Mit tegyen egy nő, ha megcsalták?

Ha rájövünk, hogy megcsaltak minket, akkor sírunk, őrjöngünk, dühöngünk. Mindez jön zsigerből. És hogy ez mit vált ki a partnerünkből? Leginkább menekülni szeretne ahhoz a „büdös ribanchoz”, aki megértéssel és forró szexszel várja.

Ha a feleség elkezdi pocskondiázni a szeretőt, ebben a férj aligha lesz partner, hiszen ő nem így látja azt a bizonyos harmadikat, érzelmileg kötődik hozzá. Ráadásul ha a férfi egy elhidegülő kapcsolatból lépett ki a szeretői viszonyba, olyan dolgokat is megkaphat a szeretőjétől, amit a feleségétől soha, vagy már egyáltalán nem kap meg. Tehát ha a feleség szidja a szeretőt, a férfi ösztönösen védeni kezdi. A nő automatikus reakciója pedig: „Még véded is azt a riherongyot?” Igen, védi, mert megtámadták azt, aki fontos neki. Becsapja az ajtót, és elrohan, a feleség pedig ott marad a kétségbeesésével és a romokban heverő önértékelésével meg a sárba taposott nőiességével. És jó eséllyel elérte azt, hogy a párja még jobban fog kötődni a „büdös ribanchoz”.

Hogyan lehet ezt jobban csinálni? Hihetetlenül óriási és emberfeletti erőfeszítéssel legyőzve a zsigeri késztetést az őrjöngésre.

 

Próbáld megérteni!

 

Próbáld megérteni, hogy mi és miért történik! A férfinek valószínűleg nagyon hiányzott valami, amit a veled való kapcsolatában nem kapott meg. És akkor éppen ott volt valaki, aki figyelt rá, leült vele ebédelni, megveregette a vállát, amikor jól teljesített, meghallgatta a problémáit. Vagyis betöltötte a hiányt. Fontos megértened, hogy az a nő nem jobb vagy rosszabb nálad! Nem az számít, hogy feszesebb a feneke, nem lóg a melle, szőkébb a haja, és ráér kozmetikushoz meg edzőterembe járni! Az számított, hogy olyat tudott nyújtani, ami a ti kapcsolatotokból már hiányzott. És ez nem jelenti azt, hogy te rosszabb vagy nála. Azt jelenti, hogy valami elsikkadt, valami elkerülte a figyelmedet.

Ha rájössz, hogy mi hiányzott a párodnak, eldöntheted, hogy meg akarod-e adni neki vagy sem. Ha igen, ha szeretnél küzdeni még a kapcsolatodért, akkor add föl, és engedd el!

Legyél királylány, és engedd el!

 

Nem, nem őrültem meg. Tényleg engedd el! Láttad az előzőekben, hogy a zsigeri reakció, a kapaszkodás, a tapadás éppen menekülést vált ki a férfiból. Tedd hát az ellenkezőjét! Nem a porban kell csúsznod előtte, hanem nagyvonalúan, királylányként viselkedve emelkedj felül a helyzeten. Egy királylány nem kapkod, nem könyörög, nem csalja vissza a párját, hanem azt mondja: „Ha menni akarsz, akkor menj!” Ezzel megőrzi női méltóságát, az önbecsülését. Ő úgy küzd, hogy feladja. Érezteti a férfival, hogy bár nagyon szenved, de szeretne nagyvonalú lenni.

 

Mit él meg ilyenkor a férfi?

 

Azt, hogy valóban elveszítheti a társát, és döntéshelyzetbe került. Szabadságot kapott a feleségtől, bűntudatkeltés nélkül át tudja gondolni a helyzetet. És közben lehetősége van a két nőt összemérni. Gyakran a szerető már hónapok óta nyaggatja a férfit, hogy hagyja végre ott a feleségét. Követelőzik, hisztizik. Mennyivel vonzóbb egy olyan feleség, aki ezt nem teszi! Ráadásul a szeretőkről hamar ki szokott derülni, hogy nem a személyiségük a fontos a férfinek, hanem a funkciójuk: betöltik a hiányt. Ha tehát te követelőzés, hiszti helyett elkezded betölteni a hiányokat, nyert ügyed van. Valójában úgy győzhetsz, hogy nem is harcolsz igazán, hiszen feladtad.

 

Önbecsülés felépítése

 

Leginkább önbecsülés kérdése, hogy ezt a nő következetesen végig tudja csinálni. Nagyon nem mindegy, milyen önbizalom tartalékokkal vágsz neki ennek az egész helyzetnek, hiszen a megcsalás ténye porba tudja dönteni az erős önbecsülést is. Nagyon fontos tehát, hogy tudatosan kezd el újra felépíteni az önbizalmadat. Ha kell, kérj segítséget szakembertől, mert egyedül nagyon nehéz ezt a sérülést helyrehozni!

KATTINTS A LINKRE!

 

Ha szeretnél beszélgetni a problémáidról, jelentkezz be coachingra!

Ha szeretnél megcsalásbiztos párkapcsolatban élni, nézd meg a Kapcsolat szerviz videóit!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük