Megújult kapcsolat egy félrelépés után

Júliusban több bejegyzésben is írtam a hűtlenségről. Akkor érkezett a következő olvasói levél, amely rávilágít arra, hogy a hűtlenség soha nem ok nélkül tör be egy pár életébe, és megmutatja, hogy lehet még közös élet egy félrelépés után, ha mindkét fél hajlandó dolgozni a kapcsolatért.

 

félrelépés 2Érdekességképpen szeretném megosztani a házasságunk történetét. Talán más is tanul belőle.
20 éve vagyunk együtt a párommal, ebből 17 éve vagyunk házasok. Mindkettőnknek ez volt az első nagy szerelem. Szép házasságunk volt mindig, olyan igazi álompárost alkottunk.

 

Mindig voltak KÖZÖS CÉLJAINK, amiket szépen sorban meg is valósítottunk. Házat építettünk, autót vásároltunk stb. Közben azért jöttek nem tervezett dolgok is, de mi ezeket is könnyedén vettük. Devizahitel, munkanélküliség minket is érintett, de a többséghez képest mi ebből nagyon gyorsan kimásztunk. Eladtuk a házunkat, majd 400 kilométerrel arrébb újraépítettük az életünket. A páromnak jó munkahelye volt, és megvásároltuk álmaink házát álmaink helyén.
Született két gyermekünk, mindkettő koraszülött lett, a második ráadásul mozgás- és értelmi sérült, de ez sem okozott semmilyen törést a házasságunkban. A párom mindig mellettem volt, kölcsönösen támogattuk egymást.
Aztán velem történt valami 2012-ben. Akkor már 6 éve voltam otthon a kisfiammal, és valami megtört bennem. Nem találtam a helyem, értéktelennek éreztem magma amiatt, hogy nem dolgozom „csak” a kisfiammal vagyok otthon.

 

Ekkor a virtuális világ felé fordultam, ahol „barátokra” leltem. Ha nem is az egész napomat, de az időm nagy részét a játék tette ki. A párom persze próbált kirángatni ebből a helyzetből, de nem igazán figyeltem rá. A külvilágból próbáltam visszaigazolást keresni, hogy milyen értékes ember vagyok, és közben nem vettem észre, hogy a párom eltávolodott tőlem.

 

Időközben kigyógyultam ebből a „betegségemből”, de a házasságomban törés keletkezett. Mivel nem voltam a párom mellett, mert elfoglaltak a virtuális barátaim, így elhanyagoltnak érezte magát. Mire észrevettem, szinte már késő volt. Időközben ő is kívülről próbált visszaigazolást keresni, hogy ő bizony egy nagyon szuper férfi, s talált is erre megfelelő hölgyet, aki el is hitette vele.

 

2014 év végén aztán bejelentette, hogy megtalálta az „Igazit”, és ezennel vége a házasságunknak. Hát ekkor egy világ omlott össze bennem, ráadásul észre sem vettem, csak gyanakodtam, hogy valami nem kerek a házasságunkban. Leültünk, megbeszéltük a válásunk minden részletét, de megígérte, hogy még pár hétig nem megy el, mivel a kisfiammal 2 hétre kórházba vonultunk rehabilitációra.

 

Ez a 2 hét viszont benne indított el valami változást. Sokat leveleztünk telefonon, elkezdtünk nosztalgiázni. Amikor hazamentünk a kicsivel, megbeszéltük, hogy külső segítséget kérünk, mert nincs ereje elhagyni minket. Ekkor jutottunk el házassági tanácsadóhoz, ami életünk legjobb döntése volt, mivel minden történés hirtelen világossá vált, mi mit váltott ki.
Konkrétan beletuszkoltam a páromat egy hűtlenségbe.

 

Nálunk a hűtlenség egy nagyon jó jelzés volt arra, hogy az önismeret útján megakadtunk.Azóta mindent megbeszéltünk, a szeretőt egy kicsit nehéz volt kiiktatni, mert ő a szokásos lemezt rakta fel, amit a szeretők ilyenkor szoktak: hogy a férjem csak a gyerekek miatt marad velünk, de egyébként őt szereti igazán. Nem jött rá, hogy ő csak egy szeretetpótlék volt a férjem számára.
Itthon rendeződött minden, és elindultunk az önismeret útján.

 

Rengeteg közös programunk lett újra, együtt járunk előadásokra, koncertekre, amiket évek óta nem csináltunk, mert én mindig a gyerekekre hivatkoztam. Elvégeztem egy párkapcsolati tanácsadói tanfolyamot is, annyira megtetszett, és szívemből ajánlom mindenkinek. Nagyon hasznos tudást kap az ember.

 

Nálunk a hűtlenség egy magasabb szintre emelte a kapcsolatunkat. Nem mondom, hogy könnyű volt a feldolgozás, mivel szakember segítségét kellett igénybe vennem. Mindketten jártunk kineziológushoz, hogy gyorsabban haladjunk. Ez is nagyon jó döntésnek bizonyult, mivel rámutatott azokra a dolgokra, ahol még elakadásunk volt. Bizakodva nézünk a jövőbe, hiszen jelenleg a házasságunk nyarát éljük újra a rövid tél után.
Ha szeretnél egyéni beszélgetés formájában ránézni a párkapcsolatodra, akkor jelentkezz gyorsan a szeptemberi félárú beszélgetésekre! Még van pár szabad hely.

Ha szeretnél többet tudni arról, hogy milyen egy jó házasság, akkor neked szól a Boldog párkapcsolat titkai előadássorozat.

Ha párkapcsolati konfliktusok keserítik meg az életedet, akkor gyere tanulj meg egy vereségmentes stratégiát a Konfliktuskezelés a párkapcsolatban tréningen.

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük