Így hozd ki a legtöbbet a netes társkeresésből

A netes társkeresés megsokszorozza a pártalálási esélyeinket, ám nem csodaszer, csak egy eszköz, amit meg kell tanulni helyesen használni. Sajnos sokan az első kudarcok után feladják, mert eszükbe sem jut, hogy ennek is megvannak a maga fortélyai. Ha ezeket nem ismerjük, gyakrabban ér minket kudarc, és elmegy a kedvünk az egésztől. Pedig az eszköz jó, csak meg kell tanulni jól használni!

Kell egy jó regisztrációs lap

Ez az alap. Ennek hiányában vaktában lődözünk. Márpedig minden vadász tudja, hogy egy vadat csak pontos célzással lehet elejteni. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a lehető legrészletesebben és legőszintébben töltsd ki a kérdőívet, amit a gép dob! Hazudni fölösleges, hiszen legkésőbb a személyes találkozón úgyis kiderül, hogy nős vagy, a két gyereked veled lakik, és tíz kilóval többet nyomsz mint amennyit bevallottál. Nem jó alap egy kapcsolathoz, ha hazugsággal, simlizéssel indítasz.

Nagyon fontos, hogy mutasd be magadat, ha lehetséges: érdekesen! Ne a szokásos hobbikat sorold fel, hanem írj inkább arról, hogy miféle tevékenységekhez, hobbikhoz, élethez keresel társat! Írd le részletesen azt is, hogy kit keresel! Ha tartós kapcsolat reményében regisztráltál, akkor ne szégyelld leírni! Persze, lehet, hogy ezt olvasva sokan továbbkattintanak, de ők úgysem a te embereid. Azt is érdemes rögzíteni, hogy ki az, akivel egészen biztosan nem akarsz találkozni. Lehet, hogy néhányan szemét leveleket írnak majd, és megkérdezik, hogy mégis mire alapozod az igényeidet. Nagy levegő, és kuka – válaszra méltasd őket! De van esély rá, hogy ezzel kiszűröd azokat, akik nem a te embereid. Időt és energiát takarítasz meg, ami nem egy utolsó szempont, amikor ketyeg az a nyomorult biológiai óra.

 

Írjál!

Ne várd meg, hogy neked írjanak! Írjál te is! Nem csak a pasik joga a kezdeményezés! Lányok is egészen nyugodtan megszólíthatnak férfiakat, hiszen ezért vagytok ott mindketten. Figyelem! Nem elég, ha megbököd vagy „kedvenceled”  a másikat! Sokkal tisztább, világosabb, ha írsz neki egy levelet, amiben röviden bemutatkozol, és érdeklődsz a másik iránt. Nem javaslom, hogy ugyanazt a sablon-levelet küldd el mindenkinek. Legyél egyéni, érdekes, figyelemfelkeltő!

Ne levelezgess hosszan!

Gyakori, hogy többhetes, kölcsönösen lelkes e-mailezés után, amikor végre testközelbe kerültök egymással, az eredmény: undor első látásra. Ráadásul a kutatások szerint a személyes találkozás okozta csalódás esélye egyenesen arányos a levelezés időtartamával. Vagyis: minél tovább leveleztek, annál nagyobb az esélye, hogy csalódni fogsz a személyes találkozón. Sajnos minél hosszabb ideig levelezgetsz a másikkal, annál tovább építgeted, csiszolgatod a légváradat erről a kapcsolatról, ami a találkozón az első három másodpercben ki fog pukkadni. A kutatások szerint 23 napnyi levelezés után a másiknak minimum egy görög istennek vagy istennőnek kell lennie, hogy a személyes találkozáskor megfeleljen az elvárásoknak.

Adj második, harmadik esélyt!

Sokan abban hisznek, hogy majd az első találkozón kialakul a szerelem első látásra, vagy legalább lesz köztük egy kis „kémia”.  A kutatásoknak nem sikerült még pontosan meghatározniuk, hogy mit is jelent pontosan ez a „kémia”, azt pedig pláne nem, hogy mi a forrása. Alapvető biológiai késztetés? Komplex pszichológiai egyezés? Isten tudja. Néha van ilyen, de egészen biztos, hogy nem minden szerelem indul így. Erre várni balgaság és önbecsapás. A legtöbb randiguru véleménye szerint a „kémia” hiánya az első találkozón még egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem találtuk meg az Igazit. A kémia hiánya semmit nem árul el a kapcsolat lehetséges kimeneteléről.

Gondolj bele! Lehet, hogy épp a potenciális Igazidat utasítod vissza pusztán azért, mert abban hiszel, hogy a szerelemnek első látásra kell bekövetkeznie. Éppen ezért azt javaslom, hogy ha nem ellenszenves az illető, és szívesen töltesz idő a társaságában, adjál neki második, harmadik esélyt! Ha a harmadik randin sem érzel semmiféle késztetést arra, hogy megcsókold a reménybeli párodat, akkor erre valószínűleg hiába vársz, köszönj el tőle udvariasan.

Legyen valaki, aki erősít!

A neten randizni kockázatos és néha fájdalmas. Rengeteg frusztrációval, csalódással, szomorúsággal jár. Egészen biztos vagyok benne, hogy egyetlen társkereső sem úszhatja meg, hogy ne kerüljön az útjába egy-két nagyon sérült ember, akik vagy rácsimpaszkodnak, vagy megbántják. Az is biztos, hogy lesz olyan, aki neked tetszeni fog, te viszont nem jössz be neki. Éppen ezért fontos, hogy amikor aktívan társkeresőzöl, legyen melletted egy olyan jó barát, aki támaszt nyújt a szomorúság, frusztráció, elkeseredés nehéz pillanataiban. Olyan ember, aki bízik abban, hogy előbb-utóbb megtalálod a társadat, és képes támogatni az önbecsülésedet ebben a nehéz folyamatban.

Ha szeretnéd a legtöbbet és a leghamarabb kihozni a társkeresésből, nézd meg a Hódíts online videós tudásanyagot!

Ha inkább személyes segítségre van szükséged, gyere el egy társkereső coachingra!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük