Hogyan legyek boldog

Hogyan legyek boldog? Ez az a kérdés, amelyet szinte mindenki feltesz magának az élete folyamán. Ráadásul nagyon gyakran érezzük a boldogság iránti vágyat akkor, amikor társkeresésről, a párkapcsolatunkról vagy a házasságunkról van szó.

Hogyan legyek boldog? Vajon ez a kérdés megválaszolható? Létezik egy általános, mindenki számára elérhető recept a boldogságra? Ha ez nincs is – hiszen mindannyian mások vagyunk –, abban tudok neked segíteni, hogy boldogabbá válj.

Boldogság
Janosi Vali

25 tipp magány ellen karantén idejére

Nagyon nehéz helyzetbe kerültek most azok, akik egyedül élnek – akár fiatalok, akár idősek. Az egyedüllétet akkor is nehéz viselni, amikor a munkatársakkal, barátokkal való találkozás oldja a magány, hát még akkor, amikor az ember az orrát sem igen dugja ki a lakásból. A tudatos hozzáállás azonban sokat segíthet a magány oldásában.

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

Ami a szerelmet felébreszti

A szerelem évezredek óta nagy titok. Boncolgatták a költők, cincálták a pszichológusok, de arra a kérdésre, hogy miért és miért pont az adott emberrel esünk szerelembe, még nem találták meg a választ. Találtak viszont a kutatók egy kérdéssort, ami igen rövid idő alatt elmélyíti a kapcsolatot két ember között, és akár a szerelembe esést is előidézheti. Ha továbbgondoljuk a dolgot, akkor még arra is jó lehet, hogy az ellaposodó kapcsolatban felélessze a szerelmet.

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

Így teszi tönkre az életedet az önbizalom-hiány

Az önbizalom-hiányos ember első látásra szerénynek, alázatosnak, segítőkésznek tűnik. Olyannak, akivel öröm az élet. Amikor viszont megismered, esetleg párkapcsolatban élsz vele, gyorsan kiderül, hogy sajnos egyáltalán nem nagy öröm vele élni. Az önbecsüléshiány lassan, alattomosan pusztítja a kapcsolatotokat.

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

8 tulajdonság, ami a boldog párkapcsolathoz szükséges

Az emberek többsége azt gondolja, hogy a boldog párkapcsolathoz az szükséges, hogy megtalálják az Igazit, akivel képesek harmonikusan élni. Valójában a boldog párkapcsolat kulcsa inkább az, hogy elég érett személyiség vagyok-e ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, harmonikus párkapcsolatot alakítsak ki valakivel. Vagyis nem az a lényeg, hogy megtalálom-e az Igazit, hanem hogy én magam képes vagyok-e Igazivá válni.

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

A hosszútávú boldogság 10 összetevője

Keressük, kutatjuk a boldogságot, és gyakran azt gondoljuk, hogy majd akkor jön el, ha valami külső feltétel teljesül. Majd ha lesz társam, majd ha lesz egy normális munkahelyem, majd ha több pénzem lesz. Pedig a boldogság nem külső dolgokon, hanem belső képességeken, saját erőfeszítéseken múlik. A kérdés csak az, hogy hajlandóak vagyunk-e megtenni ezeket az erőfeszítéseket, kimunkálni magunkban ezeket a képességeket.

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

A boldog párok 8 szokása

A szokások észrevétlenül szövik át és formálják az életünket. Sokszor észre sem vesszük, hogy mennyire. Éppen ezért nem mindegy, hogy a párkapcsolatunkban olyan szokásokat alakítunk

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

Önbizalom-növelés haladóknak

Sokan sóhajtoznak, hogy szeretnének nagyobb önbizalmat, és az igyekezetük ennyiben ki is merül. Ez a bejegyzés azoknak szól, akik ennél tovább akarnak lépni, és valóban elköteleződtek amellett, hogy tenni is fognak azért, hogy magasabb önbecsüléssel rendelkezzenek.

Tovább olvasom »