Legyél boldog szingli!

 Ha azért vagy elkeseredve, mert nem találod életed társát, és azt gondolod, hogy ez most már mindig így marad, még ne add föl! Lehet, hogy most kilátástalannak tűnik a helyzeted, de legalább háromféle megoldás közül választhatsz.

Egy korábbi bejegyzésemben már írtam arról, hogy az emberek többsége azt gondolja, hogy nem létezik boldog egyedülálló. A kutatások viszont egyértelműen azt bizonyítják, hogy nem kell elásnia magát egy szinglinek, igenis lehet boldog. Erről az Van-e boldog szingli című írásban olvashatsz.

Ha nagyon el vagy keseredve, és azt gondolod, hogy „Egyedül vagyok, és ez soha nem fog megváltozni.”, akkor vagy igazad van, vagy nincs. Lehet, hogy ez tényleg így marad, de dönthetsz úgy is, hogy beleadsz apait-anyait, és változtatsz ezen.

 

Addig dolgozol, amíg társat nem találsz

 

Ha zavar egy helyzet, akkor a legkézenfekvőbb megoldás, hogy megkeresed az okokat: miért van ez így? A legtöbb egyedülálló ott rontja el, hogy a másik nemet és a társadalmat kezdi el okolni. „Minden férfi szemét, minden nő csak a pénzemet akarja.”, „Manapság sehol nem lehet ismerkedni.” „Az online társkeresőkön már csak a maradék van jelen, aki nem kellett senkinek.” Számtalan kifogás létezik. Azonban ha tényleg társat akarsz találni, érdemes előbb mélyen magadba nézni, és megkeresni, te mit rontasz el. Tényleg annyira tökéletes vagy, hogy hozzád csak a legszebb, legjobb, legokosabb, leggazdagabb társ illik? Tényleg reálisak az elvárásaid? Te képes vagy egy párkapcsolatban normálisan működni? Jól bírod az intimitást? Millió kérdést lehetne még feltenni. A lényeg, hogy nézz magadba, és kövess el mindent, hogy alkalmas legyél egy párkapcsolatra. Aztán ha ezzel a melóval végeztél, akkor bizony adj bele mindent, és kezdj el tudatosan randizni, és ne akadj fenn az első három kudarcon. Társat keresni épp olyan feladat, mint munkát keresni. Idő, energia és kudarctűrő képesség kell hozzá.

 

Elhatározod, hogy boldog leszel társ nélkül is

 

Ha tényleg úgy látod, hogy nem tudsz, nem akarsz dolgozni magadon és azon, hogy társat találj, akkor dönthetsz úgy is, hogy megpróbálsz egyedül boldogulni, ám nyitott maradsz egy kapcsolatra. Hátha. Ebben az esetben érdemes azzal kezdeni, hogy változtatsz a gondolkodásmódodon, és az „én vagyok az örök lúzer, és én soha nem kellettem senkinek” gondolata helyett inkább úgy gondolsz magadra, hogy „úgy döntöttem, hogy egyedül élek, és kiélvezem ennek minden előnyét” vagy „mindent megteszek azért, hogy boldog legyek”.

Azt gondolom, hogy ez a második megoldás is járható út. Sokan épp ebben a szakaszban találnak társat. Amikor már lemondtak arról, hogy görcsösen és mindenáron társat akarjanak, és már nem csimpaszkodnak minden szembejövőre abban a reményben, hogy na, majd ő lesz az igazi, akkor ellazulnak annyira, hogy képesek tét nélkül lazán és könnyedén ismerkedni.

Arról nem is beszélve, hogy egy igazán boldog embert a másik nem testileg is vonzóbbnak, intelligensebbnek, melegszívűbbnek talál, mint egy megkeseredett egyedülállót. Vagyis a boldog emberek nagyobb eséllyel találnak társat.

boldog nő5

Egyedül is teljes és gazdag életet tudok élni

 

A harmadik verzióban tényleg és csakugyan végképp feladod, és elkezded tudatosan felépíteni azt az életet, amelyet egyedül élsz. Ez persze nem jelenti azt, hogy feltétlenül zárdába kellene vonulnod, vagy venni ötven macskát. Azt jelenti, hogy tudatosan elkezded kiépíteni a baráti körödet, szorosabbra fűzöd a kapcsolatot a testvéreddel, azok gyerekeivel. Keresel egy ügyet, amelyért szívvel-lélekkel dolgozhatsz. És elkövetsz mindent, hogy csakugyan teljes életet éljél. Nem élsz többé váróteremben, várva az igazit, hanem úgy gondolsz magadra, hogy a házasok vonata elment, és felszállsz az egyedülállók buli-szerelvényére. Hidd el, sokan vannak azon a vonaton, tutira nem leszel magányos!

Rengeteg könyv, előadás és tanfolyam szól arról, mit tehetsz azért, hogy boldog legyél. Hidd el, nem lehetetlen ezt egyedül elérni, de bizony ezért is tenni kell.

Ha nem tudsz dönteni, vagy már döntöttél, de szükséged van segítségre a megvalósításhoz, akkor gyere el egy társkereső coachingra, és együtt megkeressük a te megoldásodat.

Ha szívesen tudnál meg többet a hatékony társkeresésről, nézd meg az Igényes társkeresők mesterkurzus videóit!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük