Introvertáltként így találhatsz könnyen társat

Köztudott, hogy az introvertált ember energiát leszívja a nyüzsgés, a sok ember, éppen ezért ő jobban tud pihenni, töltődni egy csendes szobában, és nagyon nehezen szánja rá magát arra, hogy elhagyja a menedékét. Általában nem ő a társaság középpontja, és nehezére esik ismeretlenekkel szóba elegyedni. Ezek mind komoly hátrányt jelentenek, amikor társat akar találni. Azonban kevesen tudják, hogy introvertáltaknak komoly erősségeik is vannak, amelyek bizony nagyban segítik őket a társkeresésben.

Csináljunk az erősségekből előnyt!

Az introvertáltak valóban gyakran zárkózottak, félénkek, nem szívesen kerülnek mások figyelmének középpontjába. Ugyanakkor olyan erősségeik is vannak, amelyek jól jönnek a társkeresés során. Éppen ezért nem az a cél, hogy a gyengéiken próbáljunk javítani – vagyis nem arra kell „idomítani” magunkat introvertáltként, hogy minél nagyobb közönség elé álljunk ki beszélni – , a cél inkább az, hogy a meglévő erősségeinket használva hozzuk ki magunkból a legtöbbet. Ha például úszóversenyt hirdetnénk az állatiskolában, akkor nem a kolibrit neveznénk be, és nem állnánk neki erőszakkal megtanítani úszni, ugye? Őt inkább egy repülőversenyen indítanánk.

Hasonlóképpen egy introvertáltnak is azt kell megvizsgálnia, hogy melyek azok az erősségei, amelyek jó szolgálatot tesznek neki a társkeresés során.

 

Készíts tervet!

Az introvertáltak kitűnően el tudnak mélyedni egy problémában, képesek hosszasan elemezni egy helyzetet, és megoldási terveket készítenek. Introvertáltként például elgondolkodhatsz azon, hogy kit keresel, leírhatod, hogy te milyen vagy (jól jön majd a regisztrációs lap kitölténél!), és eltervezheted, hogy hol, hogyan és mikor fogsz társat keresni. Egy introvertált egészen biztos, hogy alaposan végignézi a különböző online randifelületeket, és hosszas elemzés után fogja eldönteni, hogy számára melyik lesz a legjobb.

A tervezés azért is hasznos az introvertált számára, mert neki nagy erőfeszítést igényel, hogy elmenjen egy eseményre, randira. Azzal segíthet magának, ha ezeket eleve betervezi a hetébe, jó előre rögzíti a naptárában. Például tudatosan végiggondolja, hogy miféle programokon van lehetősége ismerkedni, és ezeket jó előre betervezi.

Írásban jobbak

Az introvertáltak sokkal könnyebben ismerkednek írásban mint élőszóban. Így ők lehetnek az online randifelületek igazi bajnokai. Amíg egy extrovertált pár mondatban elintézi a regisztrációs lap kitöltését, addig egy igazi intro esetleg napokig fogalmazza, de az olyan szellemes, kedves, bájos lesz, hogy kétszer annyi levelet kap majd mint egy extro. A társkereső coachingok során a legfrappánsabb, legszellemesebb bemutatkozásokat introktól  hallottam. Az introvertált rendkívül ügyesen ismerkedik levélben. Képes és szeret is hosszasan levelezni, és mire a találkozó időpontja elérkezik, már nem két vadidegen ember pillantja meg egymást először, ami egy intro számára sokkal kényelmesebb.

 

Empátia

Az intrók komoly erőssége az empátiás készség, ami komoly előnyt jelenet számukra a társkeresés során. Nem ők lesznek azok, akik az első randin el akarják kápráztatni a partnerüket. Az intrók csendesen figyelnek, infókat gyűjtenek az új emberről, aki ezt a komoly figyelmet nagyon hízelgőnek érzi. A kutatások szerint azt az embert tartjuk vonzónak, akinek a társaságában jól érezzük magunkat. Az intrók az empátiájukkal, odafigyelésükkel ösztönösen nyújtani tudják ezt a jó érzést.

 

Óvatosság

Az introvertáltak rendkívül óvatosak, számukra az ismerkedés lassú folyamat. Érzéseikkel, kíváncsiságukkal nem rohanják le a másikat, hagyják, hogy a folyamat magától történjen. Ez egyrészt hátrány számukra, hiszen egy extrovertált férfi sokkal gyorsabban szeretne ismerkedni, ugyanakkor megadja az intrók számára azt a biztonságot is, hogy nem mennek bele olyan kapcsolatba, amely nem előnyös, esetleg kifejezetten veszélyes számukra. Ezzel rengeteg bajtól, bánattól megkímélik magukat.

Kedves introvertált Olvasó! Remélem, sikerült bebizonyítanom, hogy a csendes, visszafogott stílusoddal, óvatosságoddal komoly sikereid lehetnek a társkeresésben.

Ha elakadtál valahol a társkeresés folyamatában, nézd meg, hogyan tudok neked segíteni!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük