A kiegyensúlyozott kapcsolatok 7 alapelve

Küszködünk sokat a kapcsolatainkkal. Viták, ellentétek, ítéletek, pletykák, felelőtlenség, árulás, bizalomvesztés szegélyezi az életünket. Jó lett volna, ha születésünkkor mellékeltek volna az élet nevű társasjátékhoz egy játékszabályzatot is.

harmony

A saját és klienseim életén végignézve azt tapasztalom, hogy időnként óriási káosz van a fejünkben azzal kapcsolatban, hogy mikor hogyan kellene viselkedni, vagy hogyan kellene dönteni. Tépelődünk sokat, aztán csináljuk, ahogy tudjuk. Persze azért a többségünknek vannak elvei, amelyek segítenek bizonyos helyzetekben.

Brené Brown: Bátraké az erő című könyvében találtam egy zseniális alapelv-listát, ami segíthet eligazodni a kapcsolataink útvesztőiben. Úgy érzem, ha ezt sikerülne betartani, harmonikusabbak lennének a kapcsolataink, és kevesebb fájdalmat okoznánk egymásnak.

1. Határok

Tiszteletben tartom mások határait. Ha nem vagyok biztos benne, mi van rendben és mi nincs, akkor megkérdezem. Hajlandó vagyok nemet mondani.

 

2. Megbízhatóság

Azt teszem, amit mondok, hogy tenni fogok. A munkában ez azt jelenti, hogy tisztában vagyok a képességeimmel és a korlátaimmal, így nem ígérek olyat, amit nem tudok teljesíteni. Képes vagyok teljesíteni a vállalt feladataimat, és egyensúlyozni a teljesítendő feladatok között.

 

3. Elszámoltathatóság

Saját hibáimat elismerem, bocsánatot kérek, és igyekszem jóvátenni, amit elrontottam.

 

4. Diszkréció

Nem osztok meg olyan információkat vagy tapasztalatot, amit nem az én dolgom megosztani. Biztosítlak róla, hogy a titkaidat megtartom, és nem vagyok kíváncsi olyan információkra, amelyek bizalmasak, és mások rád bízták őket.

diszkrecio

5. Integritás

A bátorságot választom a kényelem helyett. A helyeset a szórakoztató, gyors vagy könnyű helyett. Értékeim szerint élek, nem csak prédikálok róluk.

 

6. Előítélet-mentesség

Merem kérni, amire szükségem van, és te is kérheted, amire szükséged van. Előítélet nélkül beszélhetünk arról, amit érzünk.

 

7. Nagylelkűség

A lehető legnagylelkűbb feltételezést teszem mások szándékaival, szavaival és tetteivel kapcsolatban.

 

KATTINTS A LINKRE!

Ha sok a vita, veszekedés a párkapcsolatodban, nézd meg a Mentőcsomag veszekedő pároknak című videós előadás-sorozatot!

Ha mégis nehezen döntöd el, hogy merre tovább, nézd meg, hogyan segíthetek neked! Kattints!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük