Barion Pixel

Házassági tanácsadás

A házassági tanácsadás lényege, hogy felfedjük a rejtett és nyílt problémák okait, közösen megkeressük a ti saját megoldásotokat, valamint megtanuljátok a konfliktuskezelés titkait. A gyakorlatban egy coach által irányított beszélgetésről van szó, melynek során segítsétek kaptok abban, hogy boldogabb élhetet élhessetek egymás mellett.

Ezen az oldalon házassági tanácsadás témában olvashattok olyan cikkeket, melyek segítenek megérteni a tanácsadás folyamatát és feldolgozni a kapcsolatotokat megkeserítő problémákat

Házassági tanácsadás
Janosi Vali

A boldog párkapcsolat titka

Sokan azt hiszik, hogy a jó párkapcsolathoz bőven elég a szerelem. Valójában a boldog párkapcsolat titka egészen máshol rejlik, és egyáltalán nem elég hozzá a

Tovább olvasom »
Házassági tanácsadás
Janosi Vali

Miért lépnek félre a boldog házasok?

Amikor meghalljuk, hogy valaki félrelépett, az első gondolatunk általában az, hogy biztos nem kapott meg valamit a házasságában. A magunk megnyugtatására is szolgál ez a fajta elmélet: ha elég jó házastársak vagyunk, ha mindent megadunk a párunknak, akkor biztosan nem lép félre. A dolog azonban sajnos nem ennyire egyszerű. Előfordul, hogy a boldog házasságban élők is félrelépnek.

Tovább olvasom »
Házassági tanácsadás
Janosi Vali

7 ötlet, amivel megújíthatod a párkapcsolatodat

Amikor konfliktusokkal terheltté válik egy párkapcsolat, a párok többsége reménytelennek érzi, hogy valaha is visszaállhat az az időszak, amikor még tudták szeretni és tisztelni egymást. Pedig nem reménytelen a dolog, bár egy kicsit munkálkodni kell rajta.

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

A jó házasság egyetlen igazi titka

Egy házasság sokféleképpen lehet jó. Vannak párok, akik mindent megbeszélnek, próbálnak egyetértésre jutni konfliktusok esetén. Mások inkább hangosan veszekednek, tányérokat törnek, aztán boldogan kibékülnek. És vannak, akik minden nézeteltérést inkább a szőnyeg alá söpörnek, és elfogadják, hogy a véleménykülönbség a kapcsolat része. Mégis mindannyian stabil kapcsolatban élnek. Van azonban egy közös dolog a háromféle típusú házasságban, amitől a párok stabilan együtt fognak maradni.

Tovább olvasom »
Gyereknevelés
Janosi Vali

Mennyire sérül a gyerek a válás miatt?

Azokban a házasságokban, ahol gyereket nevelnek, a menjek vagy maradjak kérdés rendszerint igen komoly dilemmává válik. Az amúgy is nehéz döntést súlyosbítja a szülői felelősség kérdése: mennyi kárt okozok a gyerekemnek azzal, ha elválok? Nem lenne jobb inkább tűrni a házasságban, csakhogy a gyerek ne sérüljön?

Tovább olvasom »
Házassági tanácsadás
Janosi Vali

Pénzügyi konfliktusok a párkapcsolatban

A párkapcsolati konfliktusok egyik gyakori oka a pénzkezelési szokások különbözősége. Én takarékoskodni szeretnék, te viszont költeni. Én többet keresek mint te, így én mondom meg, hogy mire költsünk. Aztán vitázhatunk azon is, hogy ki mit fizessen a közös háztartás költségeiből. Megannyi buktató, amin tönkremehet a házasságunk.  

Tovább olvasom »
Házassági tanácsadás
Janosi Vali

Öt egyszerű tipp arra, hogy idén jobb legyen a házasságod

Nincs az a terapeuta, aki meg tudja javítani a házasságodat, ha te nem teszel érte semmit. És nincs az a pszichológus, aki a teljesen tönkrement kapcsolatodba új életet tud lehelni. Van viszont néhány tényleg pofonegyszerű módszer, amellyel meg tudod akadályozni, hogy végképp eldurvuljon a viszonyotok.

Tovább olvasom »
Házassági tanácsadás
Janosi Vali

Tévhitek a párkapcsolatról: A házasságban szabad dühöngeni

Számtalan kapcsolat megy tönkre azért, mert valamelyik fél abban a tévhitben él, hogy a párkapcsolat az a hely, ahol az ember levetheti a gátlásait, és spontánul, hangosan kifejezheti a dühét. Az őrjöngés, vörös fejjel való üvöltözés a válás előszobája, még akkor is, ha rendre bocsánatkérés követi.

Tovább olvasom »