Ha szeretsz, kitalálod minden kívánságomat

„Ha szeretsz, kitalálod minden kívánságomat. Az már nem szerelem, ha nekem kell jelezni az igényeimet.” Nos, ha ebben a hitben ringatod magad, a válásodat készíted elő.

 

gondolatolvasásAmikor a Boldog párok titkai című előadássorozatomat készítettem elő, és összegyűjtöttem a szerelemmel kapcsolatos tévhiteket, ezt legszívesebben kihagytam volna, mert azt gondoltam, hogy ezt ma már senki nem hiszi. Hiszen annyit beszélünk arról, hogy mennyire fontos a kommunikáció, meg hogy jelezzük egymásnak, hogy mi van bennünk, hogy azt gondoltam, ma már nem kérdés az, hogy jelezzük a párunk felé az érzéseinket, szükségleteinket.

 

 

 

 

„Az már nem szerelem, ha kérni kell.”

Aztán amikor már a harmadik-negyedik kliens ült velem szemben, és azon gondolkodott, hogy elválik, mert a párja némaságba burkolózva éli mellette az életét, és ha meg is szólal, akkor is csak annyit mond: „ha szeretnél, tudnád, hogy mire van szükségem”, akkor leesett az állam.

Ezek szerint még mindig nem egyértelmű sokak számára, hogy nem egy Roxfortban végzett gondolatolvasó boszorkányt/varázslót választott élete párjának, hanem egy földi halandót, aki nem rendelkezik a gondolatolvasás varázslatos képességével.

Szóval sokan azt gondolják, hogy az már nem szerelem, ha kérniük kell, ha jelezniük kell az igényeiket, szükségleteiket. Azt feltételezik, ha szeretjük egymást, akkor kiolvassuk a másik szeméből a vágyait, és azt természetesen nyomban teljesítjük is.

A valóságban pedig az történik, hogy mivel a párjuk erre képtelen, a tévhitben leledző szerelmes megsértődik, és mivel nem teljesülnek a ki nem mondott vágyai, visszavesz az erőfeszítéseiből. Egyre kevesebbet tesz bele a kapcsolatba, hiszen az ő (ki nem mondott) kívánságai nem teljesültek, így hát ő sem törekszik arra, hogy odafigyeljen a párjára. Mire a másik szintén megsértődik egy kicsit, ő is csökkenti az erőfeszítéseit, kevesebbet invesztál a kapcsolatba, a végén pedig némaságba, sértődöttségbe burkolózva élik az életüket.

Ha azt gondolod, hogy most túlzok, ki kell hogy ábrándítsalak. Ez a valóság. Nem egy kapcsolatot láttam már, ami tönkrement, mert nem osztották meg egymással a felek az érzéseiket, szükségleteiket.

 

Ha nem állsz ki a szükségleted mellett

Néha akasztják a hóhért, és segítő szakemberként én is belebotlok a saját lábamba. Valamelyik este szerettem volna még beszaladni a plázába, és venni néhány ajándékot, mert tisztában voltam vele, hogy erre máskor nem lesz időm. A férjem ugyan jelezte egy fél mondat erejéig, hogy fáj a dereka és a lába, de nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget. „Á, majd hazaérünk, és lepihensz.” Ennyi volt a reakcióm. Fél óra shoppingolás után azt vettem észre, hogy egyre feszültebb és bosszúsabb. Lemaradt tőlem, elüldögélt a férfiaknak fenntartott székeken, amíg ajándékot vadásztam. Mire hazaindultunk, már elég dühös volt, és a szememre vetette, hogy nem vettem figyelembe az igényeit. Kerek szemekkel néztem rá, és megkérdeztem: „Miért? Mikor jelezted, hogy szeretnél hazamenni?” A válasz a következő volt: „Nem volt egyértelmű, hogy azt mondtam, hogy fáj a derekam?”

Persze megbeszéltük, hogy az nekem abszolút nem volt egyértelmű, hogy ő haza akar menni, mert egy szóval sem említette. Aztán leszűrtük magunknak tanulságként, hogy érdemesebb nyíltan kifejezni a szükségletét, és a végén hozzátenni egy kérést is.

Hogy ez cseppet sem romantikus? Lehet. De fenntartja és megmenti a kapcsolatot…

Ha hasonló problémáid vannak, és szeretnél javítani a kommunikációtokon, gyere el egy segítő beszélgetésre, és együtt megoldjuk a problémákat!

Ha szeretnél bővebb információt kapni arról, hogyan csinálják a boldog párok, itt olvashatsz róla: A boldog párok titkai

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük