Siker-suli (1. rész) A siker a fejedben dől el

A sikeres emberek pontosan meghatározzák, mit akarnak elérni. Kristálytiszta elképzelésük van a jövőről, tudják, mit szeretnének csinálni, és inkább kedvtelésből dolgoznak, nem pedig a fizetésért. Sőt: élvezik a munkájukat. Ha te is szeretnél közéjük tartozni, olvass figyelmesen!

 

siker1Mi a siker?

A siker nem olyan, ami egyszer csak megtörténik veled. Idő kell hozzá, hogy kialakuljon. A sikeres élet nem azt jelenti, hogy egyszer csak elérkezel a célhoz, hanem azt, hogy folyamatosan úton vagy egy értelmes, téged lelkesítő cél felé. Az, hogy megérkezünk-e a célhoz, feleannyira sem fontos, mint az, hogy milyen emberré válunk az utazásunk során. A siker megvalósítása azt jelenti, hogy a szemedet a kitűzött célon tartod. Minél többet gondolsz rá, annál nagyobb az esélye, hogy megvalósítod.

 

A siker döntés

A múlt század elején egy Amerikába bevándorló emigráns egy dollárral a zsebében leszállt a hajóról, majd a következő 20 évben létrehozta az ország egyik legsikeresebb étteremláncát. Amikor megkérdezték tőle, mikor jött rá arra, hogy sikeres, azt felelte: amikor leszállt a hajóról, elhatározta, hogy étteremláncot alapít. Vagyis a döntés pillanatában sikeressé vált.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek igen kis százaléka hoz sikerre vezető döntéseket. A nagy többség élete abból áll, hogy segíti a sikeres kisebbséget, hogy álmai életét élhesse. Te mit szeretnél? Támogatni a sikereseket, vagy szeretnél te magad sikeressé és boldoggá válni? A döntés a tiéd.

 

lúzerKudarcrecept

Ha mégsem vágysz sikeres életre, akkor azonnal felejtsd el a gyerekkori álmaidat! Sőt, egyáltalán ne álmodozz! Vagy ha mégis vannak álmaid, akkor soha, véletlenül se tegyél egyetlen lépést sem a megvalósításuk felé. Mindenkinek a rosszkedvű, irigykedő lapítást ajánlom. Minek kockáztatnád a biztos, alacsony jövedelmedet? Miért hagynád ott a bunkó kollégákat és a zsarnokoskodó főnöködet, a pocsék munkádat?

Soha ne gondolkozz el azon, hogy mi a legfontosabb az életedben! Ne gondolkodj azon, milyen irányt szeretnél követni! Sajnálatos módon, ha ezekre gondolsz, és összehasonlítod a jelenlegi helyzetedet a vágyottal, akkor olyan erős elégedetlenséget érezhetsz, ami esetleg a változtatásokra sarkallhat. Bár, ha profi lúzer vagy, bőven megelégszel ezzel az elégedetlenséggel, és keserűen , depressziósan éled le az életedet…

 

A folytatásban: Kitaláljuk, mi az a munka, amit akkor is szívesen végeznél, ha nem fizetnének érte.

 

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük