Mi az, amit bánni fogsz tíz év múlva?

Te mit tennél másként, ha elölről kezdhetnéd? Mi az, amit nem tettél meg korábban, de ma már bánod? És mi lesz az, amit ma nem teszel meg, de tíz, húsz év múlva bánni fogod?

 

Segítőként dolgozom, és általában olyan emberek ülnek le velem beszélgetni, akik elakadtak valahol, nem tudnak dönteni, nehéz élethelyzetben vannak. Gyakran érintenek meg sorsok, hiszen én is emberből vagyok.

Pár hete beszélgettem valakivel, és azt éreztem, hogy ha nem változtatok az életem egy bizonyos területén, akkor tíz év múlva ott fogok tartani, ahol a velem szemben ülő. De az a pillanat, az a nap, amikor még változtathatok, az most van. Nem holnap, nem holnapután, hanem ma. Most, azonnal el kell kezdenem. Ha elszalasztom a változtatást, tíz év múlva fásult, megfáradt, depressziós ember leszek. Nagyon nehéz pillanat volt. Rám nehezedett a döntés minden felelőssége, súlya. Az, hogy nem lehet halogatni a változást, változtatást, mert annak a terhe napról napra növekszik, és elérkezik majd az a pillanat, amikor már nem lesz erőm a változtatáshoz, mert annyira lenyom és tönkretesz a helyzet.

Azt látom, hogy a klienseimnek is ez a nehéz. Ha sokáig maradnak egy embert próbáló kapcsolatban, vagy egy kreativitást, életerőt gyilkoló munkahelyen, akkor az idő múlásával egyre nehezebben fognak lépni, mert szép lassan tönkremennek. Csökken az önbecsülésük, elfogy az erejük, a lendületük, a büszkeségük. És maradnak abban, amitől nagyon-nagyon szenvednek, de legalább jól ismernek.

Ilyenkor gyakran azt mondják: „Nem hiszem, hogy lehet jobb is. Ezt a rosszat meg legalább ismerem.” Innen aztán már nagyon nehéz kimozdulni, de egyáltalán nem lehetetlen. Csak sokkal nehezebb, mint ha tíz éve léptek volna, amikor még volt önbecsülésük, bátorságuk, reményük.

A te életedben melyik az a terület, ahol változásra lenne szükséged? A magánéletedben? A munkádban? Az egészségedben?

Mi az a döntés, amit meg kellene hoznod? Mi az a döntés, amit ha ma nem hozol meg, tíz év múlva nagyon fogod bánni?

Sose késő változtatni! Gyere, beszéljük meg!

Ha úgy érzed, kicsi az önbecsülésed a változtatáshoz, kezdj el dolgozni ezen! Nézd meg az Elbűvölő önbecsülés mesterkurzus videóit!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük