat kialakítani.

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

5 tanács a társkereséshez egyedülálló anyáknak

Egyedülálló anyaként társat keresni nehezített pályának tűnik. A „hogyan szakítsak időt a társkeresésre?” kérdés után rögtön ott liheg a „hogyan valljam be egy randin, hogy gyerekem van?”, majd jön a következő: „hogyan és mikor mutassam be a páromat a gyerekemnek?”. Milliónyi zavarba ejtő helyzet, lehetőség a sérülésre, de közben azért a nők többségében ott dörömböl a vágy: nem akarom egyedül leélni az életemet. Hol van hát a megoldás?

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

Ami a szerelmet felébreszti

A szerelem évezredek óta nagy titok. Boncolgatták a költők, cincálták a pszichológusok, de arra a kérdésre, hogy miért és miért pont az adott emberrel esünk szerelembe, még nem találták meg a választ. Találtak viszont a kutatók egy kérdéssort, ami igen rövid idő alatt elmélyíti a kapcsolatot két ember között, és akár a szerelembe esést is előidézheti. Ha továbbgondoljuk a dolgot, akkor még arra is jó lehet, hogy az ellaposodó kapcsolatban felélessze a szerelmet.

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

Így teszi tönkre az életedet az önbizalom-hiány

Az önbizalom-hiányos ember első látásra szerénynek, alázatosnak, segítőkésznek tűnik. Olyannak, akivel öröm az élet. Amikor viszont megismered, esetleg párkapcsolatban élsz vele, gyorsan kiderül, hogy sajnos egyáltalán nem nagy öröm vele élni. Az önbecsüléshiány lassan, alattomosan pusztítja a kapcsolatotokat.

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

A jó házasság egyetlen igazi titka

Egy házasság sokféleképpen lehet jó. Vannak párok, akik mindent megbeszélnek, próbálnak egyetértésre jutni konfliktusok esetén. Mások inkább hangosan veszekednek, tányérokat törnek, aztán boldogan kibékülnek. És vannak, akik minden nézeteltérést inkább a szőnyeg alá söpörnek, és elfogadják, hogy a véleménykülönbség a kapcsolat része. Mégis mindannyian stabil kapcsolatban élnek. Van azonban egy közös dolog a háromféle típusú házasságban, amitől a párok stabilan együtt fognak maradni.

Tovább olvasom »
Belső gyermek
Janosi Vali

Az anyukáddal való viszonyod így befolyásolja a párkapcsolatodat

Amikor társat keresünk vagy éppen egy párkapcsolatban küszködünk a társunkkal, akkor a problémák gyökerét általában önmagunkban, a társunkban vagy éppen a körülményekben keressük. Arra nagyon ritkán gondolunk, hogy az édesanyánknak is lehet valami köze ahhoz, hogy a párkapcsolatunkban nem tudjuk megélni azt mély, szeretetteljes viszonyt, amire annyira vágyunk. És most nem arra gondolok, hogy anyám állandóan átjön, és zavarja a párommal való együttélésemet…

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

Így hatnak a szüleink a párválasztásunkra

Szeretjük azt gondolni, hogy szabadon döntünk arról, hogy kit választunk társunknak. Pedig óriási tévedésben vagyunk! Az egész neveltetésünk, gyerekkorunk, szüleink hatása ott bujkál az önállónak hitt döntésünk mögött. Vagyis soha nem véletlen, hogy éppen abba az emberbe szeretünk bele, akibe. A gyerekkorunk hatásai tudattalanul predesztinálják a választásainkat.

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

8 tulajdonság, ami a boldog párkapcsolathoz szükséges

Az emberek többsége azt gondolja, hogy a boldog párkapcsolathoz az szükséges, hogy megtalálják az Igazit, akivel képesek harmonikusan élni. Valójában a boldog párkapcsolat kulcsa inkább az, hogy elég érett személyiség vagyok-e ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, harmonikus párkapcsolatot alakítsak ki valakivel. Vagyis nem az a lényeg, hogy megtalálom-e az Igazit, hanem hogy én magam képes vagyok-e Igazivá válni.

Tovább olvasom »