Önbizalom fejlesztés

Az önbizalom-fejlesztés a társkeresés, a párkapcsolati problémák leküzdésének és a konfliktus kezelésének fontos alappillére. Önbizalom nélkül nem tudod elérni a céljaidat és megvalósítani azt, amiről mindig is álmodtál.
Ha ezeket a sorokat olvasod, az azt jelenti, hogy már ráléptél az önbizalom-fejlesztés első lépcsőfokára. Tudod, hogy javíthatsz a jelenlegi állapotodon, és ezért már teszel is.
Az alábbi cikkekben segítek neked, hogy megismerd az önbizalom-fejlesztés alapjait. Ezáltal képes leszel elindulni azon az úton, melynek a végállomásán ismét önbizalommal teli emberré válsz.

Önbizalom
Janosi Vali

7 dolog, amit a magabiztos nők másként csinálnak

Sokáig csak messziről csodáltam azokat a nőket, akik magabiztosan kiálltak magukért, bátran belementek ismeretlen helyzetekbe, és ügyesen flörtöltek a másik nemmel. Azóta sokat fejlődtem, de még mindig kíváncsian figyelem, mit csinálnak másként mint önbizalom-hiányos társaik.

Tovább olvasom »
Önbizalom
Janosi Vali

9 jel, ami megmutatja, hogy nem szereted magadat eléggé

Az élet túl rövid ahhoz, hogy folyton azon aggódjunk, hogy vajon mások mit gondolnak rólunk. Ha nem szeretjük önmagunkat, mások se fognak. Éppen ezért nem mások gondolkodását kellene megváltoztatnunk (úgysem tudjuk!), hanem azon kellene dolgoznunk, hogy minél jobban megszeressük saját magunkat. Bónuszként pedig, ha megszeretjük magunkat, sokkal könnyebb lesz elérni a céljainkat életünk összes területén.

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

A boldog emberek 6 szokása

Amikor rosszul mennek a dolgaink, irigykedve, fanyalogva nézzük azokat, akik éppen boldognak, kiegyensúlyozottnak látszanak. Pedig nem lehetetlen, hogy mi is épp oly boldogok legyünk. A lényeg, hogy felelősséget vállaljunk az életünkért, és megtegyünk mindent, amit a boldog emberek megtesznek a saját boldogulásukért.

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

Hogyan legyek magabiztosabb?

Ha annyi ezresem lenne, ahányszor már megkérdezték tőlem, „hogyan lehetnék magabiztosabb?”, most a Maldív-szigeteken nyaralnék. Az emberek nagy része szeretne nagyobb önbecsüléssel bírni, a másik fele viszont mélyen megveti azokat, akiket magabiztosnak gondol.

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

7 tipp a lassabb, stressz-mentes életért

Nem egyszerű kiszakadni életünk állandó pörgéséből, és megállni egy pillanatra. lassítani azért, hogy élvezzük a természetet, hogy megszagoljunk egy virágot. Erre nekünk nincs időnk. Pedig a gyalogkakukk életmódnak ára van.

Tovább olvasom »
Önbizalom
Janosi Vali

Együttélés egy perfekcionistával

Sokféle ember van, akivel nem túl jó együtt élni. Ilyen a perfekcionista is. Neki soha semmi nem elég jó, nem elég tiszta, rendes, precíz, tökéletes. Neki egyetlen pasi/nő sem elég szép, okos, gazdag. Ha párkapcsolatba lép valakivel, azt folyton kritizálja, tanítja, kijavítja. Olyan az élet mellette, mintha folyton vizsgázna az ember.

Tovább olvasom »