Önbizalom-növelés haladóknak

Sokan sóhajtoznak, hogy szeretnének nagyobb önbizalmat, és az igyekezetük ennyiben ki is merül. Ez a bejegyzés azoknak szól, akik ennél tovább akarnak lépni, és valóban elköteleződtek amellett, hogy tenni is fognak azért, hogy magasabb önbecsüléssel rendelkezzenek.

happy.jpg

Ha valóban készen állsz arra, hogy megváltoztasd az életedet, akkor ne gondolkozz sokat, hanem vágj bele még ma!

1. Tűzz ki célokat!

 

Az önbecsülés épp úgy viselkedik mint az izmaink. Ha rendszeresen dolgozunk rajta, akkor erősödni fog, ha elhanyagoljuk, akkor elsorvad. Az önbecsülés edzésben tartására a legjobb technika, ha célokat tűzünk magunk elé, és azokat folyamatosan szem előtt tartva dolgozunk is értük. Nincs annál hatásosabb önbizalom-fokozó eszköz, mint amikor azt látjuk, hogy egy elérhetetlennek tűnő célunk teljesül, és büszkén feszítünk, mert saját erőből megvalósítottuk az álmunkat.

Vegyél egy szép füzetet, és készítsd el álmaid listáját! Írd le mindazt, amit az életben meg szeretnél valósítani! Ne gondolkozz azon, hogy ez mennyire reális, mikorra fog megvalósulni, csak írd le! Álmodj bátran és nagyot! Ha ezzel kész vagy, akkor válassz ki egyet, amelyről úgy érzed, hogy fontos, és a közeljövőben, mondjuk egy-két hónapon belül megvalósíthatónak találod. Rendelj hozzá határidőt, és készíts egy nagyon konkrét tervet arra vonatkozóan, hogyan tudod lépésről lépésre megvalósítani! Minden egyes állomáshoz rendelj határidőt, és kezdj el dolgozni az álmod megvalósításán!

naploiras.jpg

2. Vezess sikernaplót!

 

Ahogy haladsz előre a részcélok megvalósításában, jegyezd be a naplódba, hogy mit értél el! Minden egyes részcél megvalósítását írd le. A napló nem hazudik, ott lesz feketén-fehéren minden eredményed. Egy év múlva te fogsz a legjobban csodálkozni azon, hogy mennyi bejegyzés sorakozik egymás alatt. Olyan impozáns látvány lesz, hogy büszkén fogod megveregetni a válladat. És ugye, ez volt a cél.

 

 3. Ünnepeld meg a sikereidet!

 

Amikor eltervezed a célod megvalósításának folyamatát, minden egyes részcél mellé jegyezd fel azt is, hogyan fogod megünnepelni a haladásodat! Kis cél mellé kis ajándék, nagy cél megvalósulása esetén nagy ünneplés jár. Ez bármi lehet, csak a fantáziád szabhat határt. Nekem nagy célok esetén egy indiai éttermi vacsora jár, kis célok teljesülése esetén beérem olyan apróságokkal mint egy szép füzet vagy ceruza, de ha nagyon boldog vagyok, akkor néha  még egy somlói is lecsúszik. Az önbecsülés felé vezető úton nagyon fontos, hogy megtanuljuk értékelni a saját haladásunkat, ünnepelni az eredményeinket. Az önjutalmazás az öngondoskodás felé vezető út egyik fontos állomása. Meg kell tanulnunk, hogy igenis jár nekünk a dicséret és a jutalom!

unneples.jpg

4. Tartsd meg a magadnak tett ígéreteidet!

 

Ez a dolog keményebb része. Az önmagunkba vetett bizalom fontos része, hogy megtapasztaljuk-e azt, hogy bízhatunk magunkban. Valóban megtartod a magadnak tett ígéreteidet? Számíthatsz magadra? Valóban képes vagy betartani egy fogyókúra során tett fogadalmaidat? Valóban megteszed, hogy kiszállsz egy pocsék párkapcsolatból vagy felmondasz egy testet-lelket romboló munkahelyen? Számíthatsz magadra? Kiállsz magadért, ha szükséges? Az önbizalmunk csak akkor növekszik, ha bármilyen helyzetben számíthatunk magunkra.

 

5. Keress példaképet, és tégy úgy, ahogy ők!

 

Tudom, kinőttél már a kamasz a korból, és nincs szükséged példaképekre. Pedig hidd el, néha jól jön, ha megnézzük, hogy mások hogy csinálják. Gazdag és sikeres akarsz lenni? Akkor ismerkedj meg olyan emberekkel, akik már elérték azt, amit te célul tűztél ki! Vagy legalább olvass róluk cikkeket, interjúkat könyveket! Figyeld meg, hogy boldogan megosztják veled a tapasztalataikat. Párkapcsolatot szeretnél? Keress olyan ismerőst, aki már talált társat, és kérdezd meg, hogyan csinálta! Legyél vele, és figyeld meg, hogyan viselkedik a társával! Lesd el a trükkjeit, technikáját! Próbálj olyan emberektől tanulni, akik már végigjárták azt az utat, ami még előtted áll! De könyörgöm, ne a hasonszőrűek társaságát keresd, ahol jól kipanaszkodhatjátok magatokat együtt, hiszen ugyanabban a trutyiban csücsültök, és ők legalább megértenek! Persze, ez is fontos, de ha előrébb szeretnél lépni, sokkal fontosabb, hogy olyan emberekkel legyél együtt, akiktől tanulhatsz. És ha már van pár ötleted, akkor cselekedj úgy, ahogy ők tettek annak idején! Próbálj ki mindent, amit tőlük látsz vagy hallasz! Előbb-utóbb meglesz az eredménye! Akkor pedig lépj vissza a 2. és 3. ponthoz! Írd le a sikernaplódba, és ünnepeld meg a haladásodat!

Természetesen nagyon fontos az előző részben leírt gondolati nagytakarítás is, mert az az alap, de ugyanilyen lényeges az is, hogy emeld meg a hátsódat, és tegyél végre magadért valamit! Az önbecsülésed varázsütésre nem fog növekedni!

Ha szeretnél dolgozni azon, hogy nagyobb legyen az önbecsülésed, nézd meg az ELBŰVÖLŐ ÖNBECSÜLÉS MESTERKURZUS VIDEÓIT!

Vagy BESZÉLGESSÜNK RÓLA NÉGYSZEMKÖZT!

KATTINTS A LINKRE!

HA TÁRSAT KERESEL, ÍGY TUDOK NEKED SEGÍTENI AZ ÖNBECSÜLÉSED FEJLESZTÉSÉBEN.

HA A PÁRKAPCSOLATOD JAVÍTÁSA ÉRDEKÉBEN SZERETNÉD FEJLESZTENI AZ ÖNBECSÜLÉSEDET.

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük