Miért érdemes boldognak lenni?

Azon kívül, hogy kellemes érzés és jó dolog boldognak lenni, van egy csomó járulékos haszna is.

 

boldogság3

 

 

Ne higgyél Woody Allennek, aki az Anny Hallban azt sugallja, hogy a boldog emberek sekélyesek és üresek, nincsenek eredeti ötleteik és semmi érdekes mondanivalójuk. A kutatások szerint ennek éppen az ellenkezője igaz.

Amikor boldogok vagyunk, akkor eltölt minket az öröm, a megelégedettség, szeretet, büszkeség, hála, és nem csak a pillanatnyilag érezzük jól magunkat, hanem a tartós boldogság életünk egyéb területein is komoly változásokat hoz. Íme néhány következmény:

 

  1. A boldog emberek fesztelenebbül mozognak társaságban, több a barátjuk, erősebb szociális háló veszi őket körül, ha bajba kerülnek gyorsabban és nagyobb eséllyel kapnak segítséget.

2. Kedvesebbek, mosolygósabbak másokkal, így az emberek jobban szeretik őket, szívesebben időznek a társaságukban.

3. Vonzóbbá válnak, és nagyobb valószínűséggel házasodnak meg, és maradnak meg a házasságban.

4. Nagyobb örömmel és hatékonysággal végzik a munkájukat, kreatívabbak, jobb ötleteik vannak.

5. A boldog emberek több pénzt keresnek, mert hatékonyabbak, sikeresebbek a munkájukban.

6. Jobb vezetők. (Isten óvjon mindenkit egy megkeseredett, boldogtalan főnöktől!)

7. Nagyobb az energiaszintjük, erősebb az immunrendszerük, testileg is egészségesebbek. Emiatt aztán tovább is élnek.

8. A sikeresebb élet miatt magasabb az önértékelésük. Elhiszik, hogy értékes, tiszteletreméltó emberek.

 

 

boldogság4

Boldognak lenni nem szerencse kérdése.

A kutatások szerint a boldogságszintünk 50%-a örökletes, genetikailag meghatározott. Ha a szüleid keserű, szomorú emberek, nagy eséllyel a boldogságod alapszintje neked sem lesz túl magas. És bármilyen sorscsapás vagy hatalmas boldogság ér, rövid időn belül visszatérsz erre az alapszintre.

A boldogságunk további 10%-t határozzák meg a körülményeink. Az, hogy gazdagok vagy szegények vagyunk-e, egészségesek vagy betegek, egyedül élünk-e vagy jó házasságban, élvezzük-e a munkánkat vagy sem.

DE – és ez a lényeg: a maradék 40% rajtunk múlik. 40%-ban van hatalmunk arra, hogy a növeljük vagy csökkentsük a boldogságunk szintjét. Ennyi esélyünk van arra, hogy átformáljuk a gondolkodásunkat és a tetteinket.

40%-nyi esélyünk van arra, hogy jelentősen megnöveljük a boldogságszintünket, és jobbá tegyük az életünket. A kérdés csak az, hogy mit kezdünk ezzel a 40%-kal.

A pozitív pszichológia már évek óta kutatja, hogyan élhetünk jobban, boldogabban, és tudományos bizonyítékokkal alátámasztott stratégiákat dolgozott ki arra, hogyan lehetünk jobban.

 

 

boldogság6

Gyere, csináljuk együtt!

Január 1-jétől minden héten egy-egy boldogságfokozó stratégiát osztok meg veled. Gyere, és csináljuk együtt! Próbáld ki, tegyél magadért! Csatlakozz a boldogságtervünkhöz!

 

 

A csatlakozás módja:

  1. Ennek a bejegyzésnek a végén lévő tetszik és/vagy megosztás gomb megnyomásával tudsz csatlakozni a játékhoz.
  2. Minden héten kiírok egy feladatot, amelyet az adott héten érdemes végrehajtani. A játék feltétele, hogy minden héten írd meg az adott blogbejegyzés után kommentben, hogyan sikerült megoldanod a feladatot. Az sem baj, ha a nehézségekről, problémákról számolsz be, vagy éppen nem sikerült megvalósítani az arra a hétre kitűzött feladatot.
  3. Aki 12 héten át minden héten legalább egyszer beszámol arról, hogyan halad, milyen sikerek, kudarcok érték, részt vehet egy sorsoláson, melynek főnyereménye – azon kívül, hogy a sok gyakorlattól boldogabb lett – egy 3 részes segítő beszélgetés-sorozat velem. Vidékieknek is érdemes csatlakozni, mert lehetőségük van arra, hogy skype-on beszélgessünk.
  4. Ha tetszik az ötlet, és szeretnél másokat is meghívni erre a játékra, küldd el nekik ennek a bejegyzésnek a linkjét, vagy oszd meg velük facebookon ezt a lehetőséget.

 

Gyere, csatlakozz hozzánk, és kezdjük boldogabban az új évet! Csak a rosszkedvedet veszítheted el!

 

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük