Boldogság
Janosi Vali

8 tulajdonság, ami a boldog párkapcsolathoz szükséges

Az emberek többsége azt gondolja, hogy a boldog párkapcsolathoz az szükséges, hogy megtalálják az Igazit, akivel képesek harmonikusan élni. Valójában a boldog párkapcsolat kulcsa inkább az, hogy elég érett személyiség vagyok-e ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, harmonikus párkapcsolatot alakítsak ki valakivel. Vagyis nem az a lényeg, hogy megtalálom-e az Igazit, hanem hogy én magam képes vagyok-e Igazivá válni.

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

A kiegyensúlyozott kapcsolatok 7 alapelve

Küszködünk sokat a kapcsolatainkkal. Viták, ellentétek, ítéletek, pletykák, felelőtlenség, árulás, bizalomvesztés szegélyezi az életünket. Jó lett volna, ha születésünkkor mellékeltek volna az élet nevű társasjátékhoz

Tovább olvasom »
Határok
Janosi Vali

Szóbeli bántalmazás a párkapcsolatban

Nagyon nehéz felismerni, ha szóban bántalmaznak bennünket. Rengeteg ember él olyan párkapcsolatban vagy munkahelyi körülmények között, ahol szóbeli agressziónak van kitéve, és még csak fel sem ismeri, hogy nem vele van a probléma, hanem a párjával vagy a munkatársával.

Tovább olvasom »
Határok
Janosi Vali

Kellemetlen kérdések a karácsonyi asztalnál

Karácsonykor találkozunk azokkal a rokonainkkal is, akiket ritkán látunk év közben. Ez kiváló alkalom arra, hogy olyan kérdéseket is feltegyenek nekünk, amelyek kényesek számunkra, és nem szívesen válaszolunk rájuk. Hogyan kezeljük ezt a helyzetet?

Tovább olvasom »
Határok
Janosi Vali

9 tipp, hogyan kezeld a dühödet

Sokaknak okoz gondot a saját indulatosságuk vagy éppen a rendszeres dühkitöréseik kezelése. Tisztában vannak azzal, hogy a dühük félelmetes mások számára, és rombolja a kapcsolataikat.

Tovább olvasom »