Sikeres emberek 8 hétvégi szokása

Tudod mi a titka a sikeres embereknek? Vannak bizonyos szokásaik, amelyeket napról napra gondolkodás nélkül ismételnek. Ezek olyan szokások, amelyek a gyakorlóikat gazdaggá, híressé és sikeressé teszik.

 

1. Kelj fel korán!

 

Robert Iger, a Disney stúdió vezetője azt állítja, hogy minden áldott reggel fél ötkor kel. Igen, még szombaton és vasárnap is. A sikeres emberek nem heverésznek naphosszat még hétvégén sem, mert hajtja őket a tettvágy. Kutatók kimutatták, hogy az agyunk az ébredést követő két, két és fél órában működik a legaktívabban. A sikeres emberek kihasználják ezt a nagyon fontos időt. Tehát kelj fel korán még a hétvégén is!

 

2. Legyen egy terved!

 

Benjamin Franklin, az Egyesült Államok egyik alapító atyja minden reggel azt kérdezte magától: miféle jót tehetek ma? A sikeres embereknek mindig pontosan meghatározott céljaik vannak, amelyekért hatalmas elszántsággal nap mint nap dolgoznak. Még hétvégén is. Persze időnként szükség van célirányosan beiktatott pihenésre, feltöltődésre, de nem kell amerikai elnöknek lenned ahhoz, hogy megértsd: minden a jól eltalált arányokon múlik.

tervek

 

3. Egyszerre csak egy dologra koncentrálj!

 

Timothy Ferris, 4 órás munkahét című könyvében arra hívja fel a figyelmet, hogyan tudunk úgy gazdálkodni az időnkkel, hogy kevesebb idő alatt több pénzt keressünk. Az ő egyik javaslata, hogy egyszerre mindig csak egy tevékenységre koncentráljunk. A multi-tasking (egyszerre több tevékenység végzése) erősen csökkenti a munkavégzésünk hatékonyságát. A javaslat tehát a következő: ha nekilátsz dolgozni, kapcsold ki a facebookot, a telefont, húzd magadra egy csendes szoba ajtaját, és koncentrálj a feladatodra! Meglátod, gyorsabban végzel, és marad időd a pihenésre, kikapcsolódásra is.

 

4. Mozogj rendszeresen!

 

Megszámlálhatatlanul sok sikeres ember rendszeresen, kitartóan sportol, túl a hatvanon is. Teszik mindezt azért, mert tisztában vannak azzal, hogy aktív és boldog életet csak úgy képesek élni, ha fitten tartják a testüket. Erre pedig még nem találtak még fel jobb módszert a sportolásnál. A javaslatom tehát: sportolj a hétvégén is!

sport2

 

5. Figyelj arra, ami igazán fontos!

 

A hétvége a megfelelő idő arra, hogy emlékeztesd magadat arra, hogy mi is fontos valójában az életedben. Ha hétköznap nincs időd az emberi kapcsolatok ápolására, akkor erre kiválóan alkalmas a szombat vagy a vasárnap. Hihetetlenül fontos, hogy folyamatosan figyelmeztesd magadat a munka és a magánéleted egyensúlyára, és folyamatosan tartsd a kapcsolatot a számodra fontos emberekkel.

 

6. Fordíts időt a hobbidra!

 

A legtöbb hírességnek vannak hobbijai. Maryl Streep és Julia Roberts például kötögetnek, George W. Bush festegetett, Warren Buffett (2008-ig ő volt a világ leggazdagabb embere), ukulelén játszik. Amíg az ember a hobbijával foglalkozik, csökken a testében a stresszhormonok szintje, és fokozódik a kreativitása. Tehát hobbira fel! Színezgess, rajzolj, énekelj! Erre ne sajnáld az időt!

 

7. Meditálj!

 

Oprah Winfrey például esküszik a meditáció erejére, és naponta kétszer húsz percet üldögél csöndesen. A meditáció csökkenti a stresszt, növeli a kreativitást, növeli a hatékonyságot, és általános jó közérzettel ajándékozza meg a gyakorlókat. A sikeres emberek egy jó része rendszeresen üldögél csöndesen – még hétvégén is.

meditáció

 

8. Élvezd, hogy „lemaradsz”!

 

Az Y és Z generáció tagjainak nem kell bemutatni a „félelem a lemaradástól” jelenségét. Ők azok a huszonévesek, akik óránként csekkolják a facebookot, és attól rettegnek, hogy ha nem néznek rá naponta kétszázszor a hírfolyamukra, akkor lemaradnak valami fontosról. Nekik javasolják a híresek és gazdagok, hogy inkább élvezzék a „lemaradást”, és hétvégén szakadjanak le a közösségi médiáról. A hírességek esküsznek arra, hogy a valóságban való tudatos jelenlét teszi boldoggá a hétvégéiket.

Ha szeretnél tervet készíteni egy sikeresebb élethez, együtt átalakítjuk a szokásaidat!

Olvass tovább!

További olvasnivalót a honlapomon vagy a facebook oldalamon találsz.

 

 

 

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük