Önbizalom

Az önbizalom nagyon fontos a magánéletben, a munkahelyen, a társkeresésben és a párkapcsolatban is. Enélkül sokkal nehezebben boldogulsz és valósítod meg az álmaid, ráadásul nem lesz olyan boldog a párkapcsolatod sem. Sőt, még párt is nehezebben találsz.

Melyek az önbizalom növelésének lépései? Mit tegyél, hogy újra higgy magadban, hogy visszatérjen az önbizalmad?

Ezen az oldalon rengeteg ingyenes tanácsot találsz önbizalom témában. Használd fel őket, és legyél te is elbűvölően magabiztos!

Házassági tanácsadás
Janosi Vali

A boldog párkapcsolat alapjai

Sokan kérdezik tőlem: mik a boldog párkapcsolat alapjai? Miért van az, hogy van, aki évtizedek óta boldog házasságban él, más pedig csak sodródik egyik kapcsolatból

Tovább olvasom »
Önbizalom
Janosi Vali

Téged meg lehet dicsérni?

Ha egy önbizalom-hiányos embert megkérek arra, hogy sorolja fel a sikereit, hosszan kell gondolkodnia, hogy eszébe jusson valami. Számára mintha szégyenteljes bűn lenne vállon veregetni magát. Pedig a sikerélmény az önbecsülésünk egyik fontos forrása.

Tovább olvasom »
Önbecsülés
Janosi Vali

5 tipp az önbecsülés növeléséhez

Hiába költünk vagyonokat kozmetikumokra, új ruhákra, fodrászra, elég egy pillantás, egy rossz szó, és máris romokban hever az önbecsülésünk. A szépségünkre, külsőnkre költött vagyonok csak átmenetileg feledtetik a csökkentértékűségünket. A megoldás nem a külső, hanem a belső megújulásban rejlik.

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

Így teszi tönkre az életedet az önbizalom-hiány

Az önbizalom-hiányos ember első látásra szerénynek, alázatosnak, segítőkésznek tűnik. Olyannak, akivel öröm az élet. Amikor viszont megismered, esetleg párkapcsolatban élsz vele, gyorsan kiderül, hogy sajnos egyáltalán nem nagy öröm vele élni. Az önbecsüléshiány lassan, alattomosan pusztítja a kapcsolatotokat.

Tovább olvasom »
Belső gyermek
Janosi Vali

Az anyukáddal való viszonyod így befolyásolja a párkapcsolatodat

Amikor társat keresünk vagy éppen egy párkapcsolatban küszködünk a társunkkal, akkor a problémák gyökerét általában önmagunkban, a társunkban vagy éppen a körülményekben keressük. Arra nagyon ritkán gondolunk, hogy az édesanyánknak is lehet valami köze ahhoz, hogy a párkapcsolatunkban nem tudjuk megélni azt mély, szeretetteljes viszonyt, amire annyira vágyunk. És most nem arra gondolok, hogy anyám állandóan átjön, és zavarja a párommal való együttélésemet…

Tovább olvasom »
Önbizalom
Janosi Vali

A szingli nem bűnös!

Bár sokat enyhült már az egyedülállók megítélése, ezért még mindig tartja magát az az elgondolás, hogy a szingli a hibás abban, ha egyedül marad. Nem elég szép, kedves, vonzó, biztosan azért nem kell a másik nemnek. Az egyedülálló pironkodva, szégyenkezve, bűntudatosan vallja be a a magánéletében turkálóknak, hogy ő bizony egyedül él. Pedig a szingli nem bűnös!

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

8 tulajdonság, ami a boldog párkapcsolathoz szükséges

Az emberek többsége azt gondolja, hogy a boldog párkapcsolathoz az szükséges, hogy megtalálják az Igazit, akivel képesek harmonikusan élni. Valójában a boldog párkapcsolat kulcsa inkább az, hogy elég érett személyiség vagyok-e ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, harmonikus párkapcsolatot alakítsak ki valakivel. Vagyis nem az a lényeg, hogy megtalálom-e az Igazit, hanem hogy én magam képes vagyok-e Igazivá válni.

Tovább olvasom »