Két női szokás, amit ha megértesz, hosszabb ideig élhetsz

A nőkkel kapcsolatban van két kérdés, ami évszázadok óta bosszantja a férfiakat: miért tart ennyi ideig egy bevásárlás, és miről csacsognak ennyit a nők egymás között. Ha megérted ezt a két jelenséget, többé nem idegesíted magad rajta.

Miért imádnak vásárolni a nők?

 

Az interneten karikatúrák tömkelege kering arról, hogy egy férfinak maximum öt percig tart megvenni egy cipőt, míg a nők többsége számára ez minimum egész délutános elfoglaltság, és az eredménye két pár cipő, három sminkcucc, néhány kiegészítő és pár dolog a gyereknek és a férjnek. A jelenségnek természetesen evolúciós gyökerei vannak.

Amikor az ember barlangban lakott, és törzsben élt, az asszonyok elmentek élelmet keresni. Naphosszat gyűjtögettek, és soha nem tudhatták, hogy aznap mit találnak. Azzal viszont tisztában voltak, hogy amit találnak, azt be kell gyűjteni, annak ehetőnek kell lenni, és jó sokat kell szedni belőle. Ehhez kiváló memória és részletek iránti figyelem kellett. Például meg kellett jegyezni, hogy melyik bokorról, mikor szedtem tavaly jó termést. A törzs jóléte a nők gyűjtögetőképességén, kreativitásán, memóriáján múlott.

A mai nők azoknak az ősasszonyoknak a leszármazottai, akik rendelkeztek ezekkel a tulajdonságokkal. Amikor tehát egy mai nő bevásárlókörútra indul, viszi a kosarát, a kreativitását és a memóriáját latba vetve különféle holmikat gyűjtöget a családja számára: élelmet, ruhát, vitamint és olyan dolgokat, amelyekkel otthonosabbá teheti a „barlangját”. Ezzel szemben, amikor egy férfi vadászni indult, akkor célirányosan közelítette meg a vadat. Hasonlóan mai társához, aki vásárlásai során ehhez hasonló céltudatossággal közelíti meg a polcon az alsógatyát. Elindul, hogy minél hatékonyabban és célirányosabban levadássza a szükséges darabot.

A nőknek bámulatos memóriája van: képesek észeben tartani egy egészen hosszú bevásárlólistát, tudják, hogy hol, mi mennyibe kerül, hol olcsóbb, mikor van akció. És vásárlás közben még egy csomó mindent felfedeznek, ami jól jöhet a családnak vagy a háztartásnak.

Jól kell kinéznem

 

A férfiak azt sem szokták megérteni, hogy miért kell egy nőnek 12 pár cipő, és 25 felső. A helyzet az, hogy a nők ugyanúgy versengenek azért, hogy jól nézzenek ki, mint ahogy a férfiak versenyeznek a munkában vagy a sportban.  A nők úgy érzik, ki kell tenniük magukért, hogy megszerezzék és megtartsák a férfi érdeklődését, szerelmét. A vásárlás tehát a nők számára személyes és genetikai túlélés kérdése is. Ha túl sokáig tart ruhát venni, az azért van, mert számukra ez valóban élet-halál kérdése. Egyébként a kutatások is azt igazolták, hogy a házasság tartósságát a nő öltözködésbeli tudatossága jelzi előre.

Tehát kedves férfitársam! Ne kritizáld a nőt akkor, amikor órákig válogat a boltokban, és a szerinted fölösleges 12. pár cipőt veszi meg. Asszonyod éppen a kapcsolatotok tartósságán dolgozik. Fogadd el ezt az evolúciós tényt, és ha utálsz vásárolni, ne menj vele, de dicsérd meg a neked is tetsző „zsákmányt”.

Miért tölt ennyi időt a barátnőivel?

 

A Szex és New York óta tudjuk, hogy amikor egy férfi tartós kapcsolatot alakít ki egy nővel, egyúttal a barátnőivel is kapcsolatba lép. A férfiak gyakori kérdése: miért telefonálnak olyan hosszan egymással a nők? Miért kell neki a barátnői társasága akkor is, ha naphosszat vele vagyok, és mindent megadok neki?

Nos, van valami, amit a nők csak a barátnőiktől kapnak meg, és a partnerüktől nem. Kutatásokból kiderült, hogy azok a nők, akiknek kevés barátnőjük volt, kétszer akkora valószínűséggel haltak bele az emlőrákba, mint azok, akiknek szoros, közeli barátai voltak.

A jelenségnek ismét evolúciós gyökerei vannak. A vadászó-gyűjtögető korban a túlélés azon múlott, hogy a nők milyen kapcsolatokat alakítottak ki a törzsön belül. Ha a férfi zsákmány nélkül tért haza, az asszony kapcsolatain múlott, hogy a család aznap kapott-e enni. A nők közti szövetség ma is fontos tényező a nők jóllétében, egészségében. Érdekes, hogy míg a férfiak élethosszát az határozza meg, hogy házasok-e vagy sem, addig a nők életének hosszára barátnői kapcsolatok gyakorolták a legnagyobb hatást.

Tehát kedves férfi társam! Ha tovább akarsz élni, maradj együtt a pároddal, és törekedj a boldog párkapcsolat fenntartására! Ha pedig azt akarod, hogy a partnered tovább éljen, buzdítsd arra, hogy ápolja a barátnőivel való kapcsolatot!

Mégis miről beszélgetnek ennyit?

 

A válasz: mindenről. Míg a férfiak többségének a felesége az egyetlen bizalmasa, és az egyetlen dolog, amiről nem beszélnek a feleségükkel, a munkahelyi stressz, addig a nőknek számtalan olyan témájuk van, amiről nem beszélgetnek a férjükkel. Egy kutatásban a nők arról számoltak be, hogy a személyes dolgaikat többnyire nem a férjükkel, hanem a barátnőikkel, azonos nemű rokonaikkal beszélik meg. Vagyis még a legjobb párkapcsolat sem képes mindent megadni egy nőnek, amire szüksége van.

Egy igazi férfi nem érzi ezt fenyegetésnek, nem neheztel emiatt a felesége barátnőire, és nem próbálja megszabni, korlátozni, hogy kivel töltheti az idejét. A bántalmazó férfiak egyik legfőbb közös tulajdonsága, hogy féltékenyek a párjuk barátnőire, és megpróbálják beszabályozni a párjukat, igyekeznek őt elszigetelni a barátnőitől.

A konklúzió tehát: ha a párod úgy érzi, hogy kevés barátnője van, biztasd, hogy csatlakozzon egy női klubhoz. Ha a párodnak vannak barátnői, ő is és te is tovább fogsz élni.

Ha párkapcsolati témában elakadtál, nézd meg, hogyan segíthet neked a párkapcsolati coaching!

Kövess a facebookon is, ahol naponta újabb és újabb érdekességeket olvashatsz ebben a témában!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük