Évekkel ezelőtt komoly összeget fizettem volna annak, akik elárulja nekem, hogy mitől lesz vonzó egy nő. Egyedülálló nőként persze szigorúan csak elméleti szempontból érdekelt a dolog. Jártam előadásokra, tréningekre, terápiára, képeztem magam mindenféle pszicho dologból. A választ mégis egy furcsa tapasztalatnak köszönhettem.

féltékenység-1

A dolog onnan indult, hogy évekkel ezelőtt egy társaságban egy különleges jelenségre figyeltem fel. Egy különösen vonzó, szép nő egyedül iszogatott egy sarokban. Figyeltem, mi történik. A férfiak úgy dongták körül, mint a legyek. Keringtek körülötte, megközelítették, lecsaptak. Odaléptek hozzá, beszélgettek vele pár percig, majd odébbálltak. Nem sokkal később jött a következő. Az volt a furcsa az egészben, hogy egyetlen pasi sem maradt a nő mellett öt percnél tovább. Pedig tényleg gyönyörű, csinos hölgy volt, minden a megfelelő helyen domborodott rajta.

 

A vonzó duci lány

 

Mivel olyan mélázós kedvem volt, csak úgy néztem ki továbbra is a fejemből, amikor feltűnt, hogy a terem közepén egy átlagos külsejű gömbölyded lányt egy egész csapat férfi vesz körül. Nagyokat kacagtak, iszogattak, a férfiak csillogó szemmel követték a lány történeteit. Mivel ekkor már évek óta foglalkoztatott, hogy vajon mi lehet a jó nőség titka, gondoltam, most kiderítem, mi folyik itt. Odasétáltam a csinos nőhöz. Ekkorra már az utolsó pasi is a duci lányt hallgatta, nem kellett várnom a soromra. Odaültem mellé, és megpróbáltam vele beszédbe elegyedni. Akkor már újságíróként dolgoztam, nem volt gondom azzal, hogy sztárokkal térdremegés nélkül társalogjak. De az a hűvös nagyképűség, ami ebből a nőből áradt, mellbe vágott. Bevallom, két percet se bírtam vele beszélni. Fejvesztve menekültem át a duci lány társaságába. És akkor megértettem mindent. A lányból áradt a báj, a kedvesség, a humor. Látszott rajta, hogy tisztában van önmagával. Tudatában volt a hasa körüli hurkácskáknak, a pici tokának, mégis áradt belőle a fesztelenség. És ez volt a vonzó.

 

A duci lány titkai

 

Na, akkor megértettem a dolog lényegét. Ez a csaj szereti magát! Pár alkalommal később megismerkedtem vele, mert tudni akartam a titkát. Elmesélte, hogy mennyi gondot okozott neki a súlyfelesleg, és mennyi időt, energiát szánt arra, hogy lefogyjon. Miután nem sikerült álmai alakjáig fogyasztania magát, feladta az egészet, és elhatározta, hogy akkor inkább belenyugszik abba, ami van, és mindent elkövet, hogy így szeresse magát. Úgy ahogy van. Mindenféle önfejlesztő módszert kipróbált, rengeteget dolgozott magán. Plusz tervbe vette, hogy ha már párja nincs, akkor legalább egyedül lesz boldog. Törekedett arra, hogy sokat legyen a barátaival, társaságba, kirándulni járt, táncolt, önkénteskedett. És amikor feladta, hogy megtalálja a társát, akkor botlott bele egy fiúba, aki totál odavolt érte. Az esküvőjükön a srác a pohárköszöntőjében elmesélte, hogy az fogta meg először a menyasszonyában, hogy mennyire boldognak, kiegyensúlyozottnak, harmonikusnak látta, és ez tette számára igazán vonzóvá.

 

Szeresd meg magadat!

 

Amikor megismertem a lány történetét, hittem is meg nem is. Persze, láttam, hogy kedves, vonzó nő, láttam, hogy a pasik odavannak érte, tudtam, hogy boldog házasságban él. Na de mégis! Ennyi lenne? Szeresd magadat, meg legyél boldog? Olyan nyálasan hangzott. Mivel jobb ötletem nem volt, alaposan kikérdeztem a csajt, hogy mi mindent tett azért, hogy jól érezze magát, és elkezdtem követni a példáját.  Komolyan dolgoztam azon, hogy megszeressem azt, aki vagyok, és jól érezzem magam a bőrömben. Nem telt el egy év, és találkoztam azzal az emberrel, aki ma a férjem. Hogy hiszed-e vagy sem, az rajtad múlik. Csak gondoltam, elmesélem nektek ezt a kedves történetemet, amikor tavasz van, és a madarak is a társukat keresik.

KATTINTS A LINKRE!

Ha szeretnéd fejleszteni az önbecsülésedet, nézd meg az Elbűvölő önbecsülés videóit!

Ha inkább egyénileg dolgoznál önmagad fejlesztésén, gyere el egy coachingra!

 

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük