Hogyan legyek népszerűbb?

Már a suliban is voltak a menő lányok/fiúk, akiket mindenki szeretett. Még a tanárok is. Úgy vonzották az embereket, mint a mágnes. Mindenki mellettük akart ülni, a barátjuk akart lenni, és kitüntetésszámba ment, ha minket választottak be elsőként a kézilabda csapatba. Ezek a gyerekek azóta felnőttek, most a munkatársaink lettek, reggelente egy egész csapat kávézik velük, és a főnök az ő javaslataikat azonnal meghallja. De mi a titkuk?

népszerű
forrás: http://www.personalitytutor.com

Ha egyetlen mondattal kellene leírni: kiváló érzelmi intelligenciával és szociális készségekkel rendelkeznek. Hogy ez mit jelent a hétköznapi életben? Íme.

1.Nem tudnak mindent jobban

 

Szerintem ezt nem kell túlragozni. Ha bajod van, figyelmesen meghallgatnak, a megfelelő kérdéseket teszik fel, de nem adnak tanácsot, és nem éreztetik veled, hogy okosabbak, bölcsebbek lennének nálad. Elhiszik, és elhitetik veled is, hogy van annyi tudásod, bölcsességed, hogy magad is meg tudod oldani a gondjaidat.

 

2. A saját dolgukkal törődnek

 

Vagyis nem ütik az orrukat mások ügyeibe. Nincs bosszantóbb annál, mint amikor beszélgetsz valakivel a munkahelyen, és egy harmadik kolléga kéretlenül beleszól, és elmondja a véleményét. A népszerű emberek megtartják maguknak a véleményüket az ilyen helyzetekben.

 

3. Rád hagyják

 

Ha vitába keverednek másokkal, nem küzdenek feltétlenül az igazukért, különösen akkor nem, ha lényegtelen apróságról van szó. Nem élet-halál kérdés számukra, hogy végül nekik legyen igazuk. Engedik, hogy a másik bizonygassa az igazát, mert a saját önbecsülésük fenntartásához nincs szükségük arra, hogy mindenki elismerje a véleményük helyességét.

 

4. Türelmesek

 

Engedik, hogy a környezetük hibázzon. Nem mondják meg előre, hogy ez így nem lesz jó, vagy ha mégis, akkor nem dörgölik utána az orrod alá. Engedik, hogy ki-ki próbálkozzon a saját megoldásával, mert tisztában vannak vele, hogy minden hiba, kudarc egy tanulási folyamat része. Mivel nem erőltetik másokra a véleményüket, ezért a környezetük örömmel kéri ki a tanácsukat.

 

5. Dicsérnek

 

Észreveszik másokban a pozitívumot, bőkezűen szórják a bókokat, dicséreteket. És teszik mindezt természetes őszinteséggel bármiféle manipulatív hátsó szándék nélkül. Emiatt aztán mindenki boldog, ha találkozik velük, mert a napi dicséret-adagjukat egészen biztosan megkapják.

 

6. Inkább a jó dolgokat veszik észre másokban

 

Sokszor nehéz elviselni másokban azt, hogy máshogy gondolkodnak, éreznek, viselkednek mint mi. A népszerű emberek inkább a közös dolgokra koncentrálnak, illetve a másik ember pozitív vonásaira, és hajlamosak elsiklani a kellemetlenségek felett. Éppen ezért kevesebb is a súrlódásuk a környezetükkel.

 

7. Megfontoltan mérlegelnek

 

Nem alkotnak elhamarkodottan véleményt egy helyzetben, hanem megfontoltan mérlegelik a tényeket, figyelnek a részletekre, így aztán nem lesz elfogult, részrehajló a véleményük. Ezért aztán a környezetük szereti és tiszteli őket, mert igazságosnak tartják őket.

 

8. Őszinték

 

Nincs bennük semmi hamisság, álságosság, számítás. Ha megkérdezed őket, őszintén elmondják a véleményüket, és teszik mindezt úgy, hogy azzal nem bántanak meg senkit. Nem köntörfalaznak, bátran vállalják azt, amit gondolnak, emiatt aztán pontosan lehet tudni, hogy mit gondolnak. A társaságukban nem kell azon tűnődnöd, hogy ezt most akkor vajon miért mondta. Biztos lehetsz benne, hogy ami a szívén, az a száján is.

 

9. Nagylelkűek

 

Ők azok, akik mindig szívesen segítenek, de soha nem válnak erőszakossá. Előbb megkérdezik, hogyan segíthetnek rajtad, és örömmel állnak a rendelkezésedre. Ők azok, akik egy nyaralás után apró ajándékokat hoznak a kollégáknak, vagy váratlanul meglepik a szomorkodó munkatársukat valami aprósággal, mert figyelmesek, és fel akarják vidítani.

 

10. Titoktartók

 

Megoszthatod velük a legbizalmasabb titkaidat, és biztos lehetsz benne, hogy soha, senkinek nem fogja továbbadni. Sőt bármilyen cikis, szégyenletes dolgot is elmesélhetsz nekik, mert se kinevetni, se megvetni nem fognak.

Persze, lehet, hogy nincs meg egyetlen emberben ez a sok jó tulajdonság, de a népszerű emberek számtalan hasonló vonással rendelkeznek. Jó lenne ilyennek lenni, nem? Végül is holtig tanulunk, és a személyiségünk alakulásáért magunk felelünk. Nem lehetetlen küldetés ezeket a vonásokat kifejleszteni magunkban.

KATTINTS A LINKRE!

Ha szeretnél azon dolgozni, hogy népszerűbb legyél, akkor  IDE kattints!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük