Mediáció

A mediáció magyarul közvetítést jelent. Egy olyan konfliktuskezelési eljárásról van szó, melynek során a felmerülő problémákat egy harmadik, kívülálló fél segítségével rendezitek.
A mediátor az a személy, aki közvetít köztetek, nem engedi, hogy a vita eldurvuljon, és a figyelmeteket folyamatosan a megoldás keresésére tereli.
Mediátorként számos kapcsolati és családi problémával találkoztam már, ahol a mediációs technikák alkalmazása segített egyben tartani a családot. A mediáció eszköztárának segítségével mederben tartottuk a vitákat, megtaláltuk a mindenki számára elfogadható megoldást, és a pár/család képessé vált a békésebb, boldogabb együttélésre.

Konfliktuskezelés
Janosi Vali

Így oldd meg a pároddal a megoldhatatlan konfliktusokat!

Minden párkapcsolatban vannak olyan konfliktusok, amelyek megoldhatatlannak tűnnek. Például az egyik fel akar gyereket, a másik nem. A nő rendmániás, a férfi szétdobálja a zoknikat. Megannyi konfliktus, amelyen rendszeresen fennakadunk, és úgy tűnik, ezekre nincs megoldás. Pedig van!

Tovább olvasom »
Konfliktuskezelés
Janosi Vali

6 szokás, amivel villámgyorsan tönkreteheted a párkapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Nem tűnik nagy dolognak, hogy órákig duzzogunk, a telefont nyomkodjuk, amikor a párunk szól hozzánk, vagy éppen magunkból kikelve ordítunk, amikor felbosszant. Az se nagy ügy, amikor szidjuk az anyósunkat, vagy épp minden veszekedésnél felhánytorgatjuk az öt évvel ezelőtti esetet, amikor a párunk annyira megbántott. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

8 tulajdonság, ami a boldog párkapcsolathoz szükséges

Az emberek többsége azt gondolja, hogy a boldog párkapcsolathoz az szükséges, hogy megtalálják az Igazit, akivel képesek harmonikusan élni. Valójában a boldog párkapcsolat kulcsa inkább az, hogy elég érett személyiség vagyok-e ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, harmonikus párkapcsolatot alakítsak ki valakivel. Vagyis nem az a lényeg, hogy megtalálom-e az Igazit, hanem hogy én magam képes vagyok-e Igazivá válni.

Tovább olvasom »
Mediáció
Janosi Vali

A békés válás 5 alapelve

A „békés válás” kifejezés elsőre önellentmondásnak tűnik. A válásról azt gondoljuk, hogy harcot jelent a gyerek láthatásáért, a tartásdíjért és a közös vagyonból jutó minél

Tovább olvasom »
Házassági tanácsadás
Janosi Vali

Pénzügyi konfliktusok a párkapcsolatban

A párkapcsolati konfliktusok egyik gyakori oka a pénzkezelési szokások különbözősége. Én takarékoskodni szeretnék, te viszont költeni. Én többet keresek mint te, így én mondom meg, hogy mire költsünk. Aztán vitázhatunk azon is, hogy ki mit fizessen a közös háztartás költségeiből. Megannyi buktató, amin tönkremehet a házasságunk.  

Tovább olvasom »