Siker-suli 3. rész Céljaid megvalósulását így segítik a „véletlenek”

Az emberek 10%-a jövőorientált. A maradék 90%-nak fogalma sincs, hol fog tartani az élete öt vagy tíz év múlva. Ők nem hiszik, hogy befolyásolhatják az életük alakulását. Mit gondolsz, melyik csoport a sikeres?

 

Beszáll az utas a taxiba.

  • Hová lesz a fuvar? – kérdezi a taxis.
  • Nem tudom, vigyen ahová akar! – hangzik a válasz.

Képtelen jelenet, pedig rengeteg ember éli így az életét. Az emberek többsége nem szeret, nem akar a jövőre gondolni, mert azt hiszik, hogy az életüket a szerencse, sors, végzet alakítja, nekik pedig igen kicsi befolyásuk van arra, mi történik velük. Úgy gondolják, ők a körülmények áldozatai. Nos, ők a lúzerek, akik a sikeres emberek szekerét tolják. A sikeres emberek azonban látnokok. Nem hisznek a szerencsében. Ők ülnek az életük volánjánál, és nem hajlandók az anyósülésen kuporogni.

 

Gondolj a jövőre!

A sikeres emberek tudják, hogy minden kétszer teremtődik. Egyszer a fejükben tervek formájában, egyszer pedig a való világban. Mielőtt nekiállnak megvalósítani a céljukat, terveket készítenek, újra meg újra elképzelik, mit szeretnének elérni. Ha nincsenek jövőre vonatkozó terveink, olyanok vagyunk, mint egy hajó, amiben nincs motor. Csak sodródunk a tengeren – már ha egyáltalán képesek elhagyni a kikötőt. Ez már csak azért is rossz, mert az ilyen emberek egyetlen kikötőben sem tudnak ünnepelni, hiszen úti cél híján azt sem tudják, hogy jó helyen vannak-e.

Ha mégis szeretnél célokat gyártani, íme egy hasznos gyakorlat. Megcsinálhatod magadban is, egy toll és egy füzet szükséges hozzá, de kereshetsz hozzá társat is, akivel szívesen megosztod az álmaidat. Képzeld el, hogy beültél egy időgépbe, és két év eltelt. Visszatekintve meséld el, hogy mit értél el az utóbbi két évben. Törekedj arra, hogy a lehető legrészletesebben mesélj a veled történtekről! Hová mentél nyaralni? Hol laksz? Hogyan fejlődött a karriered az utóbbi két évben? Milyen a viszonyod a családoddal?

 

Véletlen segítség

Egy barátommal végigcsináltuk a fenti álom-gyakorlatot, majd megkértem őt, hogy a leírt álmokat tegye el egy fiók mélyére, majd egy év múlva ismét vegye elő. Kiderült, hogy a leírt célok 80%-a megvalósult. Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy a barátomat a szinkronicitás segítette. A szinkronicitás értelmes és véletlen egybeesést jelent. Vagyis azt, hogy észreveszünk olyan lehetőségeket, amelyek a céljaink elérését segítik. Például olyan emberek jönnek szembe, akik segítik a terveink megvalósulását. Nincs ebben semmi misztikus, nem a vonzás törvényének a működését kell látni benne (bár aki szívesen hisz ebben, ám tegye). A tudományos magyarázat lényege, hogy van az agyunknak egy része, ami szűrőként szolgál a környezet észlelésére. Ha az agyunk tudatosan próbálná feldolgozni azt a millió információt, ami percenként éri, felrobbanna, ezért kell a szűrő. De ha az álmunkat elraktározzuk, ez a szűrő a tervünket érintő infókat a tudomásunkra fogja hozni. Vagyis nem fogunk könnyen elsétálni a céljainkat segítő lehetőségek mellett. Szuper, nem?

Ha nem akarsz egy évet várni az álmaid megvalósulására, hanem tényleg, napról napra tenni is szeretnél érte, olvasd el a folytatást!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük