Hogyan legyek magabiztosabb?

Ha annyi ezresem lenne, ahányszor már megkérdezték tőlem, „hogyan lehetnék magabiztosabb?”, most a Maldív-szigeteken nyaralnék. Az emberek nagy része szeretne nagyobb önbecsüléssel bírni, a másik fele viszont mélyen megveti azokat, akiket magabiztosnak gondol.

self-love-woman

Mit jelent magabiztosnak lenni?

Magabiztosnak lenni nem azt jelenti, hogy eltaposom a másikat, vagy hogy mások kárán jutok előbbre. Nem jelent törtetést, könyöklést és sikerhajhászást sem. Magabiztosnak lenni azt jelenti, hogy képes vagyok kiállni az érdekeimért, ismerem a saját céljaimat, és kitartóan haladok feléjük. Amikor valaki egészséges önbizalommal rendelkezik, sugárzóvá válik, vonzani kezdi az embereket. A sikeres, boldog élet alappillére az egészséges önbizalom. Ez kell a harmonikus párkapcsolathoz, a sikeres karrierhez, a jó emberi kapcsolatokhoz. Ez az alapja mindennek. Egyáltalán nem olyan dolog, ami miatt bűntudatot kellene érezned. A kérdés már csak az, hogyan érheted el, ha most éppen úgy érzed, hogy ez speciel hiányzik az életedből.

 

Hidd el, hogy menni fog!

A bátortalan emberek rettegnek a változástól. Szoronganak, ha új helyzetbe kerülnek, vagy új feladat vár rájuk. A magabiztos ember viszont önként keresi a kihívásokat, mert tudja, hogy minden új helyzetben tanulhat valamit, fejlődhet általa. Hiszi, hogy képes megfelelni a kihívásoknak, és minden új helyzet meg is erősíti ezt a hitét. A bátortalan ember viszont azzal a feltételezéssel vág bele, hogy „nézzük meg, hátha nem követek el nagy baklövést!”. Ám amíg bizonytalankodik, a saját félelmei kötik le minden figyelmét, és elhibázza a helyzeteket. Ez pedig megerősíti őt abban a hitében, hogy ez neki nem megy. A megoldás tehát, hogy úgy állj bele egy adott helyzetbe, hogy ez neked menni fog! Fel se merüljön benned, hogy kudarcot fogsz vallani!

 

Keresd a kihívásokat!

kihívás

Lépj ki a komfortzónádból, és keresd azokat a helyzeteket, amelyektől eddig szorongtál! Próbálj ki új dolgokat még akkor is, ha nagyon nehezedre esik, és elsőre nem érzed jól magad a szituációban! Csináld bátran, kitartóan, és előbb-utóbb el fog tölteni az a jó érzés, hogy megcsináltad, megtanultad, kipróbáltad. Minden egyes ilyen szituáció növelni fogja az önbecsülésedet. Sajnos a magabiztosságot nem adják ingyen, gyakran meg kell érte szenvedni.

 

Tanuld meg, hogy a kudarc a siker része!

A magabiztos ember tudja, hogy a kudarc és a vereség csak átmeneti megtorpanás a céljai felé vezető úton. Amikor elbukik, nem azt gondolja, hogy ő egy lúzer, hanem azt, hogy a helyzetet ily módon nem lehet megoldani, vagyis rossz módon próbálkozott. És megpróbálja másként. Vállalja az újabb és újabb baki kockázatát – egészen addig, amíg rá nem talál a „helyes megoldásra”. Számára a kudarc a tanulási folyamat része.

álmok

Ne érdekeljen, hogy mások mit gondolnak rólad!

A bátortalan ember gondolatainak nagy részét az köti le, hogy azon aggódik, hogy mások mit gondolnak róla. A magabiztos ember tudja, hogy ehhez egyrészt a világon semmi köze nincsen, másrészt tisztában van vele, hogy a többi ember éppen azon aggódik, hogy ő mit gondol róluk. Ne engedd, hogy mások véleménye befolyásolja azt, hogy hogyan akarsz élni! Úgysem tudsz mindenkinek megfelelni, és mindig akad majd néhány ember, aki a szájára vesz – akkor legalább élj úgy, hogy neked jó legyen!

 

Szeresd magad úgy, ahogy vagy!

Persze, mindenkinek vannak jó és kevésbé szimpatikus vonásai. A gondot nem is igazán a belső, hanem a külső szokta jelenteni. Itt nagy, ott kicsi, amott hurkás, nem elég izmos, mindenki el tudja mondani magáról, hogy mi az, ami nem tetszik a külsejében. A magabiztos ember a változtathatón igyekszik változtatni, de tisztában van azzal is, hogy nem a külsején múlik a sikere, hanem a magabiztos kisugárzásán. Elfogadja azt is, ami nem túl előnyös rajta, és nem a görcsöléssel teszi tönkre az első randiját vagy az állásinterjúját. Hidd el, hogy ami miatt aggódsz, az a másik embernek legtöbbször fel se tűnik!

KATTINTS A LINKRE!

Fejleszd az önbecsülésedet! Nézd meg az ELBŰVÖLŐ ÖNBECSÜLÉS MESTERKURZUS videóit!

Ha szeretnél magabiztosabb lenni, de egyedül nem boldogulsz, gyere, dolgozzunk rajta együtt!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, hátha nekik is segít.

Kövess a facebookon is, és akkor nem maradsz le egyetlen bejegyzésről sem!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük