Ezért nincs még párod

Sokan vannak, akik szeretnének párkapcsolatban élni, de sehogy se sikerül megtalálniuk a Nagy Őt. Ezek az emberek sokszor nem is tudják, hogy olyan hiedelmek telepedtek meg a fejükben, amelyek akadályozzák a párkeresést.

1. „Majd ha a Sors/Isten is úgy akarja, találkozom Vele.”

 

Sokan vallják ezt. Szerintük az előre leszervezett randik nehézkesek, nem elég spontának. Hiszik azt, hogy ha a Sors/Isten rendelt nekik társat, azzal úgyis találkoznak majd a megfelelő időben és helyen. Az sem zavarja őket, hogy évek teltek el az utolsó párkapcsolatuk óta, és még mindig egyedül élnek. Vakon hisznek abban, hogy semmi felelősségük nincs abban, hogy még nem találtak párt, hiszen ez a úgyis a Sorson/Istenen/Szerencsén múlik.

De ha ugyanezeket az embereket megkérdezzük, hogy vajon munkát is így keresnek-e, hogy a Sorsra bízzák, kiröhögnek, és azt mondják, dehogy! Hirdetéseket böngésznek és eljárnak interjúkra. Ha megkérdezem őket, heti hány órát töltöttek álláskereséssel, igen nagy számot mondanak. Úgy látszik, a józan ész csak a párkereséssel kapcsolatban szokott csődöt mondani. Ha társat akarsz, akkor igenis tenni kell érte. Online társkeresőket böngészni, és eljárni randikra. Kicsi az esélye, hogy a herceged becsönget majd az ajtódon egy esős vasárnapon.

 

2. „Nem érek rá randizni, mert annyit kell dolgoznom.”

 

Vannak olyan munkahelyek, ahol szinte csak férfiak vagy csak nők dolgoznak. Nehéz egy tanárnőnek társat találni, ha csak nők között dolgozik, és egy számítástechnikai cég alkalmazottja se fog könnyen nőt találni. Ha koedukált munkahelyen dolgozol, de reggel hattól este tízig bent vagy, akkor is nehéz lesz egy kapcsolatot felépítened. Ezekben az esetekben megint ott vagyunk, ahol az előző pontban: ha minden más fontosabb, és nem szánsz rá időt és energiát, hogy találkozz másokkal, akkor bizony egyedül maradsz.

 

3. „Nem vagyok elég jó nő.”

 

Mindig megdöbbenek, amikor olyan nőknek a szájából hallom ezt a mondatot, akik csinosak, bájosak, okosak. Pedig a társkeresők 90%-át frusztrálja ez a gondolat.

Nem tetszik nekik a külsejük, nem érzik magukat eléggé magabiztosnak, szórakoztatónak. Szerintük millió okuk van arra, hogy ezen görcsöljenek. Ha meg is ismerkednek valakivel, egyfolytában azon aggódnak, hogy tetszenek-e a másiknak.

A szingli irodalom tele van efféle hősökkel. Ezek az regények azért olyan népszerűek, mert magunkra ismerünk. De ha ez tényleg ekkora probléma, és ennyi embert zavar, miért nem változtatnak rajta? Azért, mert nem tudják, hogy ennek nem kell feltétlenül így maradni. Fogalmuk sincs arról, hogy az önértékelés, önbecsülés fejleszthető, csak erre is időt, energiát kell szánni egyéni coaching és tréning formájában szakember segítségével. Sokszor kemény munka, de tudom (saját tapasztalatból), hogy ennél hasznosabb befektetés nincs, és az élet minden területén busás hasznot hoz, ha az ember az önbecsülésének felépítésébe fektet.

KATTINTS A LINKRE!

Nézd meg, hogyan segíthet neked a társkereső coaching!

Fejleszd az önbecsülésedet!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük