A boldog emberek 6 szokása

Amikor rosszul mennek a dolgaink, irigykedve, fanyalogva nézzük azokat, akik éppen boldognak, kiegyensúlyozottnak látszanak. Pedig nem lehetetlen, hogy mi is épp oly boldogok legyünk. A lényeg, hogy felelősséget vállaljunk az életünkért, és megtegyünk mindent, amit a boldog emberek megtesznek a saját boldogulásukért.

boldog nő1

A feladat egyszerű: lessük el a boldog emberek szokásait!

 

1. Vannak céljaik

A boldog embereknek világosan körülhatárolt céljaik vannak. Nem csak úgy álmodoznak bele a vakvilágba, hanem pontosan megfogalmazott, határidőhöz kötött terveik vannak. Éppen ezért, amikor reggel kipattan a szemük, pontosan tudják, hogy mit fognak tenni aznap azért, hogy a céljaikat elérjék.

 

2. Kitartóak és türelmesek

A boldog emberek képesek kitartóan dolgozni a céljaikon, még akkor is, ha azok nagyon távolinak tűnnek. Hónapra, hétre és napra lebontják a feladataikat, és következetesen tesznek azért, hogy egy napon elérjék az áhított célt. Boldogságukat az adja, hogy bátran és büszkén tudnak belenézni a tükörbe minden nap, mert tudják, hogy nem herdálják el a napjaikat.

 

3. Mernek pihenni

Képesek arra, hogy odafigyeljenek a testük jelzéseire, szükségleteire, és nem tartják önzésnek, ha néha megpihennek. Bátran töltik az idejüket olyan „haszontalanságokkal” mint egy-egy hobbi. Pontosan tudják, hogy kell az idő a feltöltődésre, e nélkül csak megkeseredett, kiégett emberek lennének. Ezt pedig nem engedik meg maguknak.

 

pihenés

4. Felelősséget vállalnak az életükért

Tisztában vannak vele, hogy a jelenlegi helyzetük a múltbéli döntéseik következménye. Tudják, hogy ha pocsék is a helyzet, a változás, változtatás lehetősége az ő kezükben van. Nem másokat vádolnak, nem a kifogásokat keresik, hanem azt, mi lehet az adott helyzetből kivezető legjobb út.

Felelősséget vállalnak az életükért

Tisztában vannak vele, hogy a jelenlegi helyzetük a múltbéli döntéseik következménye. Tudják, hogy ha pocsék is a helyzet, a változás, változtatás lehetősége az ő kezükben van. Nem másokat vádolnak, nem a kifogásokat keresik, hanem azt, mi lehet az adott helyzetből kivezető legjobb út.

 

5. Bátran döntenek a változás mellett

Persze ők is tipródnak egy-egy döntési helyzetben, bennük is van szorongás, amikor ki kell lépni egy kapcsolatból, vagy ott kell hagyni egy munkahelyet, de a félelmeik ellenére is a változás mellett döntenek. Nem gondolják azt, hogy „ez van, ezt kell szeretni”, nem mondogatják, hogy „nekem csak ennyi jutott”, hanem hiszik azt, hogy sokkal jobbat érdemelnek, és el is indulnak megkeresni, megteremteni azt a jobbat.

 

6. Hálásak azért, ami van

A boldog emberek nagy része időről időre hálanaplót vezet, mert tudja, mennyire fontos, hogy néha számot vessünk azzal, hogy mit értünk el eddig. Ők nem a hiányaikat, kudarcaikat, csalódásaikat és sebeiket, hanem az elért eredményeiket listázzák, és büszkén néznek végig a múltjukon. Náluk mindig félig tele van az a bizonyos pohár.

KATTINTS A LINKRE!

Ha szeretnél dolgozni azon, hogy boldogabb legyen az életed, kezdd el még ma! Kattints IDE a segítségért!

Ha személyes segítségre van szükséged, gyere el egy coachingra!

Kövess a facebookon is, ahol naponta újabb és újabb érdekességeket olvashatsz!

 

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük