Hogyan legyek népszerűbb?

Már a suliban is voltak a menő lányok/fiúk, akiket mindenki szeretett. Még a tanárok is. Úgy vonzották az embereket, mint a mágnes. Mindenki mellettük akart ülni, a barátjuk akart lenni, és kitüntetésszámba ment, ha minket választottak be elsőként a kézilabda csapatba. Ezek a gyerekek azóta felnőttek, most a munkatársaink lettek, reggelente egy egész csapat kávézik velük, és a főnök az ő javaslataikat azonnal meghallja. De mi a titkuk?

népszerű
forrás: http://www.personalitytutor.com

Ha egyetlen mondattal kellene leírni: kiváló érzelmi intelligenciával és szociális készségekkel rendelkeznek. Hogy ez mit jelent a hétköznapi életben? Íme.

  1. Nem tudnak mindent jobban

Szerintem ezt nem kell túlragozni. Ha bajod van, figyelmesen meghallgatnak, a megfelelő kérdéseket teszik fel, de nem adnak tanácsot, és nem éreztetik veled, hogy okosabbak, bölcsebbek lennének nálad. Elhiszik, és elhitetik veled is, hogy van annyi tudásod, bölcsességed, hogy magad is meg tudod oldani a gondjaidat.

2. A saját dolgukkal törődnek

Vagyis nem ütik az orrukat mások ügyeibe. Nincs bosszantóbb annál, mint amikor beszélgetsz valakivel a munkahelyen, és egy harmadik kollega kéretlenül beleszól, és elmondja a véleményét. A népszerű emberek megtartják maguknak a véleményüket az ilyen helyzetekben.

3. Rád hagyják

Ha vitába keverednek másokkal, nem küzdenek feltétlenül az igazukért, különösen akkor nem, ha lényegtelen apróságról van szó. Nem élet-halál kérdés számukra, hogy végül nekik legyen igazuk. Engedik, hogy a másik bizonygassa az igazát, mert a saját önbecsülésük fenntartásához nincs szükségük arra, hogy mindenki elismerje a véleményük helyességét.

4. Türelmesek

Engedik, hogy a környezetük hibázzon. Nem mondják meg előre, hogy ez így nem lesz jó, vagy ha mégis, akkor nem dörgölik utána az orrod alá. Engedik, hogy ki-ki próbálkozzon a saját megoldásával, mert tisztában vannak vele, hogy minden hiba, kudarc egy tanulási folyamat része. Mivel nem erőltetik másokra a véleményüket, ezért a környezetük örömmel kéri ki a tanácsukat.

5. Dicsérnek

Észreveszik másokban a pozitívumot, bőkezűen szórják a bókokat, dicséreteket. És teszik mindezt természetes őszinteséggel bármiféle manipulatív hátsó szándék nélkül. Emiatt aztán mindenki boldog, ha találkozik velük, mert a napi dicséret-adagjukat egészen biztosan megkapják.

A bejegyzés folytatásához kattints IDE!

Ha szeretnél azon dolgozni, hogy népszerűbb legyél, akkor viszont IDE kattints!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük