Ha ezt tapasztalod, ne keress tovább! Ő az Igazi!

Amikor társat választunk, jó lenne, ha épp úgy szólna a zene a lelkünkben, mint a romantikus filmekben, amikor a pár tagjai először pillantják meg egymást. Sajnos, ez nem így működik, ezért kénytelenek vagyunk a józan eszünkre és a tapasztalatainkra hallgatni, amikor azon gondolkodunk, hogy ő kell-e nekünk egy életre. Íme néhány szempont, ami segíthet a döntésben.

Persze, ízlések és pofonok. Kinek ez számít, kinek az. Mégis azt állítom, hogy van azért valamiféle szempontrendszer, ami nélkül nehezen működik egy kapcsolat. Ha ezek hiányoznak, akkor lehet, hogy eldöcög a viszony, de nagyok lesznek a zökkenők. Persze így is lehet élni, és nincsen kapcsolat döccenők nélkül. Ám ha a lentebbi feltételek teljesülnek, sokkal nagyobb harmóniára számíthatunk. Ha tehát a párkapcsolatodra a következő feltételek igazak, köteleződj el bátran!

 

Vannak közös érdeklődési területeitek

Nem muszáj, hogy az élet minden területén ugyanaz a dolog érdekeljen benneteket, sőt, színesíti, feldobja a kapcsolatot, ha a pár mindkét tagjának megvannak a maga külön bejáratú hobbijai. De azért fontos, hogy legyen néhány olyan dolog, amit szívesen csináltok együtt: kirándulás, sport, színház, közös könyvélmények, főzés, kertészkedés. Bármi, amiben együtt tudtok munkálkodni.

Önmagad lehetsz a társaságában

Ha vele vagy, nem kell megjátszanod magad. Bátran lehetsz gyenge, béna. Hibázhatsz is, mert tudod, hogy nem fogja a szemedre hányni két hét múlva. Elmondhatod neki a legféltettebb, legszégyenletesebb titkaidat is, mert tudod, hogy ettől nem fog kevesebbre tartani, és biztos vagy abban is, hogy nem posztolja ki a facebook falára.Nem ítélkezik feletted, nem oktat ki, nem tud mindent jobban, és nem várja el, hogy mindent úgy csinálj, ahogyan elvárja. Nem aláz meg, nem gúnyolódik rajtad, és nem nevet ki.

Ha ilyen a viszonyotok, akkor megütötted a lottó ötöst! Értékeld, és ragaszkodj hozzá! Ha nem ilyen, akkor hidd el, hogy ilyen kapcsolat nem csak a mesékben létezik!

 

Közösek az értékeitek

Mindegy, hogy milyen az értékrendszered: lehetsz vallásos vagy ateista, jobboldali vagy liberális, rendmániás vagy káoszos, a lényeg, hogy a társaddal közös legyen az értékrendszered. Nehéz együtt élni egy olyan emberrel, akinek a számára nem érték az, ami neked nagyon fontos. (Nem lehetetlen persze, de nagyfokú tolerancia szükséges hozzá a hét minden napján.) Nagyon fontos az is, hogy a kapcsolattal, élettel szembeni elvárásaink is azonosak legyenek. Ha én házasodni szeretnék, és egy focicsapatnyi gyerekre vágyom, ám a párom hátán futkos a hideg a házasságtól, és utálja a gyerekeket, akkor nem sok jövője van a kapcsolatunknak.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy az ismerkedés első heteiben tisztázzuk az értékrendszerbeli felfogásunkat.

Megnyugtatóan le tudjuk zárni a konfliktusokat

Egy párkapcsolatban soha nem az a baj, ha veszekednek. Sokkal nagyobb gond, ha egyáltalán nem vitatkoznak, vagy a viták nem zárulnak valamiféle megegyezéssel vagy megnyugvással. Ez persze nem mindig a másikon múlik – ketten kellünk hozzá. Ha mindketten képesek vagytok tisztelettel, nyíltan kommunikálni, akkor van esélyetek egy jó párkapcsolatra. A konfliktuskezelés technikája, szemléletmódja azonban tanulható!

 

Jó vele a szex

Ezt, ugye, nem kell ragoznom? Vonzónak tartod a párodat, tetszik a látványa, illata, és szívesen bújsz vele ágyba. Ha ebből bármelyik is hiányzik, akkor gondban vagytok…

 

Tudtok együtt nevetni

Értitek egymás humorát, és jó hangulatban telnek a napjaitok. A jó humorhoz nekem még az is hozzátartozik, hogy képesek vagyunk nevetni egymás hülyeségein, hóbortjain, hibáin. Vagyis ha a másik feszültebb a szokásosnál, képesek vagyunk nem bántó humorral oldani a helyzetet.

Figyel rád

Ha szólsz hozzá, abbahagyja a tévénézést, netezést, telefon nyomkodását. Rád néz, meghallgat, válaszol, ezzel jelzi, hogy fontos számára mindaz, amit mondani akarsz. Ennek hiányában előbb-utóbb azt fogod megélni, hogy nem számítasz.

A figyelembe beletartozik az is, hogy a kéréseidre általában pozitív válasz érkezik. Nem mindegyikre – ez nem kivitelezhető – de azért ha szeretnél valamit, arra nem mindig egy foghegyről odavetett „nem” a válasz.

 

Megbízható

Amit megígér, teljesíti, és csak olyat ígért meg, amit teljesíteni tud. Bízhatsz az adott szavában. Képes arra is, hogy nemet mondjon neked. Aki erre nem képes, az minden kérésedre igent fog mondani, de soha nem lehetsz biztos benne, hogy állja is a szavát.

Támogat a céljaid elérésében

Hisz benned, biztat, bátorít, ha kudarcok érnek. Biztos háttérországot jelent, amikor a fontos terveid megvalósításáért dolgozol. És természetesen te ugyanezt megadod neki, amikor az ő céljai következnek. Képesek vagytok vállt vállhoz vetve dolgozni a céljaitokért.

 

Természetesen a sor még a végtelenségig folytatható aszerint, hogy kinek mi fontos és elengedhetetlen egy jó párkapcsolathoz. Írd meg kommentben, hogy neked mi nem maradhat ki ebből a listából!

Ha elakadtál a társkeresésben, nézd meg, hogyan tudok neked segíteni!

 

 

 

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük