Siker

Mi a valódi siker titka? Hogyan legyél sikeres a társkeresésben, a párkapcsolatban és a házasságban?

A siker mindenki számára mást jelent, hiszen különböző célokért küzdünk. Azonban a sikernek van egy közös nevezője: az elért cél és a boldogság érzése.

Ez igaz a társkeresésre, a párkapcsolatra és a házasságra is. Ha sikeres vagy, az életed többi területe is beindul, és minden sokkal könnyebb lesz. De hogyan érd el a sikert? Ebben segítek neked.

Boldogság
Janosi Vali

Így alakíts ki sikeresen pozitív szokásokat! El sem hiszed, mennyire egyszerű!

Amilyen könnyű szilveszterkor elhatározni, hogy januártól fogyókúrázunk, edzőterembe járunk, és megtanulunk egy nyelvet, annyira nehéz a fogadalmainkat betartani. Többségünk február elején már csak szégyenkezve emlékszik az újévi fogadkozására, mert azt hisszük, hogy a kudarcunk a jellemünk gyengeségét tükrözi. Pedig dehogy! Mutatok néhány rém egyszerű trükköt, ami segíthet új, jó szokásokat kialakítani.

Tovább olvasom »
Párkapcsolat
Janosi Vali

Az örök szingli 7 ismertetőjele

Vannak ismerőseink, akikről biztosan tudhatjuk, hogy bármennyire is hajtogatják, hogy társat akarnak, soha nem fognak megházasodni vagy megállapodni valaki mellett. Hogy honnan tudjuk mindezt? Látjuk, hogy irreálisak az elvárásaik egy párkapcsolattal szemben. Amire ők vágynak, az csak a mesében létezik. Vagy mert a kisujjukat sem mozdítják azért, hogy társat találjanak.

Tovább olvasom »
Párkapcsolat
Janosi Vali

Introvertáltként így találhatsz könnyen társat

Köztudott, hogy az introvertált ember energiát leszívja a nyüzsgés, a sok ember, éppen ezért ő jobban tud pihenni, töltődni egy csendes szobában, és nagyon nehezen szánja rá magát arra, hogy elhagyja a menedékét. Általában nem ő a társaság középpontja, és nehezére esik ismeretlenekkel szóba elegyedni. Ezek mind komoly hátrányt jelentenek, amikor társat akar találni. Azonban kevesen tudják, hogy introvertáltaknak komoly erősségeik is vannak, amelyek bizony nagyban segítik őket a társkeresésben.

Tovább olvasom »
Siker
Janosi Vali

8 tipp a betartható újévi fogadalmakhoz

Az új év beköszönte mindig remek alkalom arra, hogy elhatározzuk: változtatunk az életünkön. Csakhogy nem mindegy, mit és miért fogadunk meg. Az elhamarkodott, végig sem gondolt fogadalmak eleve kudarcra vannak ítélve, és január végén lemondóan legyintünk: „Á, tök béna vagyok. Nekem semmi se sikerül.” Ezzel megerősítjük azt, hogy lusták, bénák, tehetetlenek vagyunk, és beletörődünk abba, hogy a szokásos, boldogtalan mederben csordogáljon az életünk. Pedig a fogadalom éppen arra szolgált volna, hogy ebből a helyzetből kikerüljünk.

Tovább olvasom »
Párkapcsolat
Janosi Vali

Így éld túl a társkeresés időszakát

A társkeresés időszaka igen stresszes. A randik előtt még tele vagy reménnyel, aztán amikor megpillantod a másikat, ez a remény rohamosan fogyni kezd, és a randi végén szomorúan konstatálod, hogy kezdheted elölről az ismerkedést. Az ötödik, tizedik találka után már legszívesebben felhagynál az egésszel, magadra húznád a takarót, és siratnád az elrontott életedet. Hiszen már minden ismerősöd házas, sorra szülik a gyerekeket, míg te lassan menthetetlenül lemaradsz, és szembe kell nézned azzal a lehetőséggel is, hogy most már végképp egyedül maradsz. Mégis hogy lehet túlélni ezt az időszakot?

Tovább olvasom »
Siker
Janosi Vali

5 tulajdonság, amit te is kifejleszthetsz, és segít túlélni a nehéz időszakokat

A krízisek az élet szerves részei, senki nem kerülheti el őket: szerelmi kudarc, válás, gyász, kirúgás a munkahelyről, betegség. Mind-mind része az életünknek. Vannak, akik a legkisebb nehézségbe is beleroppannak, míg mások a legsúlyosabb sorscsapásokat is jól viselik, sőt megerősödve kerülnek ki belőle. Vajon mi a titkuk az utóbbiaknak? Van öt tulajdonság, ami segít túlélni a legdurvább kríziseket is.

Tovább olvasom »
Siker
Janosi Vali

10 jel, ami szerint sikeresebb vagy mintsem gondolnád

Néha irigykedve figyeljük mások sikereit, és elkeseredve gondolunk a saját életünkre, mert mások mindig sikeresebbnek tűnnek. És valóban, mindig lesz valaki, aki szebb, okosabb, gazdagabb mint mi. Mutatok azonban néhány szempontot, ami alapján egyáltalán nem biztos, hogy olyan rosszul kerülünk ki ebből az összehasonlítósdiból.

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

Így hatnak a szüleink a párválasztásunkra

Szeretjük azt gondolni, hogy szabadon döntünk arról, hogy kit választunk társunknak. Pedig óriási tévedésben vagyunk! Az egész neveltetésünk, gyerekkorunk, szüleink hatása ott bujkál az önállónak hitt döntésünk mögött. Vagyis soha nem véletlen, hogy éppen abba az emberbe szeretünk bele, akibe. A gyerekkorunk hatásai tudattalanul predesztinálják a választásainkat.

Tovább olvasom »