Párkapcsolat
Janosi Vali

7 hiba, ami a szakítás után akadályozza a gyógyulást

Amikor szakítanak velünk, összedől számunkra a világ, ám valamiért tévesen úgy gondoljuk, hogy illene nyugodtnak maradnunk, élni tovább az életünket, és a lehető leggyorsabban túllépni az egészen. Csakhogy ez a legritkább esetben megy csettintésre, sőt, egy csomó olyan dolgot teszünk, ami akadályozza a felépülésünket.

Tovább olvasom »
Boldogság
Janosi Vali

Így alakíts ki sikeresen pozitív szokásokat! El sem hiszed, mennyire egyszerű!

Amilyen könnyű szilveszterkor elhatározni, hogy januártól fogyókúrázunk, edzőterembe járunk, és megtanulunk egy nyelvet, annyira nehéz a fogadalmainkat betartani. Többségünk február elején már csak szégyenkezve emlékszik az újévi fogadkozására, mert azt hisszük, hogy a kudarcunk a jellemünk gyengeségét tükrözi. Pedig dehogy! Mutatok néhány rém egyszerű trükköt, ami segíthet új, jó szokásokat kialakítani.

Tovább olvasom »
Belső gyermek
Janosi Vali

Nem is gondolnád, mekkora hatással van a gyerekkorod a párkapcsolatodra!

A legtöbb felnőtt úgy érzi, hogy élete fontos kérdéseiben maga dönt mindenféle befolyásolás nélkül. Fel sem merül bennük, hogy a párkapcsolati választásaikban, a párjukkal való viselkedésükben gyakran gyerekkori sérüléseik irányítják őket. Például egy féltékeny ember a párját hibáztatja, és eszébe sem jut, hogy a társa elvesztésétől való félelme gyerekkorából ered, és a megoldásokat is ott kellene keresgélni.

Tovább olvasom »
Párkapcsolat
Janosi Vali

Ezért ragaszkodsz ahhoz, aki az őrületbe kerget

Lehet, hogy volt már neked is olyan párod, aki a megbízhatatlanságával az őrületbe kergetett, mégsem tudtad kiverni őt a fejedből, sőt azt élted meg, hogy egyre jobban és görcsösebben kapaszkodsz belé. Lehet, hogy arra is gondoltál, hogy a partnereddel kapcsolatos megszállottságod mértéke az igaz szerelem jele. Miért van az, hogy olyan nehezen tudunk kiszakadni az efféle kapcsolatból, pedig nagyon szenvedünk benne? Miért nem vagyunk képesek beleszeretni egy nyugodt, biztonságot adó társba?

Tovább olvasom »
Önbecsülés
Janosi Vali

5 tipp az önbecsülés növeléséhez

Hiába költünk vagyonokat kozmetikumokra, új ruhákra, fodrászra, elég egy pillantás, egy rossz szó, és máris romokban hever az önbecsülésünk. A szépségünkre, külsőnkre költött vagyonok csak átmenetileg feledtetik a csökkentértékűségünket. A megoldás nem a külső, hanem a belső megújulásban rejlik.

Tovább olvasom »