Hevesen udvarol? Ne dőlj be! Lehet, hogy bántalmazó!

Gyakran még a legokosabb, legtalpraesettebb nő is bedől a bántalmazónak, mert annyira elbűvölő az udvarlási szakaszban. Ezekben a hetekben ő minden nő álma: rendszeresen keres, veled tölti az ideje nagy részét, ha megígéri, ott van időben. Bókol, ígér, dicsér, lefesti számodra a vágyott jövőt, és amikor te már végérvényesen belehabarodtál, birtoklóvá, féltékennyé, parancsolgatóvá válik, és persze mindig kiderül, hogy az egészért te vagy a hibás. Szabadulni pedig egyáltalán nem könnyű!

Az elején elbűvölő volt!

Még évekkel ezelőtt volt szerencsém végignézni, ahogy egy barátnőmet behálózta egy bántalmazó. Az okos, csinos, diplomás barátnőm egyik napról a másikra fülig szerelmes lett, hetekig tíz centivel a föld fölött járt. A furcsa az volt az egészben, hogy túl intenzív volt az egész folyamat. Rengeteg időt töltöttek együtt, a pasi az első pár randi után gyakorlatilag a barátnőmhöz költözött, házasságot, gyereket ígért, és lehozta a lánynak a csillagokat is. Dicsérte, szeretgette, fényes boldog jövőt jósolt kettőjüknek, mert úgy érezte, hogy végre megtalálta azt, akit egész életében keresett. A lány repdesett a boldogságtól. Hamarosan összeköltöztek, házasságot kötöttek, és született két gyerek. A bajok nem sokkal a házasságkötés után elkezdődtek: a pasi kritizálni, alázni kezdte a lányt, megpróbálta őt elszigetelni a barátaitól, folyton utasítgatta, közös bankszámlát nyittatott vele, és eltartatta magát a feleségével, sőt hónapok alatt eljátszotta a nő megtakarított pénzét. Aztán jöttek a dührohamok majd a verések. A lány válni akart, mire a pasi elrabolta a nagyobbik lányt, aki akkor még óvodás sem volt. A pasi visszakönyörögte magát, a nő megbocsátott, és megpróbálták újra kezdeni. Persze semmi nem változott, végül a barátnőmnek nagy nehezen, sok-sok év kínlódás után sikerült elválnia a bántalmazó férjétől.

Amikor a válás után megkérdeztem tőle, hogy volt-e bármiféle jele  az első hetekben annak, hogy egy bántalmazóval hozta össze a sors, azt mondta, hogy túl gyors, túl intenzív volt az egész. Olyan tündérmesébe illő. A pasi mindig azt mondta, amit ő hallani akart. És már az elején fel kellett volna figyelnie arra, hogy minden úgy történt, ahogy a férfi akarta.

 

A bántalmazó udvarlásának jelei

Sajnos a bántalmazó a szeretetre kiéhezett, magányos társkeresőkre utazik, és az első hetekben mindent megad nekik, amire csak vágynak. És ezzel el is altatja a nők gyanakvását, akiknek nagy boldogságukban eszükben sincs arra gyanakodni, hogy egy bántalmazó hálójába kerültek. Nézzük tehát a bántalmazó udvarlásának jeleit!

  1. Gyakori, órákon át tartó randik, amik soha nem akarnak véget érni

A bántalmazó nagyon sűrűn, gyakorlatilag minden nap találkozni akar veled, és a randik mintha soha nem akarnának véget érni. Belenyúlnak az éjszakába, hajnalba, és csak nehezen tudsz véget vetni a találkának. Arra törekszik, hogy mindig ő vessen véget a randinak, és amikor már szeretnéd befejezni a találkát, ő még elmesél valamit, vagy kérdez tőled, esetleg valami fontosat még feltétlenül meg akar beszélni.

2. Téged beszéltet

Mindent tudni akar rólad. Kérdez, faggat, érdeklődve, megértően hallgat. Ha az ember hosszú ideig, megszakítás nélkül van együtt valakivel, úgy, hogy az illető közben őt hallgatja, az a közelség érzését kelti. Valójában a másik még mindig idegen, csak te tárulkoztál fel. Amit érzel, a bensőségesség illúziója. A legtöbb nő kitüntetve érzi magát attól, ha egy férfi ennyire figyel rá, és fel sem merül benne a kérdés, hogy a férfi vajon miért akar ennyi mindent tudni róla. Pedig a bántalmazó figyel, mindent megjegyez, és később a legkisebb félelmedet, gyengeségedet is fel fogja használni ellened.

3. Dicsér és kényeztet

Azt mondja, amit hallani akarsz. Ha elmondtad neki, hogy bizonytalan vagy abban, hogy elég képzett vagy okos vagy-e, akkor arról fog áradozni, hogy nálad okosabb nővel még soha nem találkozott, és mennyire büszke arra, hogy te vagy a barátnője. Arról beszél, hogy egyetlen vágya, hogy gondoskodjon rólad, védelmezzen téged. Olyan nyelvezetet használ, amiből az derül ki, hogy kettőtöket kezdettől fogva egy párnak tekinti.

4. Rendkívül gyors és intenzív a kapcsolat

A bántalmazó minél gyorsabban igyekszik rávenni a nőt, hogy köteleződjön el mellette, és fogadja el az uralmát. Hihetetlenül nyomul, és ha te lassítani szeretnéd az iramot, akkor erre nem ad lehetőséget. Így aztán inkább beadod a derekadat, és hagyod hogy minden úgy történjen, ahogy ő akarja. A pasi azt mondja, hogy azért akarja mindezt ilyen gyorsan, mert szenvedélyesen szeret. Pedig ez nem szenvedély, hanem teljes letámadás.

5. Mondatok, amelyeket a bántalmazók szívesen használnak

Leginkább olyanokat fog mondani, amit te szívesen hallanál, de van néhány klasszikusa, mert tudja, hogy ezt minden nő imádja:

Még soha nem éreztem ilyet azelőtt.

Te vagy a legcsodálatosabb ember, akivel valaha is találkoztam.

Egész életemben rád vártam.

Attól félek, hogy túlságosan beléd fogok szeretni.

Szinte látom magam előtt, hogy milyen tündéri gyerekeink lennének.

6. Egy csodás jövő ígérete

Már az udvarlás szakaszában elkezd lenyűgözni azzal, hogy drága helyekre visz, ha nincs elég pénze, akkor megszereli nálad a csapot, behordja a fát. És közben arról mesél, milyen fantasztikus helyre visz majd nyaralni, milyen fényes esküvőt szervez, és elképesztően édes gyerekeitek lesznek majd. Mindezt már az első randin elkezdheti, sőt olyanról is hallottam már, hogy valakinek az első randin megkérték a kezét.

Erre figyelj!

  1. Ne adjál ki magadról mindent!

Még nem ismered a másikat, ne bízz meg benne feltétel nélkül! Csevegj, ha akarsz, de ne beszélj se a szexuális tapasztalataidról, se arról, hogy mit nem szeretsz a testeden, se arról, hogy mik voltak életed legszörnyűbb pillanatai!

2. Ne engedd, hogy elkábítson a bókokkal, hamis ígéretekkel!

Ha rövid, pár napos ismeretség után egy fantasztikus közös jövőt próbál eladni neked, legyél nagyon gyanakvó!

3. Figyeld meg, hogyan beszél a nőkről!

A bántalmazók leértékelik a nőket, hiszen általában olyan apa mellett nőttek fel, aki szintén így érzett a nők iránt. Úgy érzik, hogy egy férfinek joga van egy nő felett uralkodni, így aztán semmire sem becsülik őket. Figyelj arra, hogyan beszél az exbarátnőiről vagy az anyjáról!

4. Figyelj arra, hogyan reagál, amikor neked más véleményed van mint neki!

A bántalmazó könnyen dühbe jön, ha ellentmondanak neki. Sokszor az is elég, ha neked más véleményed van . Ha pedig a szándékaiban, terveiben próbálod akadályozni, akkor ki fog jönni a sodrából.

5. Légy óvatos azzal a férfival, aki a kapcsolat kezdetén kritizál vagy parancsolgat neked!

Még jó szándékú javaslatokat is csak akkor kell meghallgatnod, ha te kéred erre a másikat. Figyelj arra, amikor kér vagy parancsol valamit. Az első időszakban még óvatosak, és csak javaslatot tesznek arra, hogy hordj rövidebb szoknyát, de legyen ez is intő jel számodra!

6. Halld meg, hogy kit tart felelősnek az életéért!

Ha a történeteiben folyton mások hibáztak, és szívesen kritizál másokat, akkor örömmel tolja át a felelősséget másokra. Legyen ez számodra intő jel arra, hogy ha tartós kapcsolatba lépsz vele, rád is ez a sors vár majd.

Ha a fentiek közül többet is megtalálsz a társadban, akkor ne gondolkodj sokat: bántalmazóval van dolgod. Fogd menekülőre amíg lehet!

Tudom, nehéz elhinni, hogy az a férfi, aki kedves veled, bókol, intenzíven és hevesen udvarol, bántalmazó lehet. Ha nekem nem hiszel, próbáld ki, hogyan reagál, ha ellentmondasz neki vagy más terveid vannak! Figyelj nagyon a jelekre, mert később már iszonyatosan nehéz lesz kikerülnöd a karmai közül!

Ha segítségre van szükséged a társkeresésben, gyere, és segítek!

Hálás vagyok, ha megosztod ezt a bejegyzést másokkal is! Hátha másnak is segít, ha időben felismeri az intő jeleket!

Ha nem akarsz lemaradni a következő bejegyzésről, akkor kövess a facebookon is!

 

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük